Inlägg av pileofnuts

Inlägg som pileofnuts har skrivit i forumet

Finns det något kvar av den svenska ET-scenen, och i så fall, hur ställer de sig inför Brink? Jag spelade lite i en ET-klan en gång i tiden och det skulle kanske vara roligt att hoppa på det tåget igen.

Skrivet av bladefinor:

Jag skulle inte säga att Polyphony Digital har svårt att hänga efter.

Återstår det inte att se? (då jag förmodar att du syftar på GT5)

Jag hoppas de förbättrar nätkoden osv. nu. När jag spelade för några år sedan så var det helt hopplöst. Någon spelare tappade kontakten med hosten, spelet fick pausas, sparas, zippas ner och uploadas till forumet, laddas ner av alla, hostas igen, alla fick connecta och sedan kunde spelet fortsätta. Självklart var det alltid någon som tog 5 minuter på sig att göra detta. Resultatet var att för en 3-timmarssession så spenderades säkert 1 timme saker runt spelet.

Den här rymdmarinen tycks reflektera för mycket över sitt eget öde. "Blessed is the mind too small for doubt," som vi alla vet. Det är endast en tidsfråga innan denna blir korrumperad av Kaos!

Fasen vad skönt att de klämde in Bob Sapp på ett hörn!

Spel är ytliga tidsfördriv, news at 11

I ärlighetens namn är det väl redan så i ettan, bara att de inte har en ikon för det onda, goda osv.

1/5 odds att den går så långt att de börjar inspelningen. Det här händer till synes hela tiden och sällan blir det någonting av det.

$0.01

sweet

Kanske lika bra att göra en Duke Nukem Forever; byta motor och börja om från början?

Det verkar som de flesta tror att släppa ett demo till ett bra spel bara är till godo. Detta är inte alltid sant. PC-demon till COD4, ett ruskigt bra spel, gjorde att spelare vart avsevärt mycket mindre intresserade av spelet. Utvecklarna kom till slutsatsen att de inte kunde ge en bra bild av singleplayer-upplevelsen i det fulla spelet genom en demo, och därför inte borde gjort en demo alls.

http://www.gamasutra.com/php-bin/news_index.php?story=17811

Age of Booty kan jag starkt rekommendera. Skön blend av realtids-action och hexagon-baserad strategi. Dock vet i tusan hur många som spelar online fortfarande.

Jag tycker det låter som en kanonidé. Det står inget om att vanliga demos kommer ersättas av detta. Om jag inte är säker på att jag vill punga ut fullpris för ett spel så låter detta bra. Om jag kunde lira en bantad version av GoW2 i stil med BF1943 så kanske jag skulle hoppat på.

Jag gillar upplägget i demot med att ha något slags schirmish-liknande läge. Har gett mycket speltid utan att ge bort för mycket av själva produkten.

Skrivet av landy:

Hur kommer man att spela denna spel ?
Rpg eller fps stil ?

SimCity ungefär

Men nu förstår jag inte. Jag har lirat betan sedan länge. Eller nej, det är ju Starcraft 1. Jag blandar ihop dem hela tiden då det är samma jäkla spel igen, haha.

Skrivet av dofilusåkaffe:

TPB är endast ett slags bibliotek och de föreslår inte att du ska bryta lagen. Det är helt upp till dig. Likaså kan man hitta samma länkar på Google. Men till skillnad mot TPB så finns där faktiskt skyddat material i form av åtminstone cache filer i Googles hårddisk detta gäller även Youtube.

Enligt ett domslut i USA strider inte Googles cache mot lagen. CNET skriver hur domstolen resonerade:

Citat:

The court also said that Google's cache amounts to fair use of the works being copied and transmitted, and the company's database qualifies for a "safe harbor" provision of the Digital Millennium Copyright Act, which protects databases, ISPs, and other online service providers that don't exert direct control over what content is posted against copyright liability.

Skillnaden här är att The Pirate Bay har direkt kontroll över katalogen med torrents medan Google cachar webbsidor som de inte själv har kontroll över. Om då The Pirate Bay blir uppmärksammade på att material under deras kontroll används för att begå brott tycker jag man kan argumentera för att de måste göra någonting åt det.

Skrivet av mAniAk:

Å andra sidan blev TPB dömda för länkning, inte för trackern.

Som jag förstår domen så ser domstolen på tjänsten som The Pirate Bay erbjuder som en helhet. Exempelvis nämner domen trackern i följande stycke (sida 63):

Citat:

... samtliga tilltalade [har] känt till att en hel del användare av webbplatsen ägnade sig åt olovliga förfoganden av upphovsrättsligt skyddat material. Genom att tillhandahålla en webbplats med välutvecklade sökfunktioner, enkla uppladdnings- och lagringsmöjligheter samt genom att förmedla kontakter mellan enskilda fildelare genom den till sajten knutna trackern har, enligt tingsrätten, den genom The Pirate Bay bedrivna verksamheten underlättat och således främjat dessa brott (jfr Ds 2007:29, s. 323 och Rosén i NIR 2008 s. 101).

Om man läser domen så är det för mig uppenbart varför The Pirate Bays verksamhet är olaglig och inte Googles. Följande går att läsa i domen sida 73 till 76:

Citat:

Ansvarsfrihet enligt lagen om elektronisk handel?

Tingsrättens bedömningar av åtalet för medhjälp till brott mot upphovsrättslagen innebär att de tilltalade är ansvariga för brottet. Frågan blir då om de ansvarsfrihetsregler i fråga om straff ? men också i fråga om skyldighet att ersätta skada ? för en s.k. tjänsteleverantör, vilka finns i lagen om elektronisk handel blir tillämpliga.
[...]
En första fråga, i detta sammanhang, är om The Pirate Bay är en tjänsteleverantör som tillhandahåller någon av informationssamhällets tjänster? [...] De tilltalades delaktighet i fildelningstjänstens verksamhet får anses ha varit sådan att de är att se som tjänsteleverantörer. [...] Lagen om elektronisk handel är följaktligen tillämplig på de fildelningstjänster som tillhandahållits från webbplatsen The Pirate Bay.
[...]
Ansvarsfrihetsgrunden i 16 § lagen om elektronisk handel omfattar endast tjänsteleverantörer som bara överför information som har lämnats av en tjänstemottagare i ett kommunikationsnät, eller tillhandahåller tillgång till ett sådant nät och där lagringen av informationen endast sker för att utföra överföringen och inte pågår längre än vad som krävs för överföringen. Bestämmelsen i 17 § omfattar sådan överföring där lagring av information görs i det särskilda syftet att effektivisera överföringen av informationen. Bestämmelsen i 18 § omfattar en tjänsteleverantör som lagrar information som lämnats av en tjänstemottagare. 19 § omfattar båda typerna ? överförande och lagrande ? av tjänsteleverantörer.

The Pirate Bays tjänster gick bl.a. ut på att tillhandahålla serverutrymme så att användare kunde ladda upp och lagra torrentfiler på webbplatsen. Denna lagring innebär att 16 § ? som endast omfattar tjänster där det sker någon form av automatisk och tillfällig mellanlagring som sker med anledning av en aktuell överföring ? och 17 § ? som som endast omfattar lagring som görs i det särskilda syftet att effektivisera överföring av viss information (s k cachning) ? inte är tillämpliga. Att The Pirate Bay erbjöd en tjänst där användare kunde ladda upp och lagra torrentfiler på webbplatsen innebär istället att det är fråga om den typ av lagringstjänst som omfattas av bestämmelsen i 18 § lagen om elektronisk handel (prop. 2001/02:150, s. 21).

Texten beskriver vidare i några paragrafer att när The Pirate Bay har blivit uppmärksammade på att tjänsten används för olagliga saker har de inte vidtagit några åtgärder som de enligt lag är skyldiga att göra.

Skrivet av Luciphear:

Hit med prissänkningar så slutar jag piratkopiera... (och detta gäller inte bara PSP...)

Priserna är löjliga. 400~500 för ett PC spel, 600~700 för ett PS3/X360 spel.... och så vidare...
Finns bara väldigt få gånger jag skulle köpa. World in Conflict köpte jag då det bara kostar 250kr. Sacred 2 beställde jag nyss eftersom det kostar 128kr. Men 500 kr? Ät mig. Då tar jag piratkopian och lirar den tills de sänker priset till något rimligare. (300~350 är helt okej för min del)

Steam brukade jag köpa spel på men nu när priserna har blivit värre(dyrare än i butik) så skiter jag i det med..(förrutom när det är ganska så stora prissänkningar, som t.ex 50% off)

Om du nu är så sugen på att spela spelet så du inte kan låta bli att vänta tills priset sänks, då får du väl betala fullpris? Det får man väl se som en del av vad man betalar för. Själv köper jag de flesta spel jag spelar 6 till 12 månader efter release när de ligger runt 200kr. Det funkar fint om man inte är en sådan som måste ha allting på release-dagen.