Inlägg av Evil Peter

Inlägg som Evil Peter har skrivit i forumet

1
Skrivet av Ender:

Det tråkiga med säsonger är att jag aldrig känt något intresse i att investera någonting i en karaktär efter säsongen är slut och nästa börjar. Säsonger kan vara roligt när man kört igenom spelet så pass att man börjar tröttna…ett sätt att tillföra nytt blod.
Nu levrar jag min första karaktär i vetskapen om att den kommer falla i glömska några veckor från release när första säsongen startar.
Är inte helt imponerad av det, men man får väl se ifall man kommer kunna dra någon som helst nytta av tidigare levrade karaktärer eller ifall allt man gjort hittills kommer vara helt nedspolat i muggen och man får börja om på ruta ett igen.

Jag håller med. Att börja med den här sortens säsonger direkt gör bara att inget man gör känns viktigt. Även om vissa saker spiller över (en del reknown, osv) så känns det designat för att ens karaktär inte ska betyda någonting.

Det vore mer kreativt att försöka hålla liv i endgame med befintliga karaktärer och se till att det blir en varierande upplevelse, så kan nystsrter vara något man gör vid sidan om. Det kräver lite mer insats av utvecklarna men jag tror fler skulle tycka om det.

Skrivet av anon_331517:

Tvivlar starkt på att det är ett så mästerligt spel. Asia spel brukar tendera att ligga tekniskt och grafiskt efter västerländska. Är det finare grafik än t.ex. God of War: Ragnarök.
Är det ett bättre spel än Elder Scrolls spelen?
Lika bra eller bättre än Witcher 3?
Skulle bli extremt förvånad om det ens kommer i närheten av nämnda spel.

Bättre grafik än Ragnarök blir inte lätt men förhoppningsvis kan det bli en bättre story då Ragnarök var mycket antiklimaktiskt. Jag var väldigt besviken på sista biten i det spelet som inte alls levde upp till vad de etablerat. Elder Scrolls brukar ha dålig story och karaktärer så där hoppas jag helt klart att FF16 är bättre. Witcher 3 blir svårslaget men det kan vara det bästa någonsin och de andra spelen du nämnde är inte alls i närheten i mitt tycke.

Skrivet av erson:

När jag kommer direkt från Final Fantasy origin som i sig är ett sämre spel men oerhört mycket svårare än elden ring så känns det verkligen som att elden inte känns speciellt svårt. Redan vant mig vid att tajma attacker och se när jag ska slå osv. Sen hade använde jag heller inte en enda spell förutom vissa summons.

Vad jag hört kan FFO bli svårare på högsta svårighetsgraden (sett rekommendationer att börja på Hard om man spelat Elden Ring för att matcha utmaningen), men det är ju också skillnad på huruvida ett spel är svårt och om väldigt duktiga spelare kan ta sig igenom det utan stora problem. Tycker man t ex bossar som Melania inte är svåra och inte tar mer än ett något enstaka försök att klara henne första gången så är man ju definitivt väldigt duktig och då skulle jag nog säga att det är faktorn som sticker ut, snarare än att spelet saknar svårighet.

God of War Ragnarök var bra men ändå en besvikelse för mig. Det är framförallt i berättandet som det fallerar då man bygger upp flera saker, inklusive två stora fighter, men sedan underlevererar man rejält. Den mest upphypade fighten slutar med något som är mindre episkt än när man slogs mot Baldur första gången i början av förra spelet, vilket skapar enorm dissonans mot hur spelet byggt upp det samt vad motståndaren bör kunna göra. Det blir både ologiskt och antiklimaktiskt. Karaktärsporträtten är också av varierande kvalitet, från riktigt bra till rätt dåligt, och en del av spelet känns alldeles för modernt i stil. Story och karaktär är vad som ska lyfta spelet men manuset håller inte hela vägen.

Jag ger mer credit till Elden Ring. Det spelet har inte någon anmärkningsvärd story, vilket normalt sett är något jag vill ha i mina spel, men de lyckas så bra med gameplay och en underbart designad värld som är mycket rolig att utforska att det blir något väldigt speciellt. Det är ett mycket bra exempel på vad som händer när man vet vad ens styrka är och fokuserar fullt ut på det. Det här spelet är bra nog för att bli stilbildande.

Skrivet av Nelfie:

Den är säkert jättebra om man bortser från att majoriteten av karaktärerna inte ens är i närheten av vad de beskrivs i böckerna eller spelen.

Ungefär hur Bond filmerna numera är action för småbarnen, medan de förr hade mer charm/finess.

Det finns en rad betydande skillnader mellan böckerna och spelen också så det är endast böckerna man får hålla sig till om man ska vurma om originalen. Även Geralt själv är ändrad i spelen. T ex har han aldrig två svärd på ryggen i böckerna, då det såklart vore hindrande i strid (men funkar bra ur ett spelmekaniskt perspektiv), och spelserien går gradvis längre ifrån hans originalutseende.

Skrivet av Kotz:

3 av 5 är inte bra enligt mig.
Det är godkände.
Vill jag lägga tid och pengar på 3/godkänd?? NEJ

1-2 är håll er borta. 3 är ok, du kan testa men lägg inte tid eller pengar på det.

3.5 och över är det man bör sträva efter.

Därför bör fz lägga till 3.5 i sitt betygsystem.

Det är bara slöseri med betygssteg att låta dåliga steg vara lika många som bra. Det är inte intressant att veta lika mycket detalj om dåliga spel som om bra spel, och skalan bör därmed visa detta. Dessutom är sifferbetyg bara en grov vägledning och bör därmed inte vara för finkornig. Vill man ha de riktiga detaljerna så får man läsa recensionen och betyget är mer en vägledning till huruvida texten kommer vara av intresse.

FZ gjorde också helt rätt att ta bort halvstegen. Det ser bara klumpigt ut och det är då bättre att använda en skala där man får det önskade antalet betyg med heltal. Dock blir skalorna snabbt för stora för att tillföra något mer än vad sifferbetyg borde vara, vilket är varför man får betygsinflation och bara små delar av skalorna används till vad som faktiskt är intressant. Det ger intrycket av att sidan inte tänkt igenom saken mer än att de kanske tycker det ser coolt ut.

I slutändan spelar det ingen roll om man definierar sin egen skala annorlunda än FZ eftersom de skriver både siffran och ett definitionsord. Man kan helt enkelt inte missa att recensenten i detta fall ansåg att spelet var bra.

Jag tycker rätt olika mot många i tråden då jag tycker det nog snarare var lite för likt MCU. Spider-Man på PS4 är modellen att gå efter och jag hoppas att detta bara blir likt filmerna på ytan. I övrigt vill jag att karaktärerna ska vara som de är i serierna och inte hur skådespelare gjort om dem efter egna tolkningar. De låter i alla fall mer som de animerade versionerna som funnits längre än filmerna (så filmskådespelarna är verkligen inte originalrösterna som inlägget ovan antyder).

Dock är det lite roande att se tråden klaga på att spelet inte är som det nya och populära istället för originalen. Nördar brukar annars vara mycket för att det ska vara troget rötterna, men jag antar att många här helt enkelt inte kan något utanför filmerna.

Skrivet av FelixenS:
Skrivet av Professor.Meowington:
Skrivet av FelixenS:
Citat:

Även vampyrer kan vara artiga och Geralt sitter långt inpå småtimmarna med en gammal blodsugande vän bara för att slänga käft och låta vinet flöda.

De återupplivade alltså Regis. Bull. Fucking. Shit. Nu är de nere på fanfiction-nivåer i behovet av att ha med alla sina favoritkaraktärer och jag är inte längre intresserad. Regis är död. Vilgefortz var fullständigt kapabel att döda honom permanent och det var vad han gjorde. Köpte Expansion Pass då jag inte trodde att de var så här dumma men jag tänker inte röra expansionen.

Osäker på om du är seriös eller trollar. Så du menar att du inte kommer spela det baserad på en (irrelevant) spekulation från din sida? Med den inställningen borde du inte ha spelat något av Witcher spelen, eftersom de inte gjorts i samråd med Sapkowski. Eller har du slutat kolla på Game of Thrones efter första avsnitten i säsong 6 också? Måste vara jobbigt att vara dig.

Varför antar du att jag bryr mig om Sapkowskis inblandning? Idiotiska beslut är idiotiska beslut oberoende av om de är kanon. Hans död i boken var kraftfull precis eftersom han inte skulle komma tillbaka. CDPR har alltså försökt förminska bokens handling för att kunna ha med en av sina favoritkaraktärer. Fanfiction, som sagt. Rörande att det skulle vara "spekulation" kan du ju påminna mig om alla Geralts andra gamla vampyrvänner, jag tycks nämligen ha glömt dem.

GoT har för övrigt också till större delen förvandlats till skit allt eftersom D&D börjat skriva större och större delar själva, då inte heller de är kompetenta nog att sköta en skickligare författares värld.

Ingen av spelstudion påhittad del av storyn i spelen är närmare eller längre ifrån fan fiction än någon annan. Allt är på samma nivå så att du specifikt försöker måla ut en del som fan fiction har enbart med ditt ogillande av den att göra och det tappar därför mycket av sin poäng. Spannet av all bra och dålig fan fiction är för brett för att det ska syfta på någon specifik företeelse, förutom att den inte är gjord i officiellt sammanhang (vilket såklart denna story däremot är). Att ogilla fenomenet med att, eventuellt, ta tillbaka en död karaktär är dock förstås helt okej.

Och för att hoppa på bispåret om Game of Thrones så har du uppenbarligen inte koll på hur avsnitten författats per säsong. D&D skrev flest avsnitt i säsong 1 (8 st), minst i säsong 2 (6 st) och sedan har de skrivit 7 avsnitt per säsong. I den pågående säsongen vet vi inte ännu författarna till alla, men de kommer inte kunna skriva mer än 7 då vi vet 3 som inte är skrivna av dem.

Att du tycker kvaliteten gått nedåt har alltså inte ett dugg med hur många avsnitt producenterna skriver då de skrev mest i början och har överlag hållit en konsekvent nivå.

Skrivet av Ravenknight:
Skrivet av toern:

Att sidospår är mer relevanta än huvuduppdragen är ju inte något nytt dock. Det är nästan alltid så - och det är underbart för den typ av spelare som vill dyka ned i spelvärlden. Jag är glad att det är så i denna expansion med!

Jag önskar verkligen att jag kunde bli lika begeistrad, då jag så gärna hade gjort en egen Witcher.karaktär att uppleva denna serie som. Det hade för mig varit ännu bättre att sitta där och dricka vinet med Geralt istället för att spela honom. Men, men... jag får lita till bioware eller Obsidian ett tag till där. Hoppas på ändring år 2077?

Precis min mening. Spelet är jättekul men Geralt blir aldrig min egen karaktär. Hade man fått bygga en egen Witcher att uppleva världen med hade det blivit full poäng.

Men om man hade fått göra sin egen karaktär hade alla NPC:s blivit mindre intressanta eftersom man inte haft tidigare relationer med dem. Och hade de infört relationerna ändå hade de i alla fall "förstört" ens egna karaktär.

Styrkan i Witcher 3 är karaktärerna och storyn och jag tycker det märks tydligt hur de utnyttjar att det är en färdig karaktär för att göra det bättre än alla andra spel som låter spelaren skapa karaktären. Skyrim och Dragon Age kommer aldrig ens i närheten, trots att jag uppskattade de spelen väldigt mycket.

1