Inlägg av Jim128

Inlägg som Jim128 har skrivit i forumet

Såg trailern för första gången igår bitti, småtrött vid 05-tiden på väg jobbet, på min lilla mobilskärm. Och det jag såg var så underbart GTA som det bara kunde bli. När jag kom hem kickade jag trailern i 4K-upplösning på TV:n och blev helt golvad.

Förstår inte kritiken. Det ser helt AAA+ ut rakt igenom för vad det är. Grafiken kanske inte är den snyggaste Unreal Engine 5-grafiken, men det är snyggt för att vara ett så enormt spel där det kommer finnas så oerhört mycket att göra utomhus och i många inomhusmiljöer.

Det blir ett absolut dag 1-köp för mig. Lyckas jag inte haffa det fysiskt från min lokala Webhall köper jag det digitalt. Mitt mest efterlängtade spel just nu efter Final Fantasy VII Rebirth och Resident Evil Ix... vad det nu kommer heta.

Vilken otrolig transformation spelet har genomgått. Ett så kort tag efter 2.0 kommer redan 2.1 med så mycket nytt. Tänkte köpa Ultimate Edition till PS5, men man kanske kan vänta lite om utvecklarna fortsätter att lägga så mycket kärlek på spelet? Ännu fler feta saker kanske är runt hörnet.

OMG! <3

2025 känns som ett decennium bort när längtan är helt omöjlig att sätta ord på.

Uncharted 4: A Theif's End är, enligt mig, det solklart bästa PS4-spelet. Faktiskt tidernas bästa spel någonsin, tycker jag. På andra plats efter Uncharted 4 kommer Uncharted: The Lost Legacy på min lista.

Förr eller senare lär Part III komma. Högst märkligt annars med tanke på vilken succé spelen och TV-serien är.

Hade varit roligt att skriva ett humoristiskt inlägg, men blir så lack eftersom jag är CoD-älskare sedan CoD 4 och älskar många spel i serien. Visst har serien tyvärr sakta men säkert blivit allt sämre, men jag trodde aldrig att vi skulle få ett så uselt spel som MWIII. En "campaign" som uppenbarligen var tänkt som ett DLC till det tidigare spelet, med bl.a. material taget från Warzone (att man spelar Warzone, fast inte mot mänskliga spelare utan bottar). Multiplayern är inte mycket bättre med återanvända banor från tidigare spel. Det bästa sägs vara zombieläget, som en kollega till mig berättade om idag. Han berärättade även att spelet kraschar hela tiden. Ett buggigt, krashande DLC för 959 kr. Nej tack. Patcha spelet och släpps det som ett PlayStation Plus Essential-spel.

Om vi slipper Claptrap blir det en bra film.

Glad att jag inte förköpte spelet denna gång. Att gå från nya MW2 direkt till ett nytt MW3, utan något spel där emellan, känns desperat. Och att kampanjen verkar suga gör mig ännu mer orolig. Blir att avvakta till en 50% prissänkning innan ett eventuellt köp.

PS5. Skulle gärna ha Switch också men tiden räcker inte till. Utbudet av fantastiska spel är så stort till PS5 att man tvingas prioritera vissa spel och därmed går miste om många andra grymma spel. Saknar barn/ungdomsåren då man inte hade ansvar och kunde gejma hela dagarna, hehe.

Efter att ha läst alla inlägg i tråden kan jag hålla med om att allt beror på hur pass roligt spelet är. Jag är på Chapter 5 i Resident Evil 4-DLC:t och har tröttnat, men det lär bero på att jag inte funnit Separate Ways särskilt upphettsande. Däremot älskade jag Horizon-spelen och Assassin's Creed Origins, Odyssey och Valhalla. Kan bero på att jag i vuxen ålder har mindre tid för spel och pallar inte med pussel och övrigt tänkande. Separate Ways hade varit kanon om man slapp ta fram kartan hela tiden och tänka på vad man behövde göra. Jag tyckte FF16 var för långt eftersom jag var inte särskilt förtjust i det, men jag tokälskade FF15 och önskar att det vore längre. Så allt beror på hur pass roligt spelet är. Det viktigaste för mig är att spel har så få pussel som möjligt. Som barn/ungdom lade man nästan all sin fritid på TV-spel, och saknade ansvar. Som vuxen har man saker att ta hand om och då pallar jag inte med pussel/tänkande, jag vill att spelen flyter på utan ansträngning.

Kortare, tack. Spelar Resident Evil 4-DLC:t Separate Ways just nu och börjar tröttna vid Chapter 5. Kanske är det mest jag som tröttnar snabbt på spel, så ju kortare spelen är, desto bättre tycker jag.

Detta kommer bli dunder!

De kanske inte borde ha släppt... vad var det, fyra spel inom tre veckors tid?

Ska bli skoj att lira en version där bilden inte skakar förutom i 2-3 ställen där Clive navigerar i trånga utrymmen.

Så man ser fram emot detta spel! <3 Blir nog det mobilspelet som har allra bäst karaktärer och story.

Ser väldigt, väldigt bra ut.

Provade spelet (singel player campaign) på PS5 och det verkar inte vara anpassat för konsol då aim assisten inte fungerade överhuvudtaget.

Men kan de släppa den i _svart_! Så irriterad man blir... Skulle köpa den direkt och spela på träningscykeln hemma. Men tänker inte svetta ner den, göra den gul/ljusbrun och alldeles äcklig. Det är av den anledningen som jag aldrig ens packade upp den medföljande DualSense:n och köpte en svart istället. Skulle köpa PS Portal på releasen ifall den fanns i svart. Att Sony och andra företag inte fattar att vissa ogillar vita elektronikprylar...

Skrivet av IN*ecK:

Har du tv med 120hz och VRR, för jag hade inga problem.

Nu var ditt svar inte riktat till mig, men jag kan berätta för samtliga här att min LG C2 har 120 Hz och VRR. FF16 är rent tekniskt hemskt. På nästan alla ställen i spelet skakar bilden när man använder den högra styrspaken (roterar kameran). Performance mode har högre fps än grafikläget men spelet är fortfarande ruttet rent tekniskt. Det är absolut inget fel på min TV eller PS5 då andra spel ser bra ut och känns bra. Det är FF16 som är förjävligt gjort.

Loxus, tack för ditt svar. Blir att testa Quake II 64-delen (hade redan Quake II på Steam, och spelet uppgraderades till Remastered automatiskt, så...)