Den amerikanska konkurrensmyndigheten Federal Trade Commission (FTC) har försökt att få till en blockeringen av Microsofts uppköp av Activision fram tills att FTC:s huvudsakliga fall mot affären har behandlats i rätten, vilket sker i augusti. Syftet är bland annat att Microsoft inte ska hinna genomföra affären innan dess och därmed få tillgång till intern Activision-information.

Den striden vann Microsoft tidigare i veckan, men nu står det klart att FTC nyttjar sin möjlighet att överklaga beslutet (via The Verge). Det blir dock snabba ryck, eftersom den nuvarande tillfälliga blockeringen innebär att Microsoft kan genomföra affären som tidigast vid tolvslaget mellan fredag (i morgon) och lördag.

För FTC:s del hänger det nu alltså på att appellationsdomstolen snabbt beslutar att förlänga denna tillfälliga blockering, och gör de inte det så är det troligt att de båda företagen genomför affären i början av nästa vecka, eftersom tidsfristen de tidigare kommit överens om säger att affären ska vara klar senast den 18 juli.