Inlägg av Stovepipe

Inlägg som Stovepipe har skrivit i forumet

1

Kul! Hade inte räknat med att det var så hett.

Då jag varken har intresse eller PS2 hemma så skulle det troligtvis sitta bättre hos någon samlare. Vet vi någon här på forumet som samlar på Playstation eller borde jag höra av mig till någon retrobutik? Är väldigt ur gemet när det kommer till sånt här så om någon har något förslag så tas det tacksamt emot, säkert är dock att det inte får den uppskattning det förtjänar här hemma hos mig.

Rule of rose promo disc (PS2)

Hej!

Röjde igenom några lådor med gamla spelprylar i källaren och hittade en gammal promo-skiva till Rule of rose.

Vet att det vanliga spelet är svårt att fåtag på men är det någon som vet hur det är med dessa versioner? Som jag förstått det så skickades dessa ut till speljournalister som recensionsexemplar.

Samlarvärde? skräp?

Gör så att någon av monkey island disketterna har nummer 22, 36 eller 114 och ta nördighetsfaktorn till nästa nivå.

Skrivet av anon_79617:

Jag tror det är ett fall av pandemi-uttråkade människor som märker ord i brist på annat att göra.

Erkänner motvilligt att det är en ganska träffsäker beskrivning.

Skrivet av aholman:

Jag tror alla här inklusive redaktionen vet mycket väl vad definitionen av tredje person är. Men det fakto kvarstår: inom spelvärlden betyder tredje person just kameravinkel bakifrån där man ser karaktären man spelar. Allt annat i spelvärlden kallas inte tredje person.
Så nej, ingen kommer kalla spel isometriskt tredje person. Eller sidskrollande plattformsspel i tredje personssperspektiv

Nä, Jag tror tvärtom att de flesta som förstår definitionen håller med grollo_92 här.

Att begreppet tredjeperson har kommit att i folkmun användas som en generalisering för 3D-spel i tredjepersonperspektiv gör inte att andra former av spel (så som plattformsspel i 2D) då slutar att vara ur tredjeperson, vilket både rubriken och texten i artikeln antyder.

Det enda som har förändrats från Limbo och Inside är antalet dimensioner som spelet är renderat i. Inte tredjepersonperspektivet. Och jag tror mycket väl att Fredrik önskar att hans artiklar inte innehåller felaktigheter av det här slaget och kan uppskatta att någon uppmärksammar detta.

Skrivet av Linusenen:

dino crisis

Det här! Gänget som gjorde RE2 remaken får jättegärna ta sig att ett nytt dino crisis.

Tycker det ser lovande ut!

Skrivet av Rejzer:

Sitter man och testar spel efter spel med kyla och värme och spelar igenom det 20-30 ggr och hoppas på en glitch?

Troligtvis så har personen som kom på metoden en grundläggande förståelse för hur dessa kretsar ser ut, hur de påverkas av temperaturförändringar samt vilka delar av minnet som detta i sin tur kan förändra. Man ska aldrig underskatta vad pålästa och motiverade människor kan åstadkomma. 🤓

Skrivet av synapskollaps:

Gillar Sam&Max, ett av mina bästa Amiga minnen... Men VR? Meh...

Släpptes Sam&Max till Amiga?!?

Yes. Köpte Thimbleweed Park två gånger. En gång på Steam och en gång till Switchen, enbart för att Ron Gilbert ska känna motivation att göra fler spel i samma stil. (vilket det nu verkar bli iom Delores minispelet!?! Hell yeah!!!)

Skrivet av Laxen:

1. Vad menas med att trailern är ostig? Kan herr artikelskapare precicera?
2. Varför göra en CGI baserad trailer, när Divisions SnowDrop motor är så pass avancerad att det inte ens behövs CGI?

Tycker mig börja ana en trend hos artikelförfattare att direktöversätta engelska uttryck (med varierande resultat). Att bara använda cheesy som låneord hade funkat bättre enligt mig. värsta exemplet var en artikel där författaren tyckte att spelet han recenserade "blåste konkurrensen ur vattnet"...

Skrivet av slartibartfast:
Skrivet av CarniFlex:

Jag saknar iaf demos på nya spel, något som låter mig testa om det är värt mina hårt förvärvade riksdaler.

Det är precis därför som det inte görs några demos. Om folk får testa först så säljer man mindre spel. Din upfattning om produkten skall skapas genom fläskiga trailers och artiklar från köpta journalister

För min del så har "let's play's" på youtube ersatt mitt behov av demos. Jag kollar från början av spelet och slutar när jag känner att jag skapat mig en uppfattning av om jag vill köpa det eller ej. Är jag fortfarande osäker så kollar jag en recension på någon sida jag litar hyfsat på för att få en beskrivning av eventuella brister.

Ville bara säga att åtminstånde en läsare uppmärksammade Imperiet referensen, eller Wiehe, men jag vill gärna tro att du hade Imperiet i tankarna.

1