Inlägg av feistin

Inlägg som feistin har skrivit i forumet

Klart väntat men hoppas de lägger en mellansäsong o bygga upp lite mer inför part 2. Personligen håller jag part 2 klart högre än part 1 även om man kunde kortat fet med 5-10 timmar …

Aj trots alla förseningar blev det fel ändå. Trist...

Skrivet av ElyziuM:

Testade demot och jag höll ut i typ 15minuter innan jag stängde av och tog bort det.
Finns nog inget som ens skulle få mig att köpa det på kraftig rea.
Gamepass eller PS+ extra är nog spelets räddning.

Samma uppfattning här. Usel combat även om det grafiskt såg intressant ut.

Skrivet av Patrik1975:

Jag håller med. Budgeten har det inte sparats på. Allt ser fantastiskt bra ut. Och skådespelarna är bra.
Men som serie-koncept faller det platt. Det funkade dock top-notch som spel.
Men i serien saknas dramat. Det är precis som inlägget visar, en filmatisering av spelets mellansekvenser, även om det förekommer skillnader.
Det är inget jag skulle rekommendera till nära o kära iaf.

Hmm dramat är ju det sköna samspelet mellan Ellie o Joel. Dessutom slipper vi de löjliga Naughty dog massmordens tv serien

Skrivet av Patrik1975:

Ja, det är väl detta som beskriver serien allra bäst.
Att det just är en filmatisering av alla mellansekvenser i spelet.
The last of us funkade fantastiskt som spel (även 2:an till alla haters)
Men som serie blir det ganska platt.
9,4 på imdb i skrivande stund kan inte annat än falla, det finns ingen rimlighet i det betyget, såvida inte alla som älskade spelet (mig själv inkluderad) skickar 10:or dagligen.
Nej, som serie är det en 6:a, MAX en svag 7:a i gängse imdb mått mätt jämfört mot andra serier som gjorts. Det är ju inte i samma klass som breaking bad eller chernobyl, som dagens imdb betyg vittnar om. än.

Blir kul att se när säsong 2 släpps och alla helt plötsligt ger serien 1:or i betyg för att Joel dör
Samma skådespelare (förutom Pedro efter avsnitt 1), samma regissör, samma setting och förmodligen ännu större budget. Men då kommer heja-kåren inte längre "gilla" serien.

Det säger en hel del om vad detta orimligt höga betyg vittnar om.

Nja för mig är detta en stark 9 - superklass rätt igenom. Riktigt bra cast också. Men såklart behövs 3-4 avsnitt innan rätt bedömning ges.

Skrivet av scaryfoot:

Inte samma sak. Spelen är redan så filmiska.

Förutom då att man förvandlas till en mördarmaskin värre än John Rambo då i alla Naughty Dogs spel....

Skrivet av Therant:

Varför ska jag se denna? jag vet ju redan historien, vet hur den tar sig, vet hur den slutar. Men kul för de som inte spelat spelen iaf.

Jag kan bara säga att jag gillade både Game of Thrones (ej de sista ihopkokade säsongerna) och Sagan om Ringen trots att jag läst böckerna. Men krävs ju engagemang och att det blir välgjort. Ska iallafall se första avsnittet 😉

Skrivet av mrFluffy:

Tyvärr dog River Phoenix, han hade varit perfekt att axla rollen som sonen.

Tror han menar Shia Lebouef som fortsatt lever…? River Phoenix spelade Indiana som ung

Fått tillbaka för spelen men ej hårdvaran men hoppas det kommer. Köpte founders edition 2019 - någon som fått refund för sitt?

Synd att det sket sig. Lirat både AC Valhalla o Cyberpunk med framgång på min TV. Liknande tjänst med bättre utbud o betalningsmodell lär vara standard på nästa generations smart tv.

Snyggt att man får refunds

Skrivet av Ruffles:

Resten av spelet är typ så, så om du inte föll för det efter en halvtimme var det nog lika bra att stänga av.

Nja det är allt lite action också när de där röda ettriga bollarna attackerar. Jaghar väl lirat en timme o efter lite seg start njuter jag - gillar storyn också.

Skrivet av Sisyr:

Kan bli bra, kan bli skit. Menlöst att försöka avgöra baserat på trailers. Än mer klurigt att gissa med tanke på att seriens båda skapare, John Payne och Patrick McKay, är helt gröna i gemet och fick chansen tack vare en lyckad pitch vilket är lika delar imponerande och oroande.

Yes nya showrunners men de verkar anlitat en rad erfarna författare från serier som Breaking bad, Stranger tvings o GoT så helt kass lär inte manuset vara. Tror detta kan bli bra o inte så torrt o trist som boken Silmarillon va iallafall 😆

Horizon Zero Dawn har ju klart mer originell story än gameplay så det borde verkligen kunna bli en mäktig serie om de kan få till rätt budget och framförallt casta bra skådisar. Se Game of Thrones - inte direkt galet med effekter i första säsongen men i princip klockren casting som. Kan nästan känna att när de drar på med effekter i sista säsongerna med drakter/zombies etc så tappade den serien. Är såklart svårt med adaptioner men Horizons värld är så intressant att det finns klar potential tycker jag.

Musikbranschen tog något (Napster/Pirate Bay/torrentteknik) som hotade dem och omvandlade det till deras största kassako. Idag omsätter musikindustrin mer pengar än under guldåren i början på 1990-talet samtidigt som vi som konsumenter aldrig kunnat ta del av så diversifierat utbud.
Likadant är väl med Gamepass där man får möjlighet att testa indiespel man kanske missat/hoppat annars.

Bransch. - inte branch som är engelska för avdelning 😆

Kul med FIFA - är ju som gjort för plustjänsten. Bra där Sony!

Skrivet av Nosnos:

Tror inte spel är mer enformiga nu än vad de var tidigare, snarare tvärtom, däremot så är spel så ofantligt mycket längre nu än vad de var tidigare så att man hinner tröttna på dem.

Här är det största problemet tyvärr. Nästan alla spel är på tok för långa - till och med spel jag orkade ta mig igenom som Last of Us 2 och Red Dead Redemption 2 hade kunnat kortats med 20% minst...

När man blir äldre kan också många storydrivna spel bli lite blasé för att man sett så många filmer/läst böcker etc att de blir lite förutsägbara.

Textenfrån GP om ordlig skaparen

Här är texten från GP - tack för Ordlig.se äntligen något man kan lira med alla möjliga

Skaparen bakom svenska Wordle-versionen: ”Vill inte ha cred”
LivsstilMiljontals människor ägnar dagligen tre minuter av sin vakna tillvaro åt att lösa ordpusslet Wordle – som är årets första internettrend. Göteborgaren Bertil Wennerberg tog tillfället i akt och släppte nyligen en svensk version.
– Spelet tjatar inte och kräver inget. Det tror jag är en anledning till att det känns så fräscht, säger han.
ANNONS

Filip Mitrovic
Nicklas Elmrin
09:25 - 30 jan, 2022
Den som regelbundet scrollar i Twitter-flödet har med största sannolikhet inte kunnat missa de gröna, gula och gråa fyrkanter som cirkulerat på tidslinjen den senaste tiden.
Årets första internetfenomen heter Wordle – ett simpelt ordpussel som är gratis och går ut på att försöka gissa ett ord på fem bokstäver. Man har sex försök, kan bara spela en gång om dagen och den som klarar utmaningen får en möjlighet att dela sitt resultat, både i privata chattar men också på sociala medier.
Svårare än så är det inte, likt många andra trender som uppstår i www-sfären.
ANNONS

Det engelskspråkiga spelets popularitet har också gjort upphov till flera nya språkvarianter och en sådan version skapades i Göteborg under julledigheten.
LÄS MER: Gav bort spel i julklapp – rasar mot innehållet: ”Chockerande”
Bertil Wennerberg, 37, är systemutvecklare på Skatteverket till vardags och var en av många som i slutet av 2021 började undra över de kvadratiska bilderna i sitt flöde.
– Jag började se det på sociala medier i slutet av december. Uppenbarligen har det funnits längre än så men det var väl omkring där som det exploderade, säger han och fortsätter:
– De första dagarna som jag började se fyrkanterna tänkte jag inte mycket mer på det. Men de började dyka upp rätt ofta och många verkade tycka att det var kul. Jag provade själv att spela några dagar och delade också det här visuella resultatet.

Bertil Wennerberg snickrade ihop en svensk Wordle-version i mellandagarna: ”Det har inte varit enormt många timmar. Några dagar under ledigheten och ytterligare några kvällar efter det.” Bild: NICKLAS ELMRIN
Så många spelar den svenska versionen
Bertil registrerade domänen ordlig.se i början av januari och gjorde till en början inte mer än att skicka länken till familj och vänner. Efter att ha delat sin version på olika forum har användarantalet stigit ordentligt.
Måndagen 17 januari hade Ordlig omkring ett tusen dagliga användare. En vecka senare är siffran uppe i det fyrdubbla. Konceptet är detsamma som Wordle, med skillnaden att Bertils version hämtar sitt dagliga ord från SAOL, Svenska Akademiens ordlista över svenska språket.
– Det finns nog en del som kommer ihåg Lingo, ett tv-program som gick på 1990-talet och var hyfsat populärt. Det är inte svårare än så, att man ska försöka gissa ordet på så få försök som möjligt. Varför så många tycker att det är så roligt kan man verkligen fundera över, säger Bertil Wennerberg.
ANNONS

Just i jämförelsen med Wordle vill Bertil vara tydlig med en sak.
– Jag tar ingen cred för den här idén. Det ligger helt hos skaparna. Alla andra varianter som finns på olika språk visar lite på hur internet är som bäst.
Enligt New York Times är hjärnan bakom originalet Josh Wardle, en amerikansk utvecklare som släppte den första versionen av spelet i oktober 2021. Den 1 november hade Wordle lite färre än 100 användare – i dag är det flera miljoner.
Wardle har i intervjuer efteråt berättat att han medvetet gjorde tvärtemot hur de flesta mobilspel tas fram i dag, med en affärsmodell som av kritiker beskrivits som parasitisk. Det var något som lockade Bertil Wennerberg.
– Den analys jag har gjort är att rätt många andra internetfenomen, inte minst spel, kräver rätt mycket av dig. De vill att du ska lägga ner mer och mer tid, gärna pengar också. Och så försöker de alltid locka tillbaka dig. Wordle vill bara att du – om du vill – ska lägga tre minuter om dagen. Sedan är du färdig och får komma tillbaka imorgon. Men det tjatar inte och kräver inget. Det tror jag är en anledning till att det känns så fräscht.
LÄS MER: Lootboxes: Miljardindustrin som tog över datorspelen

Ordlig.se har över 4000 dagliga användare: ”Det är många flera användare än vad jag någonsin hade hoppats på. Trevliga användare också, de hör av sig med konstruktiv feedback”, säger skaparen Bertil Wennerberg Bild: NICKLAS ELMRIN

Synpunkter från spelare har lett till att han lagt till ett spelläge för färgblinda, samt några funktioner för att förbättra användarvänligheten. Bild: NICKLAS ELMRIN

Ordlig.se har över 4000 dagliga användare: ”Det är många flera användare än vad jag någonsin hade hoppats på. Trevliga användare också, de hör av sig med konstruktiv feedback”, säger skaparen Bertil Wennerberg Bild: NICKLAS ELMRIN
1/2

Förlustaffär trots tusentals användare
Den som snabbt hoppar på en trend har ofta också möjligheten att kapitalisera på den.
Så är inte fallet med Ordlig.se, enligt Bertil Wennerberg. Han tjänar i dagsläget inga pengar på sina tusentals användare, främst då han aktivt valt att inte introducera reklam i spelet, något som blivit marknadsstandard för mobilspel.
Kostnaderna för att äga domänen, samt att ha en server som kan skicka, hantera och ta emot information från användare, gör att han i dagsläget går med förlust.
ANNONS

– Det är många som har föreslaget att jag borde lägga till reklam. Men det är ett spel som inte kräver så mycket av sin server och då blir det inte så dyrt. Börjar det bli en mängd användare och mer komplext så kanske man behöver överväga det. Men det är långt dit och jag har egentligen svårt att se att det skulle bli så.

Såg nu sista säsongen av den italienska maffiaserien Gomorra. Var grymt impad av de första säsongerna men avslutas ändå ok. Hela serien en stark 4/5. Bästa gangsterserien om man tål lite mer våld än tex Sopranos.