I december sa Warner Bros. att de ville göra sina största hits till live service-spel, och de tycks fortfarande vara fast beslutna att följa den planen.

Under en konferens sa JB Perrette från Warner att deras verksamhet historiskt haft stor betoning på AAA-konsolspel, vilket ser bra ut i helårsrapporten när man haft succéer som Hogwarts Legacy, men mindre bra när såna titlar uteblir.

Därför vill de satsa mer på live serivce, multiplattform och nytt gratisinnehåll för att få fler spelare på fler plattformar att tillbringa mer tid på deras spel. Det ironiska är så klart att singleplayer-spelet Hogwarts Legacy blev en stor succé, medan live service-spelet Suicide Squad är en jätteflopp.

Det är framförallt fyra varumärken de pratar om: Mortal Kombat, Game of Thrones, DC och Harry Potter, och planen är att expandera dessa till att inkludera gratisspel på flera plattformar, inklusive mobiler.

Vidare är det som sagt live service som gäller, och han frågar retoriskt hur man kan utveckla ett live service-spel kring Hogwarts Legacy och Harry Potter, som spelarna kan leva, arbeta, bygga och spela i kontinuerligt.

Med andra ord ska vi nog inte bli förvånade om ett Hogwarts Legacy 2 blir ett live service-spel.

Tack, VGC.