Inställningar Dragon Center

Installerat på datorn är MSI Dragon Center, ett program för att övervaka systemet, informera och guida till datorenheten och ställa in en hel del saker, som fläktar, skärm, MSI-Shift (batterihantering), rensa minnet och mycket mer.

Kylsystem

MSI gör reklam för kylningssystemet vid namn ”Cooler Boost Trinity” som består av tre fläktar som drar in luft genom överdelen på datorn över tangentbordet och även undersidan. Det finns även fyra stycken värmeledningsrör som är lokaliserade på sidorna och baksidan för att ventilationen skall kunna arbeta på ett effektivt sätt. I inställningarna för fläktsystemet inom MSI Dragon Center finns det fyra stycken lägen för fläktarna att arbeta i: auto (ställer om kylsystemet automatiskt efter behov), basic (Låg inställning för fläktarna att kunna arbeta i låg takt), advanced (ett högre läge för fläktarna att arbeta och kyla systemet) och Cooler Boost (det maxade läget för att sänka datorns temperatur vid hög belastning).

MSI truecolor

På datorenheten så finns även ett program för skärmens inställning, MSI truecolor. Den erbjuder en hel del inställningar om hur färgen skall visualiseras för sin användare och programmet har en hel del färdiga färgprofiler, beroende på vad man skall göra på datorn och inställningar för att kunna skapa sina egna färgprofiler. Jag valde själv att försöka skapa en egen profil, men märkte att jag inte hade så mycket behov av manuella inställningarna då de klara profilerna hade lyckats bra med sina färdiginställningar. Vid speltestet provades den färgstarka profilen sRGB först och den lyfte fram färgerna snyggt, men även starka färger belastar ögonen en hel del och det blev jobbigt att stirra på skärmen efter en kort stund, så jag testade gamer-profilen som var lite mörkare och kändes mycket bättre för ögonen att spela i utan att anstränga ögonen.

Skapa innehåll

Med datorn följer ett 3D-program vid namn ”Paint 3D”. Programmet i sig är väldigt simpelt till skillnad från andra grafiska program, det finns ett par former man kan använda sig av för att skapa 3D-modeller och man kan manuellt ändra och skapa egna kreationer. Jag småpillade lite i programmet och testade även att lägga på texturer samt rita egna. Efter att ha testat lite verktyg och annat bestämde jag mig för att använda mig av en egen 3D-modell som jag målade och skapade en egen kreation av. Jag gjorde en liten hund med ojämna ögon och målade lite på den. Efter att 3D-modellen skapats kan den sparas ner på datorn som glb-fil. Efter att filen öppnats upp med ”3D Viewer” så kan man ändra ljus på modellen och snurra på den och även ställa in från vilket håll ljusen skall lysa, vilket även ger modellen en skugga. Paint 3D är ett underhållande program att arbeta i och även så pass lätt att vem som helst skulle kunna skapa sina egna 3D-modeller.