Folks vilja att ge pengar till Star Citizen visar inga tecken på att avta. Spelet har nu dragit in 589 miljoner dollar, drygt 6,3 miljarder kronor.

Hur mycket pengar det faktiskt är står klart i en jämförelse som Player Auctions gjort. De skriver att utvecklingskostnaden för AAA-giganterna GTA V, Red Dead Redemption 2 och Cyberpunk 2077 sammanräknat var 484 miljoner dollar. Det är drygt 100 miljoner mindre än vad Star Citizen fått in – hittills.

Så här mycket ska de tre spelen ha kostat styck, marknadsföring ej inräknad:

  • GTA V: 137 miljoner dollar

  • Red Dead 2: 170 miljoner dollar

  • Cyberpunk 2077: 177 miljoner dollar

Det är okänt exakt hur mycket av de insamlade pengarna som hittills gått åt till Star Citizens utveckling. I år har spelet grovt räknat dragit in mellan 4 och 20 miljoner dollar i månaden. Om vi ska gå efter den här tabellen så har de årliga intäkterna ökat kraftigt sedan 2019. 2022 var det hittills mest framgångsrika året, med 113 miljoner insamlade dollar.

Star Citizen har varit spelbart som pre-alpha i ett gäng år. Det finns ingen tydlig tidsplan för när det kan tänkas vara klart. Spelet presenterades och insamlingen började under 2012. Planen har varit att släppa multiplayer-spelet Star Citizen och kampanjdelen Squadron 42 var för sig, men det har varit ganska tyst om det senare i några år.