Inlägg av Roggeh

Inlägg som Roggeh har skrivit i forumet

Finns någon supportråd som jag har googlat mig fram till. Det verkar endast drabba assistenten på svenska. Byta språk till engelska verkar vara en lösning.

Jag har samma fenomen. Det verkar dock bara vara vissa kontakter.

Skrivet av Rejzer:

Genshin Impact är ju mysigt!
Händer en del.

Det är riktigt mysigt, härlig estetik och lagom allvarligt. Om vi hade haft ett nintendo hade hon bergis varit såld på Zelda.
Jag har själv spelat upp en karaktär så vi har lirat en del ihop, Dock är nötande och grind något som jag inte orkar hänge mig åt längre. Det finns mycket mycket värre spel att fastna i vad det verkar.

Skrivet av trickeh2k:

Hon har väl kanske hittat folk att spela med? Ibland är ju gemenskapen mer viktig än spelet i sig. Har hon kul finns det väl ingen vits med att börja spela annat.

Helt sant, hon har en stor bekantskapskrets och flertalet vänner via genshin då de hjälps åt. Hela MMO delen är ju häftig på så sätt. Jag tänker bara mer att ha lite singleplayerspel så att hon får köra en story. Det blir lätt mycket press att det ska spelas vid vissa tider och det är rätt mycket tidspress med skola och annat också i livet.

Skrivet av Cortex:

Känns som du redan delvis har svarat på din egen fråga när du nämner att du kanske försöker leva ut dina egna speldrömmar som fjortonåring? Har du själv spelat Genshin? När min dotter var runt 10 spelade hon mest Star Stable. Nu spelar hon det mesta som tex Elden ring, CS:GO, Cyberpunk 2077, Metal Gear osv. Hon loggar fortfarande ibland även in på sitt Star Stable konto Ett spel som jag introducerade för henne för många år sedan var Final Fantasy XIV, ett spel som vi båda fortfarande spelar. Vi har både ett hjärta som klappar lite extra för japansk spel/filmkultur. Låt henne spela och ha kul i det spel hon just nu är mest intresserad av och fråga henne om hon spelar med andra i spelet? Resten löser sig ska du se.

Huvudet på spiken! Det kändes lite så när jag skrev frågan och kom till antagandet. Strävan som förälder är ju att ge bättre förutsättningar än jag själv hade. Att vara pilbågen som skickar iväg pilen(barnet) ännu längre framåt. Jag ska försöka mig på Final Fantasy Crisis Core och FF7 Remake. Då viss spelmekanik är föråldrar och går fetbort har jag sett.

Skrivet av Soulless:

Men låt henne spela det hon vill, tänk vad härligt att fastna så för ett spel igen!

Spelar du rollspel själv? För det måste vara en helt strålande hobby att dela med sitt barn och dess vänner!

Tyvärr har jag aldrig fastnat för rollspel på det sättet, men jag låter henne spela. Det är nog bara att ibland spelas det bara för att det inte finns något annat att spela.

Skrivet av Kolsvart:

Låt ungen hitta sina intressen själv.

Det är väl helt fantastiskt att hon har hittat sin grej med den japanska kulturen med anime och musiken. Genshin impact är väl väldigt japanskt?

Min son är i samma ålder och spelar oxå rollspel en gång i veckan med en spelledare genom skolan. Den grejen föröker jag personligen att uppmuntra genom att köpa hem lite rollspel så han kan spela med sina vänner utanför skolan. Hittills har det inte fungerat alls men jag tänkte köpa nyutgåva än av drakar och demoner som släpptes nyss.

Jag gillar absolut att hon börjar hitta sin eget uttryck, jag tycker det är en guldålder just nu när barnen kan prova allt möjligt.
Rollspel och framförallt rollspel för tjejer är jag också väldigt stolt över. Det är ju min förstfödda och där är man lite extra stolt över att hon har fått ett intresse som ligger nära mitt eget. Dock vill jag fortsätta visa att det finns flera spel att lira, jag tycker att det är mycket lättare att hamna i en "filterbubbla" till och med när det gäller spel nuförtiden.

Skrivet av greb1989:

Låt henne finna sin egen väg, men kanske kan en prenumeration på Gamepass vara något? Där finns ju bland annat en hel del Persona spel som kanske kan vara intressant?

Hon har nämnt Persona så det kan absolut vara intressant, det slår mig att jag endast har tänkt på gamepass åt mig själv men ett gamepass för hennes del är ju genialiskt. Hon har ju inte en backlog att ha dåligt samvete för.

Skrivet av smuts:

Jag tror FF7 remake hade funkat bra, eller varför inte Crisis Core? Jag skulle nog gå för Crisis Core i första hand, det är mer "japansk kultur" över det än vad det är i FF7, skulle jag vilja påstå. Den nya versionen, såklart.

Funderar på om inte Yakuza-serien hade gått hem också, mainstoryn lär ju vara sömnpiller men absolut inte resten, alla sidogrejer liksom.

Crisis Core har jag inte ens reflekterat över. Det åker definitivt upp på listan

Skrivet av Devan:

Har du möjlighet att spela med henne så spela Bg3 ihop, det är fantastiskt!

Ja det är en tanke som jag har också, att uppleva ett äventyr tillsammans. Den enda oron för mig är att vi har så olika mängd tid att lägga på BG3. Fast det är absolut en bra tanke.

Hjälp! Mitt barn spelar bara Genshin Impact

Som rubriken lyder:
Min dotter på 14 år är totalt fast i Genshin Impact. Först och främst skola och personligt hygien sköts, det här är mer att jag inte vill låta någon snöa in så totalt. Jag önskar mer speltips för att inspirera till andra upplevelser. Det kan också vara så att jag försöker leva ut mina egns speldrömmar genom henne tänk att vars 14 och kunna plöja timme i alla de spelen som finns idag!

Övriga intressen:
Förkärlek för Japansk kultur (anime och musik främst)
Spelar rollspel med spelledare en gång i veckan.
Stabil fpsspelare men sådär härligt tonårigt ointresserad.
Platformen är PC Master Race

De spel jag har försökt med är:
Final Fantasy X(har inte åldrats värdigt spelmekaniskt).
Horizon: Zero Dawn (För mycket smyga och man känner sig svag och rädd).
Life is Strange(Gick hem, men är ju väldigt korta).

De jag funderar på är:
FF7 REMAKE
Baldurs Gate 3

Dock börjar det bli lite väl dyrt för något som bara provas en gång.
Har någon annan lite förslag?

Jag avinstallerar Wasteland 3 nu. Jag gillar postapokalypsen och humorn men det finns bättre spel. Det är inte dåligt på något sätt men det är så många karaktärer att hålla reda på och planera upp. Striderna känns mest långa och lite väl slumpartade. Läste Jockes recension igen och ja 100 timmar räknar jag om i år.

Skrivet av OAKTHYR:

Jag anpassar mina spelval mer mot troféer istället för specifika saker i spel. Om ett sp spel har mp element utan anledning betyder det ofta att dom troféerna är jobbiga att få och då skippar jag spelet.

Det är just den där känslan för detaljer som jag tycker gör RDR2 så speciellt. Kul att vi kan gilla olika ändå

Jag håller med, jag är inte helt beredd att släpps rdr2 heller. Witcher 3 tog mig typ 2 år att bli klar med.
Rdr2 tror jag jag köpte i mellandagarna 2021. Så det finns tid. Problemet är att det tar sån tid mellan gångerna och av någon anledning så känns RDR2 svårare att komma in i igen.
Jag känner mig överväldigad av jakt, rykta hästen, samla pengar i lägrets spargris. Det är så dumt att vilja stressa av i ett spel och så växer bara att göra listan i spelet! Dock är detaljerna helt fantastiska, men inte för mig just nu.

Skrivet av Issue:

Jag är kräsen med min tid.
Jag vill bli fast direkt, antingen i gameplay eller i story, helst i båda.
Jag kan absolut lägga nån timme på att spelet byggs upp eller för att man ska ”lära sig”, men är jag inte fast inom några timmar så är det kört. finns de som säger ”ja men ge det 10-15 timmar, sen kommer det igång”. 10-15 timmar för att komma igång??!! Nej, då är det ett dåligt spel!

Håller med fullständigt. Om jag väl har lyckats få till speltid vilket för mig innebär att offra något av följande: sömn, umgänge med familj, underhåll av villan, förvärvsarbetande och min egen träning.
Så 10-15 timmar är ju typ 2 månaders spelkvot.

Skrivet av Ruffles:

Har samma invändningar. Rise är galet roligt, för övrigt.

Jag är faktiskt riktigt förvånad att hitta en sådan spelglädje i det. Jag tror att det är för det är lite mer förlåtande. Lite som att spela Uncharted. Lättsmält Matinéaction!

Som livet ser ut nu med Covid, inflation, rysk invasion och elräkningar. Så är väl den psykiska energin inte där.
Det är kul att spel är subjektivt!

Skrivet av BloodFarmer:

* Karaktären måste röra sig distinkt och direkt. Plockar jag upp något så ska det plockas upp direkt, jag vill inte se en animation när karaktären plockar upp det. Exempel på spel där det fungerar bra: Skyrim. Spel där det är segt: RDR2.

Äntligen! Du satte fingret på vad som stört mig med RDR2. Det ohyggligt sega rörelsemönstret när man lootar fiender. Det var coolt första gången man lootade eller flådde ett djur. Jag har roligare med Rise of the Tomb Raider. Två helt olika spel men spel är subjektivt.
Nu får vi se om jag lägger ner försöken med RDR2

Jag är nybliven quest 2 ägare och kan bara hålla med att det är ett grymt insteg. Jag upplever inte batteritiden som ett problem då det blir en naturlig plats. Jag var även jag lite skeptisk för jag hade hört så mycket om strulet med VR. Jag är imponerad av hur bra allt fungerar, sen även att det finns ett lättillgängligt ekosystem med youtube vr, netflix och browser. Jag återkommer när jag har börjat koppla in det i datorn, men helt ärligt har jag inte känt behovet än.

Nu har Oculus Quest 2 packats upp. Jag säger bara WOW! Följande spel har vi hunnit köra dessa 24 timmar:
Beatsaber, Job Simulator, The Climb 2. Plus en massa VR Youtube och annat. Det jag tycker folk pratar för lite om är castfunktionen. Den förvandlar spelstunden till familjefest. En så länge ren och skär spelglädje! Återkommer när jag har fått prova Sam and Max, Moss och Vader. Tack för tipsen och att ni rekommenderade köp!

Hej! Tänkte bara återkoppla och tacka för alla råd. Jag beställde direkt och ger i julklapp till mig och familjen

Tänkte bara ställa en fråga om Oculus Quest 2. I fragzonefredag pratades det om att man skulle avvakta köp av Oculus/Meta Quest 2 för något värre var på väg. Jag tänkte försöka köpa i mellandagarna. Är det ett generationsskifte typ ps4-ps5 på gång så jag gör bättre i att vänta?

Första 10:an!!!! Äntligen!

Hur stor är risken för att det slängs in någon typ av zombies i spelet? Jag minns hur jobbigt jag tyckte det var i Deus Ex:HR när du behövde ställa om till att ta hand om en hord helt plötsligt.

Skrivet av Grukk:

Om det nu skulle var Northgard, så är det 50% på steam just nu

https://store.steampowered.com/app/466560/Northgard/

Härligt! Tack för tipset! Jag plockar nog upp det i vilket fall då det verkar vara väldigt nära Settlers.

Skrivet av erikcedervall:

Denna? Visserligen Calle som streamade och det var för 2 år sedan

https://www.youtube.com/watch?v=EPb7LAws4wk

Jag såg den och det ligger onekligen nära. Det som gör att jag tvekar var att man fick välja startplats för byn. Känner inte igen att det var så mycket vikingatema. Det kan mycket väl vara två år sen eller mer tiden går ju fort.