Inlägg av Ebeeto

Inlägg som Ebeeto har skrivit i forumet

1
Skrivet av SnelHest:

Bara jag som stör mig oerhört på den krystade "hippa och coola" dialogen? Har iof bara spelat första episoden så det kanske blir bättre? Men det jag har spelat känns som att någon 45-åring som inte har något koncept om hur ungdomar pratar försöker visa hur cool och hipp hen är genom att trycka in så många "Bro", "Dude" och "Emojis" som bara möjligt. Utöver det så tycker jag att själva storyn är bra

Jag kände exakt samma sak efter första episoden. 30-nånting-årig fransk man skrev dialog åt amerikanska tonårstjejer. Däremot har manuset vunnit över mig. Jag skrev så här i recensionen av tredje avsnittet:
"I första episoden störde jag mig på vad jag uppfattade som en vuxen mans oförmåga att skriva unga kvinnors dialog. Vid det här laget har människorna blivit verkliga. Deras ordval och sätt att uttrycka sig är deras egna, och det känns inte längre som min uppgift att sätta mig till doms över deras personligheter."
Det blir helt enkelt bättre.

Skrivet av Stephan:

Jag såg inte ett enda trial-and-error-pussel i fjärde kapitlet! Eller, ja, möjligtvis en av dialogerna...

Det är DEN dialogen jag tänker på. Konceptet (börja om ett samtal från ruta ett och säg smartare saker) är egentligen bra, men utförandet blev bristfälligt med allt snabbspolande.

Skrivet av Ravenknight:

Ser bra ut och med sådana meriter kan det här bli något stort.

Jag satt till bords med Harvey Smith och killen är så skön man kan bli om man kommer från Texas. Jag hoppas verkligen att detta blir våra tiders Deus Ex. Det har verkligen förutsättningarna.

Skrivet av Paddington:

Då ställer jag mig in på en action-rökare så är förväntningarna på rätt nivå

Jag älskar Trailer 2, den där "she was hot and wanted to be dangerous" så frågan till Erik är om spelet hade samma känsla som den trailern? För isåfall blir jag glad.

Jo, det är en ganska bra sammanfattning av känslan som infann sig under de nivåer jag lirade. Det syntes däremot inte alltför mycket av den där rock bottom-alkade Max som skymtar förbi med ansiktet nedgojsat i en låda kinamat. Vi får se om Max lyckas behålla sin hårdkokthet även med mer sprit och receptbelagt i kroppen än Amy Winehouse.

Jag skulle göra ett scenario där det finns lampor överallt och monstren skiter regnbågar och berättar lagom snuskiga vitsar.

Låter kul!

Tråkigt att situationen fortfarande är så allvarlig i Burma.

Fable - Släpptes till PC
Fable II - Släpptes inte till PC
Fable III - Släpps till PC

Whut?

Jag vill ha en über-HD-version av Curse. Sprites i högre upplösning måste väl ligga på någon gammal 6-gigs-hårddisk på Lucas? Eller varför inte göra hela skiten i vektorgrafik och skala upp i oändlighet? DO IT!

Är skeptisk till karaktärsdesignen. "Hon har lite för figurskurna och halvporriga kläder" påpekar genusmedvetne vän av ordning.

Spelade just färdigt fullversionen. Det här är good shit. Recension kommer framigenom.

Rediga karlar läser undertexter.

(fransmän, tyskar och spanjorer göra sig ej besvär)

Jag har sett det! Jag har sett det!

Ville bara ha det sagt. ... Läs marsnumret av PCG så får ni en riktigt utförlig beskrivning av det som visats upp och många matnyttiga bilder.

På tal om det; Jag har sett det!

EDIT: Och chillat lite med Chris Avellone. ... Jag har sett det!

Allt jag hoppas på är att de löser "Detective mode" på ett annat sätt. Antingen gör dem det betydligt mindre grafiskt påträngande eller så arbetar de bort det stora behovet av det.

Det kan inte bara varit jag som spelade ett alldeles för fult och blåtonat spel där jag slogs mot en massa skelett i och med att jag inte vågade stänga av skiten av risk för att missa hemligheter. Eller?

Jag ser även gärna att de inte går apeshit och gör världen alldeles för stor. Viss sandbox var det ju i första liret, men det kan gå fel om de får ett ryck och tänker "Gee, blokes! Gotham has to be totally huge in order to give it the right atmosphere and all that, innit?". Arkham var stort nog.

För övrigt: Läs Batman-one shot:en Arkham Asylum som utkom 1989. Galet vältecknad och skönt psykotisk.

Det läskigaste med den här utvecklingen är hur retrospelandet kan komma att te sig i framtiden. Bara att behöva registrera eller validera ett spel online kan innebära strul eller ren omöjlighet att spela gamla spel i framtiden. Om jag vill spela Gun.Smoke så slänger jag i kassetten i en gammal NES. Om jag vill spela Shenmue så kör jag in skivan i en gammal Dreamcast. Om jag vill spela The Lost and Damned-expansionen till GTA4 om, säg, 15 år så kanske jag möts av otaliga felmeddelanden då servern som validerar mitt nedladdade speltillägg har kasserats för länge sedan.

Hur gör man om ett spel bara funnits lokalt på ett fåtal datacenter? Hur gör man om man som gammal gubbe vill visa barnbarnen "några riktiga spel och inte den där jävla 5-Sense Full Immersion VR-skiten ni har nu förtiden"? Om all information finns cloudat bakom hårda säkerhetsspärrar så kan det bli förjävligt att få tag på spel när det gått tillräckligt lång tid för att företagen ska skita i support för dem...

Förresten, visst borde jag kunna lira Onlive med min ganska stadiga 0.5mbit-lina? Annars finns ju PC by Post: http://www.youtube.com/watch?v=QkPoSMClV1U

Skrivet av repet:
Skrivet av Ebeeto:

Att ventilera sina känslor kring grotesk kapitalism är helt okej enligt mig i alla fall...

Jäää! Jävlar vilken grotesk kapitalism! Har du levt i en liten dataspelslåda sen du lärde dig vad ordet kapitalism betydde?

Skrivet av Ebeeto:

Vi går närmare och närmare storföretagens mikrotransaktionsutopi där man måste köpa halva spelet i efterhand. Don't say i didn't warn ya'll...

-_-

-_- på dej själv.

Spelföretagen säljer pissiga add-ons för att folk köper dem. Ju fler som köper skräpet, ju fler tetiga tillägg släpps. Xbox LIVE Marketplace har blivit en latrintank av skräptillägg av typen "ändra färg på vapnen" som det krävs pengar för. Så fort man tar betalt för en tjänst som inte kostar någonting från försäljarens håll så ska man hålla sig borta.

Berätta nu hur du tänkte kring det här istället för att göra fula grimaser. Är det inte alarmerande att konsumenterna i allt större utsträckning accepterar extrakostnader för helt infantila funktioner som egentligen inte alls behövs eller som i alla fall borde vara gratis från början?

Att ventilera sina känslor kring grotesk kapitalism är helt okej enligt mig i alla fall...

Vi går närmare och närmare storföretagens mikrotransaktionsutopi där man måste köpa halva spelet i efterhand. Don't say i didn't warn ya'll...

1