Inlägg av kingzla

Inlägg som kingzla har skrivit i forumet

Skrivet av noreason:

Lol, swisha grabben 10k nu

Varför?

Skrivet av lonian:

Sorry, äter inte fisk.

Sonic Frontiers finns på YuZu emulator förövrigt.

Jahaaa, så pcspelarna kör konsol spel trots allt. En rktkigt fet dator för att lira switch-spel på kontoret?

Skrivet av Godofcheese:

Lite kul ändå att du försöker jämföra de båda med varandra. (Steamworks är också helt valfritt att tillämpa i spelen)

Enigma kommer förhindra hederliga kunder, även i äldre spel som detta, att kunna modifiera spelet
Allting handlar om PENGAR, varför köpa nästa spel eller DLC om kunderna kan lägga in mods själva.

Sen om det också kommer med stora prestandaproblem så kan Capcom gå och skita ner sig.

På PC kommer det alltid finnas sätt att kringgå sånna här saker, men en vanlig svensk bonde som är rädd för att google fiskar hans kakor, han kommer inte hitta en lösning på detta.

Du får 10 lax av mig om du hittar crackat lies of p, sonic frontiers eller avatar pandora

Vi som spelar på konsol har inte den iq som krävs för att ladda hem spel installera och sen kopiera över crack.exe

Skrivet av PeTTs0n:

Det är synd att jag personligen upplever att kvalitén dalat ganska rejält - både vad gäller artiklar och forumklimatet.

Det är trötta diskussioner som ältas fram och tillbaka (som exempel vet jag inte hur många gånger jag ser användare X spå x86-arkitekturens undergång och ARM-ditots förträfflighet och hur den totalt kommer/ska ta över allt, i *varenda* tråd som handlar om något av dessa - detta har pågått i åratal, och än så länge har inte riktigt övergången skett men användaren är nästintill fanatisk i sin övertygelse fortfarande. PS vs Xbox-diskussioner här känns ju nästan sansade i jämförelse), det är rena sakfel, konspirationsteorier och trollande till höger och vänster, och slapp moderering ovanpå det.

Sen har vi artiklar som mer eller mindre känns som maskinöversatt klickbait (med allsköns tillhörande felaktigheter, inte minst språkliga sådana) och sprutas ut in absurdum. Testerna är hit or miss för mig, en del känns rejält tondöva (jovisst, Intels 14900k förtjänar verkligen en "bra produkt"-utmärkelse med alla de tydliga nackdelarna den har) medan en del faktiskt är helt okej.

Men det är samtidigt en smaksak - jag trivs inte personligen och använder inte mitt konto där längre, men det är såklart kul om sidan finns kvar och folk trivs på den.

De bannar så att det som blir kvar är det du beskriver. Glöm inte att Kina kommer ta över USA och att.. CIA har bkdörrar i Windows.

Modsen har som livsuppgift att se till att ingen skriver där igen, jag har provat att skapa nytt konto var tredje år från olika datorer, isper och till och med länder men Modsen skojar man inte bort, ville bara se hur dedikerade de är i att driva bort folk från sin besöksfinansierade verksamhet.

Skrivet av FRULZ:

Lättkränkta mods, i övrigt bra.

Skrivet av alias:

Verkligen, blev bannad for life för att jag lämnade ut en som försökte scamma mig på deras marknadsplats. År sedan nu och fortfarande bannad.. Dålig stil men ok så de vill verka så vad kan man göra.

Skrivet av Kyraal:

Verkligen? Upplever det motsatta. Har själv skrivit inlägg genom åren där när jag haft en dålig dag som när jag vaknat dagen efter får dåligt samvete för och varit överraskad att de fortfarande var kvar, och ingen varning i inboxen. Tycker tröskeln är ganska accepterande för vad som tolereras på Swec.

Skrivet av jawik:

Sitter nog mycket i om inläggen blir anmälda eller ej. Moderatorerna har oftast inte tid att sitta och fingranska allt utan förlitar sig på övriga medlemmar att anmäla inlägg.

Sedan är det ju upp till hur mycket tid de lägger på att granska anmälda inlägg. Där kan det ju upplevas godtyckligt om de agerar utan att göra någon större bedömning själva.

Årsjubileum och redan flera bannade i denna lilla tråd. Är också bannad för att jag inte vill mörda minneskretstillverkare efter en tsunami pga jättebebisarna ville ha billiga minnen till sina speldatorer.

Skrivet av Molotov:

Du skriver bara helt orelevant nonsens. Varför ska jag betala mer?

Jo om man vet vad man gör, kunna teknik kan man kalla det.

Nej det gör jag inte. Om man betalar mer får man mer service kring mjukvara och underhåll av densamma. Beviset ligger ju rimligen i att konsolportarna ser ut som de gör pga lägre intäkter på PC och en svårare miljö. John Carmack gick igenom det redan för 12 år sedan när han förklarade att konsoler är lead platform och varför. Han kan teknik och så och behöver inte "git gud".

Nix, det går inte ens om man vet hur man gör. Du kan omöjligen täcka alla permutationer av hårdvara och drivrutiner. Tydligast på Linux för minst support.

Skrivet av Molotov:

Jo det är lathet att inte fixa på engång

Vad snackar du om? Jag köpte det för 200kr fick alla spel i serien och fick dom bösta versionerna

Git gud

Haha hur gammal är du, 12?

Att du får bättre spel om du betalar mer? Framgår rätt tydligt. Spelar ingen roll om du fick de "bästa" versionerna.

Det går dessutom inte att "git gud" (coolt sagt) eftersom det inte har med skicklighet att göra. Det är inte lathet heller. Du kan inte så mycket om teknik va?

Skrivet av kebbe:

Får dra bort ett par poäng från Zelda pga ”fantastiskt.. för att vara Switch”.

Va? Ska man köra samma sak med alla PC-spel som släpps? Fantastistk... för att vara PC? Iom att det kommer komma ny hårdvara nästa år och nästa efter det?

Spelet bedöms rimligen efter sitt utförande. Annars kan vi ju enkelt föreställa oss en dator med oändliga mängder raytracing och oändligt realistisk grafik år 2084 och säga att för att spelet är bra.... för att vara åtta 4090.

Skrivet av Hipshot:

Jag önskar jag skulle kunna försonas med Blizzard.

Men jag känner att det inte finns någon vilja - från någon av sidorna.

Kan du inte ta en promenad eller gymma eller bara ha det soft? Det finns en osund grälsjuka och stalkervibbar från PC-communityn.

Skrivet av Ender:

Och så får jag inleda dagen med ett efterlängtat skratt, tack

Det var inte så kul, mer osunt. Mer tecken på att ekonomin går för bra när man har råd att underhålla konflikter med leksakstillverkare i vuxen ålder.

Skrivet av Molotov:

Här kan vi snacka "lata utvecklare".
tur att det som oftat fixas i efterhand, i slutändan blir ju endå PC versionen av dom flesta spelen den bästa versionen.

Det är inte lathet, det är vad de är villiga att göra för att de ska gå plus på att släppa på PC. Mer än så är inte motiverat.

Skrivet av Map-pen:

Spelat både Dead Space och Jedi Survivor på PC och kan inte påstå att det flöt på dåligt, visst hade Jedi Survivor lite lagg på en viss planet men det flöt på riktigt bra annars. Dead Space hade jag noll problem med.

Jedi Survivor har permanent animationslagg oavsett inställningar som är obotligt. Rycker fram och tillbaka.

Skrivet av Molotov:

Nej men oftast, kanske utvecklarna tar sig i kragen. Se bara hur tex Arkham Knight slutade. Var ju helt trasigt och nu är det hur bra som helst.

De är helt ointresserade av "optimering" eller att ta sig i kragen. Betala dem 1200 kr för spelet så kommer du se bättre prestanda.

Skrivet av beersgarden:

Ja, vi har förstått poängen: du gillar verkligen inte Jedi Survivor. Det funkade ganska smärtfritt för mig och hade en helt okej upplevelse med det.

Kopplat till resten av titlarna: alltid tråkigt när portarna hastas igenom, men precis som med många andra spelsläpp nu för tiden så får man vänta några månader och sen spela för en bättre upplevelse. Dumt, onödigt och frustrerande, men så är livet ibland.

Det är vad det är med den mest fragmenterade uppsättning hårdvara som någonsin existerat. Komplett med drivrutinshelvete för PC.

Skrivet av Keima:

Jag trodde bra optimering betydde att en rätt okej dator flöt på bra inte en 4090 60 fps "jätte bra optimerat"

"optimering" betyder ingenting.

Skrivet av Molotov:

Ja brukar vara så att det endå är skitspelen som skits ut av AAA industrin som fungerar dåligt.

Det är storsäljarna, men visst. Populärt sour grapes-cope.

Skrivet av Harakiri:

Håller med dig då jag varit inne i fler trådar och påpekat de problem jag har men många är lyckligt ovetande om problemen och störs inte på samma sätt. Önskar jag kunde gå tillbaka till den tiden innan jag stördes av sådana problem men det är för sent nu. Skulle tex aldrig köpt Jedi Survivor men jag fick det med min Ryzen7800x3d processor.

Poängen som DigitalFoundry har påvisat är att problemen i princip alla dessa spel är att oavsett hårdvara kommer du inte undan problemen. Du kanske tjänar nån millisekund här eller där men problemen finns kvar.
För egen del i Jedi Survivor så spelade jag genom hela spelet men störde mig ofantligt på de problem som finns och värst av allt det största problemet av dem alla är att de nog ALDRIG kommer fixa problemen heller!!

Ja visst vore det tråkigt om alla var likadana.
Det som är bra med Digital Foundry killarna är att de har kunskapen att peka exakt på var problemen ligger i spel och har publiken och trycket bakom sig att sätta skäms-struten på företagen att "här gjorde ni ett idiotbeslut" fixa spelet vetja.

Bäst är ju att de faktiskt återkommer och berömmer då spel blir fixade , själv kommer jag nu att köpa The Last of us då jag nu vet att de stora tekniska problemen faktiskt är fixade. Jag köpte Avatar spelet enbart för att de har berömt spelets implementation av teknik och grafik + att det då är svenskar inblandade

Igen, köp en PS5 om du vill ha bra prestanda. PC-spel är en bonus, take it or leave it.

Skrivet av kallandes:

Det är väl jag som börjar bli gammal bara, inget annat 😁 MP fanns inte, och var inte ens på gång. När jag började lira TV-spel på tididigt -80 tal. Och jag är väl fast i det gamla SP köret, och har ingen förståelse alls för det som ungdommar i dag tycker är kul 😁

Spännande det där, min första konsol var nintendo 64 och jag minns hur jag tyckte artworken på kartongen för Mario 64 såg väldigt tv-speligt och roligt ut.

När jag väl spelade tyckte jag inte det var så kul dock, så den låg undangömd och ospelad tills jag spelade goldeneyes multiplayer hos en kompis och sen dess har jag insett att jag bara spelar som en social aktivitet, med undantag för 2 spel som ingen annan verkade digga och det är Shenmue och Mirrors Edge.

Skrivet av Gen:

Poängen var att tjäna så mycket pengar som det bara gick och priset för detta var de anställdas välmående, urvattning av IPn och hämmande av kreativitet.

Uppenbarligen är det vad kunderna vill ha?

Skrivet av Matrosen:

Om folk tror det kommer bli någon skillnad efter Bobbsan måste nog vakna upp, hans efterträdare kommer ha exakt samma mål som han. Mer och mer pengar.

Ja? Det är därför hen blir anställd.

Skrivet av MacNille:

Snyft, vilken hjälte vi förlorar.
Tänk om vi inte hade Bobby som chef.
Vi skulle inte få våra årliga COD och vi skulle bli tvingade att få nya IP istället för samma sak om och om igen!

Precis, människor skulle inte få vad de i nuläget betalar för, så en sämre lösning. Finns ju uppenbarligen en outnyttjad nisch ni kan utnyttja med härliga, varma kärleks-IPn gratis till alla?

Skrivet av CARTMAN:

Nej det de lär väl knappast att tjäna cash på det men känns som att kunna inkasera lite "GoodWill" mot oss GAMERS vilket UBIsoft kan behöva massor ut av, nu när de nu grävt ner sig i en skyttegrav de senaste åren. Extremt girigt företag, imo. EA var där för några år sedan men jag tycker faktiskt att de rykt upp sig något..

Girighet genomsyrar hela sabla branschen, ....Sadly....

Till skillnad från alla som vill ha enorma lyxproduktioner till tv-spel till turkietpriser? De är generösa godhjärtade samariter som bara vill spela lite datta för de fattiga och sjukas skull?

Kommer av installera direkt... sjukt ful cash grab... spel industrin bara mjölkar på "remaster" ge oss NYTT fräscht IP gratis... ska anmäla dom till EU rätten för kränkning....

Skrivet av Virrcopski:

Kul att ingen nämner att det krävs 2 magg för att få en kill.

Mm man måste vara bättre på att aima, trist med ökat skilltröskel tycker jag i ett tävlingsinriktat spel

Skrivet av John7612:

Stadia Dog inte. Den blev mördad, mördad av sin egen förälder. Som desutom hade lovat att stödja Stadia i minst 10 år.

Så Stadia lever?

Skrivet av Kazutoyo:

Det sista Bethesda behöver är någon missriktad "hjälp" från någon officiell riddare i skinande rustning som bara hettar upp elden ännu mer. Även om det var oofficiellt och bara ett fan så hade det fortfarande varit genant och dåligt, men detta är så mycket värre. Hur i hela friden tänkte dom?

Jag var en extremt aktiv moderator på Bethesdas forum under 00-talet, och detta är exakt vad jag sa åt andra att inte göra. Moderatorer ska städa undan och fixa problem, inte göra dom värre genom att blint komma till Bethesdas försvar, som detta bemötande gör.

Äsch, inte så farligt att prata vuxna emellan. Den här ängsligheten är nästan provocerande.

Skrivet av Karmak:

https://steamcommunity.com/profiles/76561198089168523/recomme...

WTF?!
Hur borta från verkligheten får man vara?
De jämnför starfield med att vara en astronaut IRL

Nej, de menar att en "tom" värld inte behöver vara tråkig, att andra värden än inredning/dekor bidrar till rolighet. Ganska lätt att förstå?

De säger inte att Starfield är en astronaut.

Skrivet av Alexraptor:

Ja eller hur? Till och med spelmotorer som Unity stöder additive scene loading.

Och just när man ska landa på planeter är ju ett perfekt tillfälle att implementera scenövergång, då kan kan använda LOD och specialeffekter för att dölja datan som håller på att laddas in.

additive scene loading har ingenting med det här att göra

Skrivet av Ender:

Så här blir det när företag når just denna för dem åtråvärda marknadsdominansen. Konsumenten blir förloraren.

Kanske/kunde/borde vara tänkvärt när en del företag i branschen köper upp andra stora aktörer...behöver inte nämna några namn.

Man får bara marknadsdominans om man har konsumenter som föredrar en. Om man är missnöjd kan man avstå umbärliga varor och tjänster som dataspel

Skrivet av wallde:

så sjukt smutsig marknaden har blivit.... nada kärlek. bara pengar....

Eller hur, jag som bara vill ha coola spel och inte betala för det pga jag vill ha mina pengar... det är generöst och självuppoffrande det!

Skrivet av Majorkraft:

Apple-användare betalar ju gärna överpris för alla fräna äppelprodukter så dom ser väl sin chans att rida på den vågen

"Price is the monetary value of a good, service or resource established during a transaction." Finns ingenting som heter överpris.

Skrivet av insilence:

Om apple nu vill satsa på gamers mera så kan man väl åtminstone försöka hålla sig inom övriga plattformars prisbilder.
Och gärna under det med tanke på att hårdvaran som apple vill att du spelar på (iphone) kostar 15-18 000, för en troligen sämre upplevelse än konkurrenternas hårdvara.

Det får marknaden avgöra, är du managementkonsult eller?

Skrivet av Ender:

Tack Blizzard, för att ni banade vägen. Alla som tyckte priset på Diablo 4 var rimligt kan ju passa på nu...slå ett slag för de stackar kreatörerna som hankar sig fram...hosta upp och njut.

Precis, det här är tortyr. Hur kan de göra så med vuxnas leksaker? Tänk om vuxna fick göra något annat i livet? Hur skulle en sådan värld se ut?