Mycket pekar mot att 2024 blir året då Nintendo äntligen tar klivet in i en ny konsolgeneration, men än så länge har de inte gjort några avslöjanden om vilken typ av konsol de faktiskt kommer att satsa på. Branschkännaren Serkan Toto från Kantan Games förutsäger dock att det kommer att bli en "Switch 2".

Nästa system är även troligt att bli en vidareutveckling snarare än en revolution. Nintendo kanske lägger till några nya funktioner i enheten, men den kommer att liknande nuvarande Switch.

Och eftersom Pokémon existerar, och Pokémon associeras med handhållet spelande, finns det inte en chans i världen att Nintendo kommer att skippa bärbarhetsfunktionen med sin nästa stora grej.

Därtill tror han att priset för den nya konsolen kommer att landa på runt 400 $, vilket borde innebära runt 5 000 kronor här i Sverige, kombinerat med fler spel som kostar 70 $, precis som Zelda: Tears of the Kingdom.

Just att det blir en vidareutveckling av Switch istället för ett helt nytt konsolkoncept ligger i linje med vad vi sett i den Stora ryktestråden för Switch 2.