Inlägg av Renfis

Inlägg som Renfis har skrivit i forumet

Fan, blev orimligt taggad av rubriken och trodde en remake eller uppföljare på gång. Det enda som skulle göra mig gladare än en värdig uppföljare vore en RIKTIG uppföljare till Interstate '76 (82 räknas inte)

Själv är man kass på årtal, så för 10 (plus, minus 5) år sedan så hade jag ett par bra konsertår. Rammstein på Globen, för deras scenshow är brutal. Rolling Stones på Ullevi för känslan (världens stämning på läktaren), konserten blev toksågad i Aftonbladet/Expressen, så till den grad att jag undrar om reportern verkligen var där, och föranledde att Keith Richards skrev ett långt öppet brev som bemötte recensionen.

Utöver det förtjänar Kiss på Stadion i sthlm ett hedersomnämnande bara för känslan att gå se Kiss live för första gången en fin sommardag

Åååh, good Times! Jag saknar den gamla goda IRC-tiden. Körde mIRC i början men fastnade för xIRCon-klienten istället.

Jag och en kompis tyckte att vi var galet 1337 när vi kollat på Hackers för femtielfte gången och skrev takeover-scripts till mIRC (hade även en bot som hans storebror fixat för att bibehålla kontrollen över kapade kanaler)

Skrivet av Komured:

Jag verkligen supergillade de 10 första timarna i spelet, sen började jag känna mig instängd av att bara röra mig i den inledande "staden" Sen orkade jag inte starta spelet mer, tappade sugen helt. Spelet heter Wasteland men man får inte spela stor del av spelet i nått Wasteland. Trist Ja jag vet att det öppnar upp lite senare men ärligt.. orka spela igenom ännu en quest i staden bara för att senare... nä. De borde haft staden som questhub istället med samtliga quests ute i vildmarken (mer eller mindre).

Själv tyckte jag att handlingen fördes framåt rätt bra i stan. Det enda som jag kanske skulle kunna framföra som kritik efter ca 30h är att det trots valmöjligheter och konsekvenser ändå känns hyfsat linjärt på något vänster. Inte så att det stör, men man kanske är lite bortskämd med typ Witcher och Original sin med enorma världar och snudd på oändligt med välskrivna sidouppdrag.

Har även råkat ut för totalt två krascher, vilket i sig inte stör skitmycket, förutom den som hände precis efter att jag mött och dödat en scorpitron på kartan (all them loots gone).

Har även sprungit på buggen där namnet på platsen stannar kvar på skärmen, vilket är lite småstörigt. Det drar förvisso ner helhetsintrycket, men jag tycker ändå berättelsen, upptäckandet, dialogen och spelmekaniken är så underhållande att jag inte tänker så mycket på bristerna när jag spelar det. Står kvar vid mitt tidigare intryck att spelet är en fyra, även om den kanske inte är en lika stark fyra som när man var nykär. Tre känns för lite och fyra kaaaaaanske känns lite för mycket. Rekommenderar dock spelet till alla polare som är det minsta intresserad av den sortens spel

Skrivet av Ronzem:

Hur är detta spel jämfört med Divinity 1 och 2?
Älskade dom spelen och letar efter något liknande.
Är Wasteland 3 mer actionorienterat? Eller liknande X-Com?

Spelmässigt sett så har nog Wasteland mer gemensamt med Original sin än X-com, vill du inte betala fullpris för spelet så kostar xbox game pass där det ingår knappt någonting om du bara vill testa

Missade jag det riktiga Fallout 3? 🙄

Edit:
Nu har jag läst resten av recensionen också, har nog bara 15-20h spelade hittills och håller med om det mesta som skrivs, hade nog dock (utan att ha spelat klart spelet) viktat mer åt det positiva då det negativa än så länge inte stört nämnvärt och kanske till och med drämt till med en fyra. Spelet är, hittills, ett jättelyft från sin föregångare i min värld.

Soundtracket är ju dessutom galet. Sista striden i introt när musiken dundrar igång var en riktig wow-känsla, vilken känsla!

Skrivet av magma:

Tänk när Raven Software gjorde soldier of fortune, star trek elite force, heretic... tiderna har verkligen förändrats. Jag saknar gamla goda Raven Software som vågade ta ut svängarna lite mer...

Hade helt förträngt att det var Raven som gjorde SoF. Både det första SoF och Heretic/Hexen var ju fantastiska lir.

Jag är inget fan av CoD, men det här kanske faktiskt kan vara en rolig singleplayerpangare.

Skrivet av Rydell1986:

Apple har redan halva befolkningens fingeravtryck, inget läskigare med Sony.

Och Google har fångat upp den andra halvan

Skrivet av Exxo:

Många använder bara en enkel Béchamelsås i sin lasagne. Jag river ned en rejäl bit lagrad parmesan samt en halv muskotnöt i såsen.

Sedan är lasagne något man kan variera på så många olika sätt. Nästan så man inte kan tröttna på det.

Är själv inget fan av parmesan i, men muskot är nästan något av ett måste! Sen är det lite som tidigare nämnts märkligt hur det alltid blir för lite bechamelsås, oavsett hur mycket man gör 😂

Såg brutalt gott ut! Har också gjort lasagne med pulled pork vid något tillfälle, supergott. Jag gör dock egen pulled pork (rimmad fläskbog, lök och chili i adobosås i slowcooker). Sen har jag ansenliga mängder mozzarella och bechamelsås i lagren!

Kan, även om det låter märkligt, också tipsa om att ha lite kanel i köttfärssåsen/pulled pork-sörjan. Det är en lite udda, men inte helt oangenäm smaksättare

@Vojvoda:

Tror mig veta exakt vilket det är du menar, spelade det i grundskolan. Kan inte för mitt liv komma på vad det heter dock, så hittar du det så får du gärna pinga till

Skrivet av trickeh2k:

Jag ska villigt erkänna att jag har noll koll på sprit överlag då jag dricker det extermt sällan. Den enda sprit jag tycker om och köper ett par gånger om året är en 20-årig rom från Plantation Jag tar det ABSOLUT inte som ett påhopp ;>

Det som vore bra är väl om du istället tipsar på bra vodka! Det är nog fler än jag som väljer Absolut för att de har bra marknadsföring i den mån man faktiskt inhandlar vodka

Ostoya, Zubrowka Czarna och Belvedere (dock dyr) är alla gångbara alternativ till Absolut

Zubrowka Bieli är helt okej som groggvirke och den klassiska Zubrowkan med ett grässtrå i är god som den är eller blandat med äppeljuice och mynta (smakar pyton om man blandar den med något annat dock).

När du ändå nämner rom så är en personlig hushållsfavorit Diplomatico (489 pesetas på bolaget om jag inte missminner mig), betydligt sötare än Plantation dock, så tycker du om söt rom så rekommenderar jag den varmt

EDIT:

Nu såg jag den hysteriskt roliga ordvitsen också 😂😂

Skrivet av trickeh2k:

[...] Vodka bör givetvis vara av bättre kvalité. Har inte testat med smaksatt, men blåbärsvodka från Absolut torde kunna blanda sig rätt bra.

Det här kan inte, får inte, går inte att låta stå oemotsagt. Kvalité och Absolut bör aldrig nämnas i samma stycke, någonsin. Förlåt, men det går bara inte!

Det enda högkvalitativa med Absolut är deras marknadsföringsavdelning!

Notera att det här är skrivet med lite glimten i ögat och inte menat som ett påhopp, men det finns tusen och en så mycket bättre (och både billigare och dyrare) alternativ till vodka än Absolut

@BlackBozze:

Laddar hem nu, inte testat förut, men har lirat lite CS. Är lätt på ett game eller två ikväll om någon är online.

Går för övrigt att ändra hur lång tid en inbjudningslänk ska vara aktiv (enklast är att klicka på länken längst ner i fönstret när du ska skapa en inbjudan)

Främsta anledningen till att jag läser artiklar och recensioner på FZ är inte alltid nödvändigtvis nyfikenhet på vad en viss recensent tycker om ett visst spel eller att jag har ett trängande behov av att veta vad Kojima hade på sig för strumpor i förrgår. Jag läser främst artiklar på den här sidan för att jag söker tidsfördriv, förströelse eller underhållning och i undantagsfall för att jag vill veta vad recensenten ifråga tyckte om spelet. I det här fallet var jag nyfiken på spelet då jag älskade föregångaren, men precis som vanligt så höll texten i sig en hög klass och i just det här fallet så höll texten en helt fantastiskt hög kvalitet, en fröjd att läsa! Hatten av!

Misstänker att Petersson helt enkelt fick en deadline när han tog över förundersökningen och det här kändes bättre än att säga "IDK LOL!". Nu är jag inte jurist överhuvudtaget, men har i mitt yrke suttit på både en och 114 rättegångar och spontant känns det som att det ska till en väldigt välvillig tingsrätt för att kunna häkta någon på de indicier som presenterades på presskonferensen. Även om det finns annat i förundersökningen som skulle kunna styrka misstankarna så är det ju rätt tveksamt om någon vid sina sinnens fulla bruk kommer ögna igenom FUP:en igen bara för att.

Men, med tanke på hur vagt det som presenterades på presskonferensen idag var så lär Palmemordet fortsatt inspirera privatspanare och konspirationsteoretiker i flera år framöver. Jag är mest nyfiken på hur utredarna på Palmegruppen ska kunna återintegreras i vanligt polisarbete igen

Skrivet av magma:

Har inte kört någon av dessa spel, men är sugen på att slå till på paketet på gog.

Tänk dig Thief på steroider eller något av de nyare Deus Ex-spelen i en steampunkmiljö. Bra story, bra gameplay och lagom med olika sätt att klara uppdragen på.

Har bara spelat igenom ettan och börjat med tvåan. Definitivt värt pengarna, särskilt om du hittar till nedsatt pris.

Men vad fan... Jag som köpte basic edition för några veckor sen har ju grindat punisher för att få en större container

Dessutom har jag en dunderkittad M1A med två jättemagasin fyllda med Igolnik som jag plockad från en annan PMC som jag inte hunnit ta med ut i strid än. Damnit!

Aja, ska bli kul att spela mot folk i PACA-armor istället för lvl 5-6 armor varenda raid man ploppar in i

Spontant, med tanke på hur Sthlm och dess uteliv ser ut just nu så känns det lite som Covid-19 kommer att ha gjort sitt i sthlm tills i november. Det här med social distansering har varit lite sketchy as is i huvudstaden och ser man hur uteställena ser ut nu så lär majoriteten av de boende här vara klara med infektionen tills dess.

Skrivet av bluebird:

Det låter som att det kan bli kul.

Mitt eget deltagande står nog mycket och faller med hur internt det kommer kännas på förhand. Gillar communityt kring FZ, men känner mig inte som en del av det. Så för min del är det innehållet som avgör.

Äsch, bärs på stan med andra nördar, hur trist kan det bli liksom? Jag är så superinaktiv som det bara kan bli på forumet, inte särskilt supersocial i största allmänhet men gillar både öl och gaming. Vi kan vara outcasts och prata spel du och jag om det skulle vara så