#Treyarch och #Activision har inte röjt väldigt mycket när det kommer till enspelarläget i #Call of Duty: Black Ops men borta på Yahoo har Dave Anthony på just Treyarch berättat om den lite annorlunda huvudkaraktären. Först och främst handlar det inte på samma sätt om en tyst och stark person som i de flesta andra actiontitlar, utan när Alex Mason (protagonisten) förhörs och torteras av främmande makter skriker han räddhågset till om att han inte vet något om några nummer.

- Det var ett väldigt medvetet val. Vi vill att spelaren omedelbart ska kunna relatera till honom. Den första scenen är väldigt spänd för karaktären och vi tror att om du som spelare själv känner vad karaktären går igenom i början av spelet så kommer du verkligen knyta an till honom.

Anthony fortsätter med att berätta att Mason fått ett starkare emotionellt fokus än i något Call of Duty-spel de tidigare gjort.

- Allt eftersom du tar dig genom storyn kommer du se hur Masons relationer med de andra karaktärerna förändras allt eftersom du går fram och tillbaka till förhörsrummet. Du kommer faktiskt förstå hur allt hänger ihop.

För att få till en bra känsla tog Treyarch även hjälp av David S. Goyer som var en av dem som skrev manuset till "The Dark Knight". Det är inget kronologiskt äventyr du kommer utsättas för, utan det blir hopp till och från ett förhörsrum varvat med Masons minnen från exempelvis kalla kriget, Kuba och Vietnam.

Glöm inte att du vid förbokningssug kan vinna en motorcykel eller kanske till och med åka till en hemlig militärbas för ett träningspass med före detta elitsoldater.

Den nionde november smackar det till i närmsta butik.