Inlägg av TooAngryToDie

Inlägg som TooAngryToDie har skrivit i forumet

Skrivet av magma:

Väntar på implementeringen av DLSS och tills spelet hamnar på rea, lär väl hända ganska snart med tanke på den negativa feedback det fått... En game ready driver från Nvidia vore ju trevligt också.

Då Striking Distance Studios har partnerskap med AMD skulle jag inte räkna med DLSS, men vi får säkert se drivrutiner från Nvidia

Vad gäller svårigheter med spelutveckling och så vidare antar jag att utvecklare/utgivare redan var medvetna om problemet. Snarare handlar det om lönsamhet och att få ut en produkt ett visst datum (buggfixar kan komma senare, per modern metod).

Skrivet av Sapiens:

Första jag tänkte på var att det är troligtvis Shader Compilation Stutter. Vilket det också visade sig vara.
https://www.youtube.com/watch?v=Psetdjz01mI

Pinsamt hur utvecklare fortfarande missar att fixa detta när det hänt så många andra nu.

De måste väl helt enkelt aldrig testa spelet ordentligt på en helt återställd dator. Utan enbart testar på datorer man tidigare spelat på, där problemet sedan inte märks av på samma vis.

Xbox versionen verkar för övrigt också ha en hel del bekymmer med prestanda och saknade effekter.

Det är märkligt att shader compilation stutter har poppat upp i så många titlar på senare år. Vad har förändrats i användningen av Unreal Engine 4, är det något som förhindrar förkompilering av shaders?

Vore intressant att höra hur Unbound ter sig! Det var ett tag sedan sist en annan besökte Need for Speed-serien.

Skrivet av greb1989:

Hittar jag tid någonstans så blir det Xenoblade Chronicles! Behöver komma vidare i mainstoryn där, lallat runt och gjort typ allt annat än just det i flera veckor nu.

Började nyss med trean, anar att det är ett ganska matigt spel även det.

Har testat både Zombie Apocalypse och Skull Adventure. Riktigt kul i grupp och inlevelsefullt med "full body tracking"

Mick Gordon uttalar sig om situationen med Doom Eternal (sammanfattning finns längre ner): https://medium.com/@mickgordon/my-full-statement-regarding-do...

Svår fråga! Spider-Man, God of War och så vidare är ju top notch. Skulle dock säga att Returnal erbjudit den mest unika upplevelsen.

Går in i tråden för att se vad folk har att säga om nyheten. Första kommentaren jag ser handlar om den svenska kärnkraften

Såg även jag The Matrix Resurrections.

Det bra
+ Oväntat humoristisk
+ Underhållande meta-upplägg: resonemanget kring tidigare filmers filosofi och struktur; nostalgins bekvämlighet; uppföljares vara eller icke vara.

Det dåliga
- Svag action (aja baja!)
- Polerad men samtidigt visuellt... billig. Saknar originaltrilogins "grit".

Höftar med en 3/5.

Skrivet av Ender:

Även ifall ett ensamt företag inte bör bli för stort så hade köpet kunnat vara "mer" ok ifall de blivit av med fästingen i Actvision Blizzards röv. När nu fästingen följer med i köpet kan jag bara anta att han förstärkt sin position ytterligare genom ett alldeles nytt och färskt kontrakt.
Ingenting gott kan komma av det.

Som jag har förstått det förväntas Kotick lämna VD-posten när affären är färdigställd, ungefär juni 2023? Med det sagt får han säkert ett sjyst avgångsvederlag och kan trösta sig med en eller flera lyxjakter.

Är alldeles lagom och säger "både och". Sett till Activision Blizzards interna problem var det bara frågan om när. Det är förstås positivt för de anställda om Microsoft kan styra upp en trevligare arbetsplats. Med eventuell omstrukturering kanske de även får en chans att utveckla annat än årliga CoD. Samtidigt känns det sådär att allt konsolideras under få aktörer.

Skrivet av Påskmust:

P4 och P5 är helt separata spel och sitter inte ihop på något sätt storymässigt. Strikers är dock en fortsättning på P5 med samma karaktärer så jag rekommenderar att spela det först.

Skrivet av Fiigaro:

Du borde lira Persona 5 eller Royal versionen innan, annars kommer du nog inte alls hänga med vad som händer. Det är en uppföljare till P5. Persona 5 är turn based och Strikers är hack n slash men de har fortfarande väldigt många likheter.

Men hela gänget som man rekryterar är redan tillsammans i Strikers därför bör du lira Royal så du får se allas backstory. Det är väldigt mycket character development i spelen. Du kommer liksom undra varför du har en talande katt som kan förvandlas till en buss eller vad Metaverse är om du inte lirar Persona 5 först. Och de refererar till saker som hände i 5an flera gången och du kommer inte ha någon aning om vad de snackar om.

Gillar du Final Fantasy liknande spel kommer du älska Persona 5. Rekommenderar starkt Royal versionen.

Tack för svar! Tyckte om både P4G och FF7-remaken. Får bli P5R när tid finns

Går det att hoppa rakt på Persona 5 Strikers, om man har spelat Persona 4 Golden?

Returnal, 100 %. Fantastisk atmosfär och beroendeframkallande gameplay.

Åkte och såg Spider-Man: No Way Home efter lunch.

Kul med callbacks till, och inslag från Raimi- och Webbfilmerna. Det var främst i samband med dessa ögonblick det drog i smilgroparna. Tom Holland passar i rollen som Peter Parker/Spider-Man, men likgiltigheten för omgivande karaktärer (Ned, MJ, May) är ganska hög. TikTok-humorn gick inte heller hem hos mig, men å andra sidan är det en Spider-Man för en ny generation.

Faktisk inspelning av mig efter biobesöket :

Skrivet av anon_326145:

Kul att se att min visningsbild var med på den stora bilden även att jag inte var bland de som skrivit flest inlägg

Skrivet av ubn87:

Min också 🤷‍♂️

Me three (155 inlägg över tre år) Kul hur som!

Fin surpris

Skrivet av Johan Lorentzon:

...Många konsumenter tror ju fortfarande Playstation Now enbart är för streaming, så det handlar nog om att "re-branda" och göra tjänsten mer klar för konsumenterna.

Dock tveksamt om de kommer släppa sina egna exklusiva spel gratis på tjänsten från dag ett?

Det är vad jag har trott fram till idag, faktiskt (undviker helst streaming).

Om jag får spåna fritt: Sony kommer inte släppa nya storspel på den sammanslagna tjänsten, de säljer redan bra som det där. Det som däremot kan hända är att multiplayerdelar, som The Last of Us 2 Factions (om det någonsin kommer), hamnar där. Extra intäkter från mikrotransaktioner o.d. (givet ett F2P-upplägg) tackas det nog inte nej till

Skrivet av N_micke:

Ajaj, om man är sämst o spelar mest för storyn, klarar man sig då?

Edit: eller storyn, upplevelsen heter det kanske.

Det ska nog vara lugnt om man inte är alltför frikostig Ett förslag är att följa en walkthrough, som den här. Där tipsas det om lämpliga spartillfällen.