Det Namnlösa Spelet
JRPG, Nintendo DS, inuti Nanashi No Game

Introduktion: Det Namnlösa Spelet är huvudingrediensen i Nanashi no Game – ett japanskt Nintendo DS-spel som enbart släppts i Japan. Det handlar om ett namnlöst, nedladdningsbart J-rollspel, vars spelare avlider en vecka efter att de börjar spelar det. Som ett spelens The Ring, alltså. Man får kontrollera såväl huvudkaraktären som den figur han styr i sitt spel.

Recension: Det här spelet är jätteroligt, men konstigt. Grafiken är buggig men cool. Ett stort minus är att man dör efter att ha spelat det i en vecka. Det är en dålig spelkänsla. Men ett stort plus är att ljudet har den rätta retrofeelingen, så det går på ett ut ungefär.

Betyg: 946 av 1000.

Double Fanucci
Kortspel, inuti #Zork Zero

Introduktion: Så här beskrivs Double Fanucci i Zork-världens encyklopedi: ”Ett spel av otrolig komplexitet och med ett nästan oändligt antal regler. År 757 GUE proklamerade Kung Mumberthrax att spelet skulle vara imperiets nationalsport. De årliga Double Fanucci-mästerskapen resulterar varje år i att tusentals berövas sina hem.”

Recension: I det här spelet finns det femton sorters kort (Böcker, Insekter, Öron, Ansikten, Frompar, Svärmar, Bläckplumpar, Lampor, Labyrinter, Kavallerister, Regn, Liar, Tiden, Toppar och Zurfsar) som numreras mellan 0 till 9. Dessutom är siffran ”oändligt” en faktor. Det finns också nio trumfkort (Granolan, Hummern, Snigeln, Narren, Tiden, Ljuset, Det Sköna, Döden och Grue). Det här fattar vi ingenting av, och dessutom är grafiken inte snygg. Därför blir vi så arga att vi helt tappar respekten för vårt betygssystem, och helt enkelt gör ett avdrag med hela 2200 poäng. Men nu när betygssystemet är satt ur spel så måste vi tyvärr ge spelets Utmaning 3000 extrapoäng, eftersom det är så fruktansvärt svårt att vi ju inte fattar någonting av det. Detta delbetyg väger upp det sammanlagda betyget.

Betyg: 800 av 1000.

Pure White Giant Glastonbury
Shooter, inuti #No More Heroes

Introduktion: Detta spel är en så kallad ”Bullet Hell Shooter”, och en ganska obskyr sådan. Inte nog med att den enbart kan spelas i No More Heroes, den kan dessutom bara spelas i sömnen! Men efter att huvudkaraktären Travis drömt om att han spelar det så dyker det förvisso upp i hans hotellrum.

Recension: Pure White Giant Glastonbury är väldigt roligt eftersom man får skjuta mycket på fiender, men det är också lite tråkigt eftersom fienderna får skjuta minst lika mycket på en själv. Men handlingen är mycket bra eftersom den handlar om tre tjejer som tillsammans är en jättestor robot som heter Glastonbury och den roboten skjuter ihjäl allt i rymden! Det här spelet är konst för vi gråter när vi spelar det.

Betyg: 949 av 1000.