Det har inte varit lätt för vare sig #Maxis eller #Electronic Arts den sista tiden. Ett försök att försvåra piratkopiering har lett till att en stor del av de betalande konsumenterna fått se sig blåsta på speltid. Betygen föll som furor, vilket ni kunde läsa mer om i vår sammanfattning av dessa.

I måndags skrev vi om att en utvecklare påstod att servrarna inte alls var nödvändiga för att kunna spela. Nu har en moddare skapat aningens mer huvudbry för utvecklaren och PR-katastrofen har nått sitt klimax. Genom att ändra i lite filer och knackat lite kod. Bara lite mer än en vecka tog det innan en lekman fick spelet att fungera offline och dessutom se till att man kan bygga utanför de små stadsgränserna.

Visst finns det begränsningar i den här moddningen, det går till exempel inte att spara, eller dra nytta av handeln inom regionen. Men att få spelet att i alla fall vara någorlunda spelbart offline på under en vecka, samtidigt som #Maxis påstår att det skulle vara snudd på omöjligt, är ett rätt stort nederlag för företaget.

Ni kan se en film på det hela och läsa mer om det på Reddit.