Inlägg av Waliant

Inlägg som Waliant har skrivit i forumet

P3-spel lägger ner - igen

För några timmar sedan kom beskedet att P3-spel lägger ner, igen. Efter katastrofen för två år sedan när den gamla redaktionen kastades ut och ersattes av Sveriges sämsta speljournalist Effie Karabuda är kanske detta ändå det bästa. Trots att kvaliteten gått ner drastiskt under denna tid jämfört med tidigare så har jag haft stor behållning av Victor Linnér som Effie hade den goda smaken att plocka in som sidekick i podden.

En epok i svensk speljournalistik får i graven (igen). Public Service kommer återigen att mer eller mindre helt sakna spelbevakning, den i särklass mest populära och framgångsrika svenska kulturformen. Ett skämt.

För den som inte vet så gör stora delar av den gamla redaktionen numera podden Speljuntan vilken är mycket bra. De har även börjar komma igång lite smått med de speldokumentärer som de gjorde så fantastiskt bra när de höll i P3-spel.

Saxat från P3-spel på Instagram:
"Jag har bestämt mig för att lämna P3 Spel-podden och det sista programmet släpps den 2 maj (SR kommer alltså inte ersätta mig och podden läggs ner). Ni hör mer om det här i avsnitt 101 som släpps idag, men jag tänker förklara lite här också.

I snart tio år har jag bevakat spelvärlden och gjort min hobby till mitt jobb. Det var längesen jag spelade för nöjes skull och fann avkoppling i det. Att spela på fritiden innebär tyvärr mest stress för mig just nu, och jag tycker inte man ska känna så när man programleder en spelpodd.

Samtidigt har jag fått chansen att testa nya grejer på Sveriges Radio, alltifrån att göra dokumentärer till att producera sommarprat och bli techreporter. Just min nya roll inom tech känns väldigt lustfylld och jag vill verkligen satsa helhjärtat på den, genom ett mer eget och djupare nyhetsarbete. Jag är helt enkelt sugen på att utvecklas och bredda mig. Och vem vet, ni kanske hör mig i andra format längre fram.

Med det sagt kommer spelbevakningen på Sveriges Radio att finnas kvar. Jag fortsätter prata om spel (och tech) i P3:s program, och precis som det ser ut idag så kommer min medverkan klippas ut och läggas upp i P3 Spels poddflöde (vi funderar dock på ett namnbyte). Nyheterna på Instagram kommer också rulla på som vanligt.

Jag förstår att det här beskedet kanske inte känns så kul för er, särskilt med tanke på att det varit lite turbulent kring P3 Spel de senaste åren. Men jag vill verkligen understryka att jag fortfarande brinner för spelvärlden och tänker fortsätta lyfta den inom public service.

Sist men inte minst; stort, stort, STORT tack för att ni har lyssnat på oss i över två år! Tack alla som skickat DM:s om hur vi piggar upp era tisdagar, tack alla som gjort P3 Spel-memes och teckningar och tack alla som kommit fram på stan eller på events och visat er uppskattning. Jag förtjänar inte er, ni är världsbäst ❤️"

Skrivet av Popski:

Portarna på baksidan är upptagna med laddkabel och extren SSD. Har även läst någonstans att dongeln inte bör vara på baksidan då den kan bli överhettad av luften som blåser ut i närheten.

Trams. Haft min i bakre uttaget i två år. Fungerar utmärkt.

Skrivet av Andygbg:

Hej
Har ni sett om deluxe utgåvan på dessa finns hittar inte dem utan nu måste man köpa spelen separat och då blir det nästan 900 har inte spelat dem innan så tänkte börja med 1

Enligt utvecklarna är det något fel på PS Store och paketet med båda kommer snart tillbaka.

Jag har tydligen tagit hem 1:an till PSVR1 via PS-plus någon gång. Köpte uppgradering till Tourist edition (för PS4-versionen) och kunde sen gratis dra hem Tourist edition PSVR2.

Fantastiskt med så fina betyg. Inte spelat sen det kom till GC. Jag väntar in tills det släpps i VR dock. Nästa nivå av upplevelse.

Blev precis klar med RE8 i VR på PSVR2. Habilt 4/5-spel i vanliga fall men vilket jävla pang 5/5 i VR. Länge sedan jag kände sådan genuin spelglädje.

Jag tycker det är väldigt märkligt att göra så här. Bättre de hade skippat PS4 från början.

Skrivet av Alienshade:

Nej men dom senaste nyheterna är att dom börjat jobba på Resident evil 7 versionen till Psvr2 nu.

Vart har du läst det?

RE4 till PSVR2 är däremot officiellt konfirmerat

Skrivet av Boogie:

Har de släppt någon info om/när VR-läge kommer?

Nej, jag tror inte det. Bara att det är på gång. Jag kör RE8 i VR nu, helt fantastiskt.

Härligt. Väntar dock in VR-läget.

Jag har idag kört mitt första stora PSVR2-pass på ca 2h. Spelade fyra demo (Horizon, RE8, Star Wars & rekindeled). Kändes helt lugnt under passet, men mår fortfarande skit i efterhand. Helt ny på VR så körde på allt max för att testa gränserna. Blir att testa kortare pass på 1h med paus.

Komplett skickade utan ytterbox. Känns ju sådär.

Riktigt gött. Vi blir ett gäng glada gaming-gubbar som delar.

Min har skickats från komplett nu

Jag verkar redo för PSVR2

Helt fantastiskt spel som på många sätt fortfarande spelar i en helt egen liga än konkurrensen

En helt fantastisk liten maskin som behöver gå i pension snarast

PS5 blev min första Playstation då jag kände att konsolerna nu låg på en rimlig nivå, samt att det fanns en gediget bibliote4k med PS4-spel att spela. Våga vägra 30 fps.

Klarade det igår på hard (PC). Riktigt mäktigt. Lysande ljud och HDR. Helt klart en 5/5.

Spelet är patchat nu så problemen med VRS ska vara lösta