The Witcher 3 har inspirerat och influerat många rollspel som kommit efteråt – så även 2024-aktuella Final Fantasy VII Rebirth. Faktum är att CD Projekt-spelet varit en slags "grund" för det japanska rollspelet. Det berättar en av spelets regissörer, Motomu Toriyama, för Game Informer (via Gamesradar) där han utan omsvep nämner spelet när han frågas om andra favoritrollspel.

Gällande titlar som The Witcher 3, som har den här typen av öppna rollspelsvärld, gjorde vi omfattande efterforskningar.

Man vill att Rebirth ska ha liknande innehåll som är "tillfredsställande" för spelarna. Här hittar man exempelvis meningsfulla sidouppdrag, vilket är en enorm styrka hos The Witcher 3 tillika en del som kritiserades hos, säg, Final Fantasy XVI. Vi får även ett nytt kortspel i Rebirth. Det är visserligen ingen ovanlighet i ett Final Fantasy, men visst får man Gwent-vibbar.

Två av tre regissörer har faktiskt name-droppat tredje Witcher-spelet...

Men där Witcher 3 avslutade en trilogi är Final Fantasy VII Rebirth andra delen av tre. 29 februari sker releasen och förväntningarna är förstås höga. Mycket mer om spelåret 2024 här.