Inlägg av peggleball

Inlägg som peggleball har skrivit i forumet

Uppfriskande att se Switchen ha en så ung topplista, bestående främst av spel till skillnad från de andra SaaS-täta spelkonsollerna.

Hoppas de kommer till steam snart!

Spelet ska vara bra speciellt för att jag ska köpa något dyrare än $30 för ett färdigpatchat, DLC-komplett spel. Har inget emot att vänta år på rätt pris och att spelet är komplett.

Köperm ycket spel dock. Är väldigt generös i $10-20 prisklassen.

Den här filmen gjorde ett dåligt jobb att visa eventuella bra sidor av spelet. Visst, strindandet är snarlikt, men mer flyt och är säkert bättre. Men hur är världsbygget, invånarna, vad är handling? . Varför låter dom en jävla dudebro visa upp spelet, uppenbart att han inte är intresserad av tala med npc, lära sig om världen. Så han väljer att visa 15minuter av att skjuta insekter.

Skrivet av Ender:

Suck. Typiskt investerare att kvida. På bara 2 veckor har de fått tillbaka allt de spenderat på att utveckla spelet och hållit gud vet hur många spelutvecklare med arbete under tiden. Allt de tjänar på spelet hädan efter är ren vinst...och ändå kvids det.

De anställda slutar inte ta lön bara för att spelet är släppt, såvida det det är upp till bevis. Effektivt DLC mjölkande eller effektiv utveckling av nästa spel. Starbreeze trend är rätt tydlig, det blir aldrig någon långsiktig vinst. Allt kapital bränns av och de klarar sig till nästa mediokra release med en nätrullare.

Förmodligen Diablo 4. Säger inte att det är ett dåligt spel. Fullt spelbart, välgjort, men jag kom med förväntningar att jag skulle vilja spela en längre tid, När jag var klar med kampanjen var allt sug bortblåst. Helt tomt, känns inte som att jag fick ut någonting av spelet.

I dagsläget rpenumerar jag bara på
1) Netflix
2) Audible+Amazon prime
3) Roblox för två barn.
4) Sista måltiden

Netflix kommer nog bytas ut mot någon annan tjänst inom kort, brukar växla beroende på om det kommer någon serie. Mest är det för att barnen ska ha lite tecknat utöver barnkanalen.

Audible är min huvudsakliga underhållning

Roblox kommer jag nog avbryta ett tag, då nöjet per krona verkar ha sjunkit för dem.

Brukar bidra till någon podcast ibland, Just Sista måltiden, men har varit lite annat till och från.

Skrivet av Ruffles:

https://i.imgur.com/Bbu8AXT.png

Just nu har jag svårt att få tiden att räcka till spel på kvällarna. Jobb, småbarnsliv och ledarskapsutbildning gör att tiden och orken inte riktigt räcker till. Annars brukar jag försöka hinna spela en liten stund varje kväll, och det har blivit min kvällsrutin innan det är dags att kolla ett avsnitt av en serie ihop med frugan. Nu när det gått ett litet tag sedan jag satt och spelade börjar jag fundera på hur mitt liv skulle vara utan spel. Helt och hållet.

Låt säga att ni tog ett års paus från allt spelande. Ni kan följa spelnyheter, kolla trailrar på YouTube osv men inte greppa en handkontroll eller mus och tangentbord för att spela. Hur skulle det vara? Skulle ni bli galet abstinenta? Skulle lusten att spela avta med tiden för att sedan kanske... upphöra? Skulle det vara enkelt att börja spela igen efter uppehållet?

Och kanske framför allt: vad skulle du göra av tiden du i dag lägger på spel?

Själv skulle jag nog lägga mer tid på att läsa böcker på kvällarna. Jag har gjort vissa tafatta försök att nå en balans mellan spel och läsning, men spelen konkurrerar alltid ut mina böcker, trots att jag egentligen älskar att läsa.

Mitt spelande går i vågor så vet vad jag gör när jag inte spelar. I arbetsintensiva perioder när jag inte har orken att spela fylls eventuellt dötid med enkla aktiviter som att läsa nyheter, disksussionsforum (paradox), surfa lite youtube (nyheter, diskussioner lol). Och framförallt, ta promenader/träna bara för att rensa huvudet

Skrivet av Hipshot:

Haha, Unreal 2, sicket skit. ett av de sämsta spelen från den tiden som skulle vara ett fett AAA och helt klart en av de sämsta om inte den sämsta uppföljaren jag spelat.

Sedan finns det lite andra perifera småsaker, t ex Team Fortress 2, Unreal Tournament 3, Doom 3 bland annat... sedan finns det spel som då var, inte så nice jämfört med första spelet, men som sedan blev bra, t ex Quake 2, som jag numera kan tycka är det bättre av de tre första spelen, men det beror på vilken dag jag tänker på det.

Unreal 2 var en sådan fullständig besvikelse. De fick chansen att göra efterföljaren och valde att inte ta någon inspiration alls från orginalet. Förutom att använda skaarj i en ambush på första kartan möjligtvis. Att det var det enda de tog med sig visar att inte hade någon förståelse för vad folk gillade i orginalet.
Hade det hetat Sci-fi shooter : the game hade jag gett det 2/5 för den indentitetslösa skapelsen det var. Hade de tagit bort försvars-momenten hade det t.om kanske fått 2.5/5.

Skrivet av Dumlen:

Du har fel, det finns inte. Länken funkar inte.

Nu tycker jag att Unreal fortfarande är fint och fullt spelbart men om någon är villig att göra remaster av hög kvaliet så är jag intresserad. Remastern behöver nog ligga på en hög nivå för att kunna motiveras.

Skulle helst vilja se att någon tog det som övning inför utvecklande av ett unreal 2

Ska vara något riktigt speciellt för att få mig piratkopiera idag. Spel köper när jag vill. Filmer tittar jag oftast på vad som finns, om det finns något. Musik har jag aldrig brytt mig om.
Tror det sista jag piratkopierade var någon dokumentär som jag inte såg hur jag skulle få tillgång till annars.

Har nog tagit de flesta gratisspel på Epic men har inte spelat något av dem. Egetligen bara Among us som min dotter har spelat.
Hade haft långt mer användning av grattisspelen när jag var ung. Nu köper jag bara spelen som jag är mest sugen på i samband med reor eller release. Sällan gratisspelen matchar suget, tvärtom verkar de ger mer likgiltig inställning till spelet. Påminner lite om när steam var nytt och man köpte alla de där spelsamlingarna för att de var någon enstaka bra titel man ville ha, resten har legat i backlogen i typ 15 år. Det enda spelet gratisspelet som jag känner av att jag har missat och vill spela är Subnautica, sneglar på det och uppföljare på steam men bara tanken på att det har varit gratis ger avsmak

Skrivet av SunShine:

Det förklarar varför när man visade upp kampanj trailern så såg all AI totalt urkorkad ut i spelet.
Minns när jag körde Killzone på ps4an, release spelet. Fan AIn där.. helghast de försöker flanka en o allt möjligt roligt. Här i Halo av vad man fick se så verkade inte AIn göra ett skapande dugg.
Hoppas verkligen inte det är så illa som det såg ut.

Tror bestämt att du har fel. Om AIn är dum så är det för att de inte har lagt resurser på det. Vill man göra spelet svårt är det inte AIn man satsar pengar på, man skalar upp mängden fiender och hur hårt de slår och hur mycket liv de har. Motivationen att skapa en bättre AI kommer ju från att göra spelet mer dynamiskt och spännande, oavsett svårigshetsgrad. Och det kan ju ge lika mycket nöje på easy, även om det skulle vara lättare när man väl blir flankad t.ex..

I strategi spel kanske det kan vara motiverat att utveckla olika AIs för olika såvrighetsgrader. Typ Age of Empires 2. Där man kanske inte vill fiffla med modifiers och måste koda mer sofistikerade AIs för att simulera bättre spelare. Men det är ju inte fallet med covenants där det är naturlgiare att justera modifiers och antal fiender..

Egentligen borde man utreda ev kartellbildning angående dessa 30% hos så många nätdistributörer.

Skrivet av anon_326114:

Självklart sjukt, men måste säga att stänga köp för barn i appar/f2p spel är dock en bra idé och något våra regeringar borde titta på.

Äckligt hur det riktar sig mot barn.

Du kallar det sjukt. Sen tycker du det är bra med vissa begränsningar i spel för barn. Men samtidigt tycker du det är sjukt att det riktar sig mot barn? Hur ska du ha det? Alla vet att en del i uppfostran är att stegvis introducera dem till vuxenvärlden. Svårigheten är att hitta rätt nivå . Mycket ligger på föräldrarna men en del grundregler behöver vara gemensamma för samhället för att det ska vara effektivt..

Tycker personligen att det finns mycket som pekar på att barn har svårt för mobiler och internet och de skulle må bra av en men kontrollerad tillgång till det. Jag skulle nog lyssna om någon föreslog att förbjuda mobiler med kamera/mobilinternet till barn.

För Kina kan jag nog tänka mig att mobilspelandet kan vara en stor faktor i ett barns framtid. Inget land man vill hamna på efterkälken i.

Som alltid kan man allt som är värt att kunna.

Visar att det egentligen dåliga val som ges i spelet. Köp glassen (paragon) eller sno den från ett barn (renegade).

Kommer man kunna ta på sig ballsack armor tro?

Första fullpoängaren. Gissdade på 800 år dock, har lite koll på ESO överlag.