Kandidat 3: John Henry Eden

Bakgrund: President över ödelandet i #Fallout 3.

Värderingar: Det viktigaste för John Henry Eden är mutationsfrågan. Mutationsfrågan är faktiskt så viktig att han är villig att förgifta samtliga levande människor bara för att få bort alla himla mutationer.

Styrkor: John Henry Eden är egentligen bara en jättestor dator som proppats full med data kring alla tidigare amerikanska presidenter, och har därför byggt upp sin personlighet av alla dessas. Och dessutom har han överlevt 200 år i ödemarken. Så erfarenheten får man nog säga är hans styrka.

Svagheter: John Henry Eden är utan tvekan den allra sämste debattören någonsin. Så här kan en debatt med honom låta ungefär:

Du: Hej, det är lite konstigt att du existerar. Du borde faktiskt spränga dig själv, eller hur?
John Henry: Nja, det tycker jag väl inte.
Du: Jo.
John Henry: *Initierar självförstörelsesekvens*

Valspråk: ”Ingen, INGEN SÄGER JAG, kommer att ta denna stolta nation från mig!”

Kandidat 4: Howard T. Ackerman

Bakgrund: USA:s president i #Red Alert 3.

Värderingar: Ackermans politiska ideologi är, rätt och slätt, ”antikommunism”. Kommunism är så dåligt att han vill krossa alla kommunister, säger han.

Styrkor: Ackerman är en engagerande talare, med en stor kampanjapparat i ryggen. Så här lät det till exempel i hans tv-sända presidentkampanj:

”Ja, vi kan. Vi kan hoppas. Vi kan drömma. Men när vi vaknar upp så finns det bara en kandidat som är redo för framtiden, och det är jag. Framtiden kommer, och med den kommer bepansrade björnar, attackzeppelinare och krigsrobotar […] Rösta på mig, om du vill leva!”

Svagheter: Ackermans åsikter kan ibland te lite väl radikala för de viktiga mittenväljarna. Till exempel har han gjort följande uttalande om illegal invandring: ”När folk frågar mig om min syn på illegal invandring så svarar jag med två ord: attack och hundar! Inga murar. Inga tillstånd. Bara hundar. ATTACK-HUNDAR!”

Valspråk: ”Åt helvete med dem!”.