Inlägg av zlax

Inlägg som zlax har skrivit i forumet

Har börjat lira en hel del med sonen (fyra år) på sistone. Många har nämnt de gjutna spelen men ett jag verkligen saknar ett omnämnande för här är Rayman Legends. Det är så överlägset att jag blir frustrerad när jag plockar upp New Super Mario Bros efteråt.

Rayman har ett co-op-läge som är betydligt mer förlåtande än Super Mario Bros ("mellantider" i stort sett hela tiden istället för en gång per bana). Blev extremt imponerad av Rayman, jag har på något sätt alltid dodgat Rayman-spelen så jag blev tagen på sängen av hur bra Legends var.

Rayman Legends: 5/5 (Extremt bra co-op-plattformare)
Super Mario 3D World: 5/5 (Svårslagen introduktion till 3D, väldigt bra i Co-Op, enormt många banor med bonusvärldar och dylikt)
Super Mario Kart: 4/5 (Otroligt bra spel och det finns väldigt bra hjälpmedel för att hjälpa med styrningen och autogas. Tappar en poäng enbart på grund av att det onekligen blir lite repetitivt)
New Super Mario Bros U Deluxe: 4/5 (Bra spel men jag tycker att Co-Op-delen är betydligt sämre än Rayman som annars är ett väldigt likt spel - och jag avskyr verkligen freeze-framen som Mario har när någon dör, den kan sabba mycket).

Är det bara jag som tolkar roadmapen som att det kommer legends, vapen och loot i varje ny säsong? Dvs att vi inte behöver vänta till juni för fler legends som det står i nyheten.

Skrivet av NympH:

"På onsdag klockan 22 kommer spelet avtäckas." Det är den 23e på onsdag.

Läs en gång till

Skrivet av Banjo:

Förresten, visst fanns det en populär mod til Battlefield 1942 som utspelade sig i Irak där man kunde spela som USA eller Irak? Jag har för mig att jag såg det på ett internetcafé nån gång för länge, länge sedan...

Desert Combat?

Skrivet av Tomas Helenius:

Bilden nedan (härifrån) säger "Digital Illusions Computer Entertainment", men för att minska felrisken ändrar jag till "CE" i alla svarsalternativ.

https://vignette.wikia.nocookie.net/logopedia/images/f/f9/Ver...

Där ser man!

Skrivet av ClockWise:

Det är Digital Illusions Creative Entertainment va?

Stämmer bra.

Inte för att vara den som är den, men "rätt" alternativ på förstafrågan är faktiskt felaktigt

Skrivet av Werzion:
Skrivet av speurk:

T.ex. Xbox 360 har bara 512mb ram, för hela systemet att dela på, så kan tänka mig att dom sparar in där dom kan...

Antalet vapen verkar ju kunna vara "oändliga" och alla dess texturer och animation och ljud... Varför skulle en sköld vara något problem då?

Det är ren bullshit!

Nja, det lär inte vara skölden i sig som tar upp minnet, utan att man skulle behöva läsa in ett helt till animationsset för sköld + vapen. Nu kommer man undan med att bara läsa in ett fåtal sköldanimationer istället, vilket är mycket billigare.

Skrivet av Cowmine:
Skrivet av zlax:

Jag har inga problem med Wind Waker utan har spelat igenom det flera gånger, men den här "remaken" såg grymt onödig ut. Lite pinsamt när ett gamecube-spel släpps som HD-remake över 10 år senare och man knappt ser skillnad...

Knappt ser skillnad???

http://m.ign.com/wikis/the-legend-of-zelda-wind-waker/HD_Scre...

Jag har spelat igenom originalet och ser verkligen fram emot denna version. Om du spelar originalet nu så har det "tappat" en del i bildkvalitet.

Jag tyckte New Super Mario Bros Wii hade lika bra grafik som NSMB Wii U, tills jag jämförde dem själv. NSMB i HD ser ut som jag alltid föreställt mig att Mario spel sett ut.

Självklart överdrev jag. Det är trots allt 10 år senare och utvecklingen har gått lite framåt sedan dess.... Men jag vidhåller att jag hade önskat att det såg rejält mycket bättre ut än det gör.

Jag har inga problem med Wind Waker utan har spelat igenom det flera gånger, men den här "remaken" såg grymt onödig ut. Lite pinsamt när ett gamecube-spel släpps som HD-remake över 10 år senare och man knappt ser skillnad...

Har väl blivit försenat till hösten?

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Enligt BFCentral kommer filmen inledningsvis bara att kunna ses av Premium-medlemmar och de som ser ska också få en exklusiv dogtage med texten "I was there". Vi får helt enkelt vänta och se, tills dess spelar vi End Game och hoppas kunna publicera recensionen i helgen.

Allvarligt, BFCentral? Vad är det för site?

Skrivet av Thomas Arnroth:

En av de som anmält Appstore till Konsumentverket hade ett rätt klokt och sunt förslag: Varför står det inte att, till exempel Hay day, kostar från 0 till 749 kronor? Jag lovar att mycket av problemen med att föräldrar inte sätter sig in i spelens affärsmodell snabbt skulle försvinna.
Om Apple och utvecklarna ville skulle problemen var rätt lätt åtgärdade.

Mycket välskriven krönika och jag håller med om problemet. Dock tycker jag att Hay Day är ett dåligt exempel (även om det nu inte var ett exempel i krönikan); jag tycker faktiskt de löser free2play-problematiken på ett relativt föredömligt sätt. Man blir ju aldrig påtvingad att köpa något för pengar, det enda som kan vara någorlunda jobbigt är väl när man får rabatter på gems el dylikt, men annars tycker jag att många spel har en del att lära där.

BC till next-gen låter väl rimligt?

Goda minnen

Inte för att vara den som är den, men SteelSeries är väl ändå ett danskt företag?

Jag önskar att FZ alltid skrev ned en länk till den officiella källan. Jag vill kunna klicka mig till inlägget...

Vann min PCG-prenumeration på förra årets gamex, lär ju vara dags att förnya snart, ska ni köra en liknande tävling igen?

Då låter det onekligen som att de skickat det ikväll. Hoppas jag får mitt i brevlådan imorgon då.

Var väl någon som hade läst igenom avtalet och det stod enligt honom inte någonting om att man inte får köra via proxy/vpn, så jag tvivlar på att någon blir bannad för det.