Inlägg av sweclockern

Inlägg som sweclockern har skrivit i forumet

En del nytt innehåll i uppdateringen så som nya vapen och quests, men att påstå att det är en "next gen" uppdatering är väl att ta i. Jag trodde att uppdateringen skulle komma med högupplösta texturer och stöd för dlss o.sv. Men inget alls på den fronten, förutom stöd för widescreen.

Skrivet av Viggez:

Hann spela 5 minuter igår innan det kraschade. Blev refund.

Spelet kraschar aldrig för mig, har ni provat att installera om det/stänga av mods?

1. Battlefield 2
2. Minecraft
3. Wolfenstein II

Även om Bf1942 var först, så känns det ändå soom att Bf2 var det spel som satte standarden för dagens liknande spel. Jag tycker att Bf2 är bättre än många av dagens fps-spel, mycket tack vare att det gick att använda taktik på ett bra sätt. Kartorna kändes anpassade för alla klasser.
Minecraft säger sig självt.
Wolfenstein valde jag mycket tack vare den mörka humorn (eller är det bara jag som har så sjuk humor), bra karaktärer och ett otroligt kul spel.

Skrivet av Aesoprock:

En till RPK:are, kul!

Detsamma!

Jobbar som skötare på Rättspsyk. Sedan har jag en del vid sidan om, jag är kontaktperson åt några ungdomar samt förtroendevald med vissa uppdrag.

Skrivet av Johan Lorentzon:

De "slavar" väl mer än vår heltid också fortfarande då lördag är arbetsdag och endast söndag är ledigt?

Oftast jobbar man varannan helg inom vården (Lör-Sön). Men det kan se rätt olika ut både inom kommuner och regioner, vissa jobbar bara var tredje helg, men då jobbar de oftast delade turer, t.ex. 07-13 på Lördagen/Söndagen, för att sedan gå på 16-21 igen samma dag.

Skrivet av Karmak:

Oj tack för informationen, tar också bort från min wishlist.
Hatar tidspress i spel

Förhoppningsvis så moddas det bort ganska omgående.

Jag har bara spelat 8:an. 9:an och lite av 10:an. Det jag haft mest kul med är 8:an. Detta var ju när jag hade Ps1 och var avsevärt mycket yngre, då var det inte lika spännande att testa "gamla" 7:an.
De senare spelen i serien gillar jag inte, jag tycker att de har blivit alldeles för action-betonade. Gillar det lite mysiga och lugna i de äldre spelen.

Det såg mysigt och intressant ut, men frågan är vad man har för mål när man spelar det, jag är rädd för att det blir ett spel som man spelar två kvällar och sen är utforskarintresset slut. Men det återstår att se.

Skrivet av KoP:

Undviker helt alkohol nuförtiden pga starka principer. Är sjukt att alkohol ens är lagligt med tanke på all skit som följer i dess svallvågor. 🙄

Förstörda liv, relationer som trasas, våld, självskadebeteende, olyckor som tar oskyldiga människors liv med mera.

Tycker mest det är trist när det är fredag och vissa individer på jobbet börjar rabbla om hur mycket det ska drickas i helgen. Känns som att folk kör på med robothjärna ibland. Helg = Alkohol. 😒

Det är nog lite typiskt Sverige, ska det drickas så måste det drickas i stora mängder, att bara ta tre eller fyra öl det går inte.
Kollar man på t.ex. övriga Europa som Storbrittanien, Danmark och Frankrike, för att bara nämna några, så dricker man sig sällan lika berusad som vi svenskar gör.
I dessa länder är det inget konstigt med att ta en öl eller ett glas vin en vanlig vardagskväll, däremot anses det lite konstigt att dricka sig berusad varje gång man ska dricka något.
Därav de konstiga blickar och kommentarer man får om man säger att man ska till Systembolaget på en Tisdag, "ska du dricka på en Tisdag?".

Fyrverkerier bör förbjudas för privatpersoner. Jag tycker att det blir värre och värre, fler blir skadade och de används ofta som vapen mot blåljuspersonal. Dessutom grisas det ner något djävulskt och skrämmer ihjäl djur.
Men jag är för att kommuner ska ha tillåtelse att kunna arrangera nyårsfyrverkeri. Då blir det smällande i enbart fem minuter vid tolvslaget på nyårsaftonen.

BG3, storyn och sidouppdragen i kombination med röstskådespeleriet är i absolut toppklass. Sedan tycker jag det är maxpoäng hur de format karaktärerna och miljöerna.
Detta år ett spel jag lätt kommer att komma ihåg så länge jag lever, eller tills jag blir svårt dement.
Rdr2 ligger mig också varmt om hjärtat, men jag ser det mer som ett mer "vuxet" Gta, fast i vilda västern, där man värdesätter en mer djupare story än i Gta.
Båda spelen får fem plus av mig, men Baldurs Gate 3 är i det närmsta fulländat, jag la mina 4 veckors semester på det, och jag ångrar det inte.

Är det aktiv speltid eller tid som man har spelet igång? Jag har 123h "speltid", men kan lätt dra av hälften för de gånger jag alt-tabbar eller pausar spelet.
För mig var spelet okej, men efter ett tag så blev planeterna repetetiva, ny planet men med samma byggnader som förra. Spelet såg hyfsat ut, men krävde mer av datorn än det smakade. Så jag är lite skeptisk till hur det kommer gå med nästa Elder scrolls. De skulle behöva byta ut det mesta spelmekaniskt sett. Jag är rädd för att nästa Elders scrolls riskerar att floppa.

Det här spelade jag väldigt mycket när det begavs, innan dess hade jag spelat lite Swat 2 men var nog lite för ung för att fullt förstå det då. Men Swat 3 är en riktigt klassiker.
Det jag "ogillar" med Ready or not är att det oftast slutar med att gärningsmännen blir skjutna till döds, men jag kanske inte är tillräckligt bra på det ännu. Ens mål är ju såklart att alla parter ska komma ut så lite skadade som möjligt.

Normalt sett nej, men när Star field släpptes så köpte jag versionen för att kunna spela tidigare, men då ingår ett kommande dlc. Men den främsta orsaken var att jag skulle jobba 14-22 tre dagar i sträck när den "verkliga" releasen ägde rum.

Svårt! Fast säger som många andra i tråden. Men i alla fall något av dessa.
Far cry
Morrowind
Half life 2
Oblivion

Skrivet av submariner:

Betyg 90/100 måste va årets högsta betyg för ett spel. Kan bli GOTY för min del om det slår Resident evil 4 remake som jag håller nr 1 änsålänge

Det blir nog svårt med GOTY i år, många riktigt bra spel har släppts. Jag ska köpa Alan wake 2 imorgon så får jag se hur det är, älskade ettan.
Än så länge faller min röst på Baldurs gate 3 som GOTY, spenderade hela min semester på spelet och tycker fortfarande att det var ett klokt beslut 😂

Testa att zooma in på vatten och träd, ser väldigt snyggt ut. Sedan zoomar man ut igen, när jag tittar på träden och vattnen så får jag uppfattningen om att de fortfarande genereras väldigt högupplöst, bara det att skärmen och avståndet inte klarar av att "visa det".
Bara en tanke jag har. Men gissningsvis så skalar spelet inte ner grafiken när man zoomar ut på samma sätt som andra spel och föregångaren.
På samma sätt borde spelet ignorera det som sker runt omkring, utanför skärmens visningsyta när man zoomar in, för att bibehålla en god framrate, men så verkar inte vara fallet.
Därfört blir det så låg fps när det händer mycket samtidigt, oavsett inställning, men att det blir något bättre när man ändrar upplösning.

Med tanke på, enligt mig, hur föråldrat Star field såg ut i kombination med dålig optimering så är jag rädd för att Elder Scrolls 6 kommer bli ett stort kliv neråt jämfört med tidigare Elder Scrolls.
Morrowind var super, Oblivion var bra och Skyrim var okej.

Undrar om de menar att det flyter på dåligt när man lagt tiotals timmar på sin stad, eller om det är låg fps direkt när man startar spelet.
Anno 1800 flyter på bra i början, men i takt med att städerna blir större så flyter det på avsevärt sämre.

Empire är min favorit, vet inte hur många hundratals timmar jag spenderat i det. Lite buggigt på sina håll, men jag gillade det skarpt öndå. Hoppas att nästa uppföljare baseras på Empire eller Napoleon (Läs 1800-talet).