Inlägg av Priapsi

Inlägg som Priapsi har skrivit i forumet

Skrivet av Dudinkalv:

Den verkliga anledningen är till att de slår igen portarna är för att de förstörde spelet med mikrotransaktioner. I övrigt var det faktiskt ett både rätt kul och välgjort spel på många plan (och inte alls på andra), och med många intressanta idéer och mechanics. Potential hade det absolut iaf!

Förvånar mig lite att vissa här inte verkar ha hört talas om det faktiskt.

Detta, och att de säkerligen försöker bygga hype inför släppet av Archeage 2. Det ryktas om att slutna betor ska börja hållas i år.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Jag kör med handkontroll och det känns typ 200% bättre.

Ja, jag har testat båda och det är en ruskig skillnad. Men det är inte superförvånande när det första som man möts av när man startar det är att det upplevs bäst med kontroll

Skrivet av Ender:

Haha, tack. Jag har 131.1 timmar i spelet och visste inte ens att det fanns en Shop med lite kosmetika. Jag hade bara sett några kosmetiska Supporter Packs och de utökade spel versionerna man kan köpa (Deluxe och Ultimate), samt uppgraderingarna från den normala versionen till dessa. När jag kollade på Steam, som listade de totalt 9 sakerna man kunde köpa (och anledningen till min fråga) så såg jag att några av de 9 var 3 st valuta paket.
Det fick mig att undra vad sjutton valutan var till

Så visst, det finns faktiskt lite kosmetiska MTX i spelet, vilket jag någonstans är mer OK med...trots att det är ett fullprisspel. Det blir lättare att motivera tack vare att de är en liten studio som har släppt ett spel i ARPG-genren som är bättre än D4, trots skillnaden på storlek företagen emellan. Skillnaderna stannar ju inte i storlek heller...ska man prata om MTX så kan man väl nämna att de inte har Battle Pass heller, en shop som trycks upp i fejset varken in-game eller via mail, eller att man kunde köpa sig ett snabbare releasedatum.

A och Ö är båda bokstäver, men det är ändå en bit ifrån dem.

Ja, ska man ha en shop så ska man sköta den som de gjort. Att inte ens se den efter 131 timmar får väl anses som ganska diskret iallafall.

Som jag påpekade tidigare lägger jag inte någon speciell värdering i konceptet MTX och i deras fall skulle jag t.o.m kunna sträcka mig till att den är bra. Kan de få in extra kapital på ett sätt som inte påverkar gameplay och samtidigt ger dem utvecklingsro ser jag det som positivt. Det är ju när man lägger in onödigt grind och säljer "time savers" a la Shadow of War som det blir riktigt vidrigt, men det är vi säkert rörande överens om.

Skrivet av pastapapa:

Jag kanske har en föråldrad, eller felaktig, bild av vad en indieutvecklare är, men är inte Last Epoch-studion ganska stor? Sedan är jag tyvärr inte bekant med spelets mikrotransaktioner.

Hur som helst är min poäng att indiescenen för mig inte lider av mikrotransaktioner. Ni får gärna motbevisa mig, men jag har inte stött på det i spelen jag spelat vill jag tro.

Rent krasst ska inte storleken på studion ha någon betydelse. Indie står för att man inte sitter i knät på någon utgivare, utan agerar självständigt, även om det begreppet har blivit ganska luddigt på senare tid. Men när det gäller Last Epoch är det bara att kika på deras hemsida för att se vad de själva anser
https://eleventhhour.games/

Skrivet av JackG100:

Fast i Last Epochs fall så kostar spelet typ hälften av Dragons Dogma, plus att MTX:erna är till för att finansiera framtida säsonger av spelet i stil med Path of Exiles modell, dessutom är det stor skillnad på kosmetiska MTX jämfört med Dragons Dogma som faktiskt ger en saker i spelet. Last Epoch är dessutom inte enbart singleplayer. Så över lag rätt stor skillnad.

Så länge spelarna köper MTX så kommer devsen tvingas lägga in det. Skulle alla sluta köpa spel med MTX i så hade hade de slutat addera dem direkt typ.

Ja, jag håller med om att det är rätt stor skillnad på DD2 och Epochs MTX, men det var inte riktigt det frågan gällde. Det var huruvida indiescenen är fri från MTX eller inte, vilket den uppenbart inte är. Jag lägger ingen värdering i att Last Epoch har MTX, utan konstaterar bara att så är fallet.

Skrivet av Ender:

Utveckla gärna vad du menar med ”fullt” och vilka MTX det är. Var inte rädd för att vara ärlig.

Tja, du kan köpa:
Epoch Points för €4.75-€18.99, som du handlar kosmetiska prylar för.
Supporter Packs för €18.99-€47.49
Pre-Order Editions för €15 eller €30

Allt är kosmetiskt i slutändan, men det hindrar det ju inte ifrån att vara MTX.

Skrivet av Soulless:

Oj, jag tror du missat att högvis med människor blivit dödade i attentat i flera år, på olika håll i världen.

Där kom dagens relativisering.

Skrivet av Mikael Berg:

Föråldrad vet jag inte om den är. Otaliga människor (mig inkluderad) som läst den på senare år håller den väldigt högt inom genren. Sedan är förstås smaken som baken och alla kan knappast förväntas gilla den!

Det kan jag hålla med om. Lite spoilervarning, dock (lade till taggar i min citering)!

Sant, tänkte inte riktigt på det

Skrivet av Mikael Berg:

Mad Max: Fury Road (2015)

Fick för mig att se rullen efter att ha snubblat över den på Netflix. När det begav sig 2015 var jag inte alls ett fan av filmen och rynkade mest på näsan. Nu kände jag inte likadant och har svårt att se vad som petade mig så pass i ögat då. Action med fullt ös och med befriande lite CGI. Visst, jag kan tycka att Hardy är träig och lite okarismatisk här kontra Mel Gibsons prestationer, men på det stora hela är det en väldigt underhållande (om än förutsägbar) film.

Stark 3/5.

Kan inte komma över att de åker hela filmen för att till slut landa på exakt samma ställe de åkte ifrån. Roadmoviegenrens motsvarighet till en finlandsfärja, på mer än ett sätt

Kul för studion som eventuellt tar över stafettpinnen efter Larian. Blir lite som det briljanta beslutet Erik Hamrén fattade när han tog över Island strax efter att de slagit ut England i EM. 😄
Fattar att Larian börjar bli lite trötta på DnD och den typen av spel vid det här laget och ser fram emot deras nästa projekt. De har förtjänat ett carte blanche i mina ögon.

Testade karaktärseditorn igår och minnesförbrukningen stack iväg helt oförklarligt högt när jag ändrade upplösningen. Verkar dessutom som att de har rejäla problem med bottleneck i cpu'n samtidigt som gpu'n tuffar på i 50%, vilket inte är direkt förtroendeingivande. Jag har lägre krav på PS5an, så det får nog bli ett köp där istället. 😄
Tack för fin recension! Jag brukar tycka om samma spel som du, så jag ger det en chans i tv-soffan i helgen.

Skrivet av Walter S.A. Iego:

Är det fel att jämföra detta med "Outriders"?

Ja, Outriders är en lootershooter med hyfsad kampanj och coversystem. Helldivers 2 är inget av detta.

Skrivet av JackG100:

The Division 2 borde inte vara med på någon topplista som inte har med typ grafiken att göra, gameplayet är ju fruktansvärt mediokert. Min subjektiva åsikt är att listan är objektivt felaktig pga. detta!!!!

😂

Skrivet av Fulci:

Kör också beastmaster och det är kul, men jag är rätt squishy. Gått på några nitar när det dykt upp nya monster som har elemental attacks. Borde kanske lärt mig att "don't stand in shit". Fungerar nu när jag rör mig konstant och siktar in mig på att ta ut dem först.

Samma här, men det är nog för att jag envisas med att köra med en massa minions. 😅 Jag har inte kommit alls långt, är bara på kapitel 4, men märker redan att vissa mobs börjar bli tuffa. Den här gubbens build fokuserar mycket på armor.

Skrivet av a10388:

Jag hade massiva problem i fredags, men lyckades kringgå strulet genom att istället hoppa in på både amerikanska och asiatiska servrar. Lagget märktes knappt av!

Är nu level 96 (Warlock) och har haft jäkligt kul med hittills 2 olika builds.

Skall testa en ny variant nu fram till 100. Kan varmt rekommendera en content creator med alias ’thecurse’ som släppt väldigt många bra klipp som ger en inblick i både spelet och klasserna. Känns nästan som en wudijo för LE, med rejält begränsad följarskara. Hittills…..

Min main är Beastmaster och jag ska definitivt testa hans build, den ser ju helt brutal ut. Tack för tipset!

Skrivet av JackG100:

Det löste det nästan, EU West var ungefär lika laggigt ändå. Men det verkar som det kom nån patch nu under dagen så vem vet, det kanske funkar nu. Tack ändå!

Igår var EU West rejält svajigt, jag pendlade mellan 36-170ms. Men jag tror att det mest beror på att spelarna lärt sig hur man hamnar på rätt ställe och jag spelar bara på peak EU-tider.
Men vi får hoppas att det löser sig efterhand!

Skrivet av JackG100:

Varit helt ospelbart större delen av helgen, igår och idag verkar det funka bättre, men trots att jag väljer EU West blir jag ändå inloggad på US Central. Det funkar att spela på, men det är inte helt optimalt.

Spelmässigt så skulle jag säga att det är roligare än Diablo 4, mindre cinematiskt men karaktärsutvecklandet, looten och gameplayet känns trevligare. Värt summan det kostade om man tycker om aRPGs och inte vill lära sig Path of Exile.

Tryck "H", välj "Party" och välj din region igen när du är inne i spelet så hamnar du på rätt ställe. Ingen aning om varför man hamnar i US Central vid start, men den lösningen har funkat för mig.

Skrivet av Deekar:

Nästa PS5-spel med över 90 i criticscore incoming! Riktigt pepp på detta.

Synd bara att 3 bjässar till spel släpps under en månads tid. Hur fan ska man hinna med?!

Behöver du verkligen hinna med? Jag tror att de finns kvar efter en månad eller så. 😉
Å andra sidan har vi ju The Day Before färskt i minnet, så du kanske har rätt ändå. 😄

Skrivet av Raider:

Har för få polare att spela med - släng gärna till mig på PS: Frasstheasss!

Skickar en förfrågan efter jobbet, Stromange heter jag. Började lira igår, så har inte gjort så många rundor dock. 😉

Skrivet av Thane:

Får hoppas att många håller förväntningarna i schack. Har sett flera videos där det pratas om att spelet ska bli en Total War-dödare och de som tror det kommer nog bli besvikna. Inte för att spelet kommer vara sämre utan för att de är helt olika spel.

Så fort någon pratar om en "dödare", oavsett spel eller genre blir jag omedelbart misstänksam. Det är aldrig(såvitt jag vet) utvecklarna som pratar på det sättet, utan samma typ av clickbait-personer som skriver att varenda politisk aktör "destroys!" alla som har en avvikande åsikt.

Av det jag har sett ser spelet ruskigt intressant ut. Jag låter det stanna vid försiktig optimism.