Inlägg av brunnlake

Inlägg som brunnlake har skrivit i forumet

Haha vad illa att jag inte ens svarade rätt på Portal 2-frågan. Ett av mina absoluta favoritspel. Endast spelat igenom en gång. Ska äntligen ta tag i det igen nu (inom 10 år) när det går att spela i VR.
Började nyligen spela co-op med min 9-åriga brorson efter 11 års uppehåll.

Skrivet av lonian:

Citra är en 3DS emulator, samma team som gått vidare och utveckla Yuzu Nintendo Switch emulator så det är väl bara naturligt att båda stängs ner samtidigt.

"Hello yuz-ers and Citra fans:

We write today to inform you that yuzu and yuzu’s support of Citra are being discontinued, effective immediately."

Surt! Läste något om drBeefs experimentella 6DOF-uppdatering. Hoppas kunna testa den trots detta. Men då lär det ju inte bli någon mer utveckling framöver.

Skrivet av lonian:

Citra har ju blivit bortplockad men finns fortfarande på Quest 3 att plocka hem. Testade nu och eftersom 3ds spel är i 3D så är det ganska ball effekt att spela Ocarina of time på quest 3.

Vadå bortplockad? Ser inte information om det någonstans.

Skrivet av almblad:

Det är OK!

Waaaat! Har inte kollat än. Men borde typ boka ett konferensrum åt mig själv för att titta ostört. En av anledningarna till att jag köpte ett PS5 för tre år sen eller vad det nu blir..

Stranger Things imorgon alltså. Tender Claws står bakom ett par av mina favoritspel i VR (Virtual Virtual Reality och The Under Presents). VVR2 var dock katastrofbuggigt i över ett år efter release.

Det känns bra att Stranger Things release blev uppskjuten i sista minuten men det finns inte en chans att jag köper det på releasedagen. Dessutom har vi inte fått något mer än några previews i juni förra året.

Inga recensioner en dag innan bådar väl inte så gott (eller de kanske släpps tidigast 24h innan Quest-affären uppdateras?) Håller tummarna för att det är bra och gör TV-serien rättvisa.

Skrivet av Molotov:

Rykte att ett nytt Metro spel ka visas på en State of play och att det är ett VR Spel

Skrivet av B-itta:

Wow indeed! Stämningen i de spelen hade ju varit episk i VR. Hoppas det även kommer till PCVR isåfall. Känns inte som att de kan kompromissa så mycket med Metro-serien att det funkar på Quest? Hmm.. håller de sig till Metro-miljöer dvs under jord så kan det kanske funka ändå!

Skrivet av pazu:

VR är helt ointressant. Det finns ingen anledning att titta i 3D.

Nu stämmer detta säkert inte men baserat på din kommentar så är en 3D-film i ”smartphone-VR” din enda egna upplevelse av mediet. Dvs inte VR.

Skrivet av Gesturr:

Assetsen ska påstått spilla över till HL2 VR-modden också

Har det sagt ifall detta planeras bli klart under året? Är enbart intresserad av det som får vandra över till VR.

Skrivet av Thane:

Kan nästan lova dig att de tre spelen skulle vara i topp även om du mäter efter antal spelare.

Sant. Kanske nån typ av försälningslista jag var ute efter egentligen. Men säkert liknande även där då haha.. förutom att jag antar att Fortnite är gratis.

Skrivet av Thane:

I antal timmar så är Fortnite det mest spelade enligt ditt exempel ja. Inget konstigt med det eller?

Haha det är uppenbart att 100h är fler än 90h, ja
Tycker det är lite väl simpelt sätt att mäta ”most popular” bara. Känns ju inte som att jag försöker tänka outside the box här..

Rankings are based on total hours played across PlayStation®4 and PlayStation®5 consoles between 1st January 2023 and 30th November 2023.

30 personer köper och spelar igenom ett nytt singel player-spel som tar 3h att ta sig igenom.
1 person spelar Fortnite i 100 timmar under året.
Är det då Fortnite som är Most popular / Most played? Isåfall är den här listan helt ointressant tycker jag

Skrivet av joejjeman:

Köpte till Ps5 men är besviken, stör mig nått enormt att jag inte fattar vad jag ska göra... finns ju ingen gå till mission eller liknande men får fär kämpa på.. vackert är det iallafall

Det går att aktivera Ubisofts "hålla handen-inställningar" om du gillar det. Jag stängde av nästan allt i början (Exploration mode heter det visst) men aktiverade så jag iallafall kan se vart på kartan jag ska ta mig och inte bara leta efter "där två floder möts vid ett stort träd". Gjorde detta kanske 10 timmar in. Visualiseras av ett blått sken när man använder "fokus-knappen" eller vad den nu kallas.

Jag har spelat ca 30h nu. Gillar det verkligen. Riktigt trist med tredjepersonsvy när man rider dock. Kan förstå det på ikran men på hästrygg känns det bara dumt att inte vara kvar i förstaperson.

Jag spelade första spelet på PSVR till och från under några år. Väldigt kul med främsta problemet att man större delen av tiden väntade på att nästa match skulle starta. Spelades med Aim controller.

Blev förbluffad när jag såg att enda förbättringen i det nya spelet verkade vara snyggare grafik. Med kontroller som endast hade varit ok med Aim controller eller gamepad. Jag tycker tyvärr de förtjänade att bli nedstängda efter att ha varit så tondöva. Både Pavlov och Breachers verkar vara bättre alternativ.

Jag tycker verkligen om att bara springa runt och utforska. Tycker verkligen om världen de skapat inklusive de varelser som bor där. Har nog spelat 13h nu och precis låst upp uppdraget där jag ska få min egna Ikran. Drar mig lite för det för tycker det är så sunkigt att jag plötsligt ska bli tvungen att spela ett tredjepersonslir.

Skrivet av Aletheides:

Förstår dock inte vad poängen är med att lägga till en tunnelbana när det är fast travel överallt.

Citat:

Night City Area Rapid Transit består av nitton stationer och kan användas som en fast travel-mekanik, eller som att faktiskt resa genom Night City på ett "uppslukande vis".

Stranger Thongs är försenat.
Någon som testat Wooorld!? Såg att det blivit free to play nån gång under året utan att jag uppmärksammat detta. Typ Google Earth till Quest.

Skrivet av lonian:

Jag har funderat på hur kraftfull är egentligen Meta Quest 3 är. Den pallar ju Half-life 1 och Quake 3 eller Resident evil 4. Det är väl kanske jämförbart med ps3 grafik. Half-life 2 borde den ju klara tycker jag.

Alla tre spelen du listar funkar tom på Quest 1 (även om RE4 inte gör det officiellt).

Cool! Har planerat spela igenom Portal 2 i VR. Räknar med att det kommer vara möjligt här också. Kanske ska spela den först då.
Otroligt att jag inte spelat om ett av mina favoritspel sedan PS3 för mer än 12 år sedan.