Inlägg av jOnÄTÄn

Inlägg som jOnÄTÄn har skrivit i forumet

Skrivet av Balunan:

Nej det fick de inte, Syndicate fick inte heller någon fastän det kom en 4K-patch till Pro. Här kan du se Xbox One X Enhanced-titlarna, vilket det då isf. skulle röra sig om då det är motsvarande Pro-patcharna som skickades ut.
https://www.xbox.com/sv-SE/games/xbox-one/xbox-one-x-enhanced...

Några series X-specifika patchar finns heller inte, och kommer troligtvis inte komma då det är så gamla spel det handlar om nu.

Jo den listan har jag sett men hoppades på att någon skulle svara här med att listan inte var uppdaterad. :P. Men skitsam köpte spelet nu tycker ju om spelen i original versionen så full hd, 60 Fps och snyggare ljus får väl räcka.

Skrivet av SunShine:

Då är vi två

Tre. Använder det enbart pga de jag spelar med gör det. Samma sak med snapchat hade aldrig haft det skräpet installerat om det inte vore för att folk jag "behöver" skicka meddelanden till finns där.

Skrivet av Balunan:

Tanken med FPS Boost är att, så som namnet antyder, kunna erbjuda högre framerate i vissa spel. Ibland så sänks även upplösningen rejält för att nå det nya målet (framförallt i 120fps-spel). Inte hört om något spel som via enbart FPS Boost även fått en mångdubblad upplösning. Det behöver du nog specifika patchar för.

Jo jag vet att de inte uppgraderat upplösningen just nu, det jag undrade var om spelet hade fått en 4k uppdatering eller ej. När det släpptes kördes det i full hd på xbox eftersom One X inte fanns, men ps4 pro fick 4k (vet ej om det var native eller skalat). Att driva ezio spelen i 4k 60fps bör inte vara något en series X har problem med så det hänger väl på om utvecklarna orkat släppa en patch eller ej.
Listor på nätet vet man ju inte om de är aktuella.

Skrivet av matt76:

Vete tusan om det är så mycket bättre för utvecklaren i långa loppet om de ger bort all strömnings-rättighet till MS (vilket är ett krav för att få prissänkningen). De får därmed inte strömma spelet via någon annan plattform, vilket kan innebära förlorad inkomst.

Vet inte hur avtalen ser ut, men det kanske går komma runt genom att göra en version av spelet om de vill släppa på stadia.
Räcker det kanske med att göra en Remaster eller collectors edition med exklusiv dlc?

Är det inte multiplayer ser jag ingen anledning till att spela det när det är Nytt, dyrt samt ofta buggigt. Väntar du något år eller två följer det ofta med expansioner till ett lägre pris. Men jag köper så få spel jag har så jag bryr mig inte så mycket om pris är jag sugen så köper jag. Men har gamepass ultimate så det mesta av mina "behov" täcks där.

Skrivet av Nocternity:

Om upplösningen är låst till 1080p så kommer detta inte förändra det. Men att få köra i 60fps istället för 30 kommer göra stor skillnad, jag äger samlingen och detta gav mig incitament att köra klart Brotherhood och Revelations

Jo de nämner ju inte upplösningen men tänkte ifall det kanske fixats tidigare fast inte nämnts eller om jag missat. Finns ju endel spel som uppgraderats till 4k på "x" konsolerna.
@ gärna mig när du testat och sett om det är 4k eller 1080p som gäller. Spelen är riktigt bra enligt mig, har kört igenom alla 3 på både xbox 360 och ps3.

Assassin’s Creed The Ezio Collection körs de spelen i 4k på series x nu när de fixat 60fps? Har varit sugen sedan samlingen kom men har tidigare avstått eftersom enbart varit 1920x1080 för Xbox pga den släpptes innan One X.

PS4 pro kör spelen i 4k som jag förstått men är då 30fps.

@lars_kongo Oavsett om det är en ny konsol eller om man uppgraderar datorn så är det kul att kunna spela sina gamla favoriter med bättre grafik och prestanda.

Skrivet av Pholiage:

Två bra spel för ett pris kunde man ju inte passa på (valde LA noire). Men nåt spelande blire nog inte idag då man sitter på 4G modem. 20 timmar kvar om man inte gör nåt annat som typ surfa på FZ

Gör som en kollega i samma sits. Ta med en extern hårddisk och ladda ner på jobbet fast fråga IT avdelningen om det är ok först för säkerhets skull.
När jag studerade för några år sedan och endast hade 10Gig 3g varje månad så laddade jag hem spel på skolan. Det var okej så länge det var lagliga spel.

Skrivet av Jaxalot:

Hur ligger det till med 1080ti? Kan inte hitta något på nvidia.

Runt RTX 2080 brukar det prestera så 2 560 × 1 440 med Höga inställningar bör gå.

Skrivet av Molotov:

Äh.
Jag tror jag klara mig med 980ti 6gb eller 1070 8gb. Som jag har liggande här hemma.

Vilket är egentligen bättre?

1070 är bäst av de två. Men de presterar skit om de bara ligger och skräpar de bör sitta monterade i en dator.

Skrivet av Roten:

Någon som har koll på hur det här påverkar övrig trafik på internet i Sverige?

Som "eld" nämnde, Borde inte vara mycket värre än youtube osv. Lite mer krav på uppladdning blir det väl, men kan inte vara mycket data som skickas till sony när man trycker på kontrollens knappar.

Skrivet av monsterbenke:

med den tekniken tjänar dom som gör spelen mkt MKT mindre pengar, och vi får mkt MKT sämre spel. så tur att dom flesta inte gör så.

Ja det är mycket synd om spelskaparna. Gör de bra spel så tjänar de pengar. Gör man dåliga tjänar man inte pengar och hittar ursäkter exempelvis begagnatmarknaden.

Skrivet av Juilt31:

Streama spel är smidigt. Har kört igenom Uncharted 4 via PSnow men klart bättre (förutom gränssnittet för att bläddra i biblioteket) funkar GeforceNOW där jag kört massor under året, känns typ som att köra lokalt.

Fysiska spel dog med förra generationen, man får ju inte ens en duglig version på skivan utan att den ska ladda ner 20GB buggrättningar from dag 0. Så inte ens ur ett bevarandeperspektiv är fysiskt relevant längre. Den version du har på skiva kan eller vill du inte ens spela om x år.

Men spelet på skiva kan du sälja för 70% av spelets nypris om du spelar igenom det på några veckor efter släpp. Sålde mitt exemplar av RDR2 för 450kr två veckor efter det släpptes. Så fick bara back 150kr istället för 600kr om jag köpt det digitalt.

Skrivet av Belfry:

Nu är jag nyfiken på vad folk gör med allt sitt utrymme... 1 Tb räcker ju faktiskt nästan till 10 RDR2, vad är det för speciella spel som folk bara måste behålla på sin konsol. Spelar ni 10-15 spel samtidigt? Har ni kvar installationer på spel ni klarade ut för flera år sedan? Räcker det inte med sparfilen och installera spelet på nytt om ni vill spela igen ett år senare?

Jag har allt som får plats installerat. Blir jag sugen på något så vill jag inte vänta på en lång nerladdning tar ju rätt lång tid med dagens spel trots att jag har 250Mbit internet. Jag kör med en 4TB disk till min Xbox one 500Gig och får inte plats med allt men i alla fall det mesta. Blir ju en del spel när man prenumererar på Xbox gold osv.

Jag hoppas de tar i så att det inte blir en ny Xbo/PS4 generation där de var klena från start.

Och om spelet inte klarar av att hålla 60FPS stabilt bör de tvinga utgivaren att ha en stor Röd varningssymbol på spelets förpackning. I alla fall i FPS och Racing spel.
Klarar spelet inte av att köras i stabila 30FPS bör det inte få säljas till konsolen.
Krav på en högre lägstanivå helt enkelt.

Blev övertalad av några vänner att skaffa Pubg till xbox när det kom, var ju knappt 20FPS i många lägen.

Skrivet av BooliBoo:

Lite intressant att när Victor recenserade spel klagade han ofta på repetitiva inslag...... så när han får göra ett själv är det samma sak. 🙃

Det är ju lätt att gnälla. Svårare att faktiskt skapa något bra. Man behöver inte kunna göra det bättre för att kunna påpeka brister i produkter man testar.

(obs säger inte att spelet inte är bra har inte testat det själv)

Skrivet av CliQue-SinneD:

Förstår inte varför de inte bara släpper till PC direkt vid release. Nu har jag kört det på xbox och har inget intresse av det till PC.

För att det säljer mycket bättre på detta viset. Vissa köper spelet en gång till. Och sen så får spelet en massa uppmärksamhet i media igen när det släpps till PC vilket även kommer medföra en liten boost i försäljningen till konsolerna igen.
Jag köpte ex GTA V två gånger en gång när det kom till Xbox 360 och en gång när det kom till PC om det kom till PC direkt skulle jag bara ha köpt det en gång.
En vän köpte en xb360, en xbone och en PC version av spelet.

Jag kan tänka mig att ta emot priset så att jag kan fylla på listan med spel jag inte har tid att spela.

Skrivet av Pappa Zappa:

Försökte just hämta deras Batman-bundle men möttes bara av "There was a problem processing your request. Please try again later". Kanske läge att lägga in en högre växel och lite pengar på utveckling? Gratis är bara gott om det faktiskt funkar.

Det är nog bara överbelastning på servern är ju ganska vanligt när det blir bra erbjudanden i butiker. Följ rådet och testa senare ska enligt nyheten gälla till nästa torsdag.

Jag föredrar ljudformat eftersom jag brukar lyssna på sånt när jag gör annat tråkigt typ kör till jobbet. Video kräver ju att man avsätter tid.

Skrivet av Erenthal:

Du har säkert rätt, men även om det inte finns fysiska servrar så finns det ju associerade kostnader med support, standby osv. Men jag har ingen djupare aning, bara utgår från att det måste finnas kostnader för att driva en tjänst

Jo och det har jag för mig är en av anledningarna till att Xbox live gold kostat sedan det släpptes. Servrarna för playstation 4 spel borde finnas kvar längre eftersom de det kostar även där för multiplayer.
Men det bästa är att låta kunderna själva få ha servrar i alla fall efter att de officiella släcks ner.