Inlägg av Rydell1986

Inlägg som Rydell1986 har skrivit i forumet

Hur kan man ens kalla detta Assassins Creed? - hur långt från "lönnmördarspåret" kan man glida och fortfarande luta sig mot varumärket?

Skrivet av Gen:

Vilka prestandaproblem? Vad jag minns flöt det på väldigt bra, även på en low-end laptop (6800H/RTX3060@1080p)

Kan bara svara för min upplevelse på PS5, men där var det mycket delay och rubberbanding, så mer server problem än kanske prestandaproblem för att förtydliga.

så skuggorna blir sämre och de kräver mer av konsolen/datorn i ett spel som redan har prestanda problem. Kör nog utan

Jag älskar live-service spel!

Skrivet av McRaoul:

Detta är fan värre än blizzard, dom låser åtminstone inte grundfunktioner bakom en betalvägg.

Det gör inte detta spel heller.

Skrivet av PeTTs0n:

Fast jo, om spelet utvecklas med det som en ens någorlunda betydande faktor påverkar det på ett mer övergripande sätt samtliga spelare, beroende på att spelet är uppbyggt på det. Speldesign (både vad gäller teori/planering och praktik/utförande) blir någonstans en helhet som byggs upp av samtliga komponenter som utgör spelet. Det är resurser som läggs på allt som inkluderas, oavsett vad just du som individuell spelare använder. Om något av spelare X eller Y anses relevant eller huruvida de *upplever* att det påverkar deras spelupplevelse, det är så klart mer individuellt.

Men det går liksom inte att säga något i stil med "jag använder inte funktion Z, så den finns inte" - även om den *för dig* kanske upplevs som icke-existerande, då just du kanske inte använder den. Den är fortfarande en del av den färdiga produkten, och har inarbetats av en anledning. Och det är där som det blir lite tröttsamt att en del inte verkar förstå att kritiken från många landar, inte nödvändigtvis på funktionen i sig utan att den överhuvudtaget implementerats, och/eller hur den implementerats. Det är som sagt resurser en spelutvecklare lagt på att implementera den och resurser som lagts på att ta fram ett sätt att implementera den, och hur Capcom valt att göra... jag förstår att de får kritik för det, och personligen anser jag också de förtjänar det. Det har inte med spelet eller den individuella spelupplevelsen att göra. Och ser du/andra inte den skillnaden kan jag bara beklaga, då är det ingen idé vi fortsätter diskutera saken.

om jag inte ser skillnaden? Detta handlar fortfarande om åsikter om hur MTX fungerar till SP-spel fram till den dagen du kan bevisa att Capcom byggt upp spelet i dess form och gjort avkall på att utveckla vissa funktioner i spelet så att du spelare "tvingas" till att köpa det.

Fram till dess är detta bara din åsikt och om du inte kan se skillnaden på det kan jag bara beklaga.

Skrivet av PeTTs0n:

Ja, sen att det inte påverkar dem är såklart helt okej - men att kritisera de som uttrycker sin kritik... det känner jag också är rätt märkligt.

Inte bara mig, men visst. Det är som nämnt ovan helt okej att inte DU påverkas, men det betyder inte att andra inte gör det.

Haha, det var det gulligaste "goddag yxskaft"-svaret jag läst på länge! Om du inte ens läser så är det fascinerande att du överhuvudtaget bemödar dig med att svara. You do you, antar jag. 😅
Vi kan definitivt enas om att det ofta känns rätt meningslöst att diskutera med idioter på nätet.
Jag skulle vilja påstå att det är rätt idiotiskt att tro sig kunna definiera vad som är problem och inte för andra människor. 🥰

Varken ditt spel eller någon annans spel påverkas av att de finns en in-game shop för folk som vill köpa skins eller liknande.

Det är som att säga att min spelupplevelse på konsol skulle påverkas av att de finns PC-spelare som installerar moddar på sina spel.

Skrivet av PeTTs0n:

Jag har sagt det här förut men säger det gärna igen:

Saker som påverkar spelmarknaden som helhet negativt (så som MTX i ett SP-spel, som i allra högsta grad riskerar att försämra spelupplevelsen för *alla* just för att möjliggöra försäljningen av MTX) är för ganska många värt att bli upprörd över och reagera på. Att bara böja sig ner och ta emot allsköns smörja som företagen hittar på för att mjölka ur de sista kronorna på totalt retarderade grejer (jag brukar nämna reskins på pets/mounts i WoW för hundratals kronor som ypperligt exempel, när det gäller ett spel som kostar i inköp OCH månadskostnad redan - trots att det "bara" är kosmetiskt (förutom att de även blir del av achievements och annat samlingsbart, var går egentligen gränsen för "kosmetiskt" då?)) känns ungefär lika hjärndött.

Att försöka komma med "det finns värre problem" är bara ett argumentationsfel. Det finns *alltid* (subjektivt) värre problem i världen, det betyder liksom inte att man inte kan engagera sig i något annat.

*Saker som påverkar dig.. av att läsa i detta forum är vi många som inte ser något negativt att spelbolag försöker sälja skins och dylikt i SP spel.

Skrivet av Fletchett:

Förutom då att spelet är designat runt dessa koncept och mikrotransaktioner. Fast travel system finns i spelet, men otroligt oförlåtande, tydligen får man endast runt 3 fast travel kristaller i en hel spelomgång - och nu när vi ser att det finns mikrotransaktioner för att åtgärda detta så är det ju uppenbart varför. Lika så med varför det endast finns en save fil. Det är utvecklarna som medvetet gör spelet sämre, för att du ska känna dig tvingad att lägga mer pengar.

Detta är ungefär som om du fick en stöt varje gång du tog i ratten på den där bilen vi snackar om, tills att du köper ett "De-shockify upgrade kit". Samt att den säljs utan passagerarsäte. Visst är det "samma bil" om man köper sig ifrån dessa problem, men det ska verkligen inte behövas.

Jag tror vi ser på det lite annorlunda. Ni som beskriver "bilen" anser att ni bli bestraffade på något sätt om ni kan köpa er fria.

Medan jag ser det som att man kan köpa sig fördelar om man så önskar.

Skrivet av dTexN:

Huuuh, jag tänkte att betala 20kr för att byta utseende på karaktären.

Två personer köper samma bil. De väljer vilken radiokanal de ska ha från början. För att byta måste det betalas.

Fast det är indirekt fel. För valmöjligheten att byta finns redan i spelet. bara inte lika snabbt om du betalar.

Skrivet av dTexN:

Köp en ny bil. För att byta radiostation så måste du betala 20kr.
Tror folk hade gnällt där också. Man är inte tvungen att byta

Riktigt dålig jämförelse.

Ändrade om mitt inlägg.

Ni har båda köper samma bil ni får båda efter 1000 mil valmöjligheten att ändra lack.
Din vän väljer att betala för att ändra lack redan efter 500 mil för en slant extra.

Ni har fortfarande samma bil

Hahahaha PC-spelare/Konsolspelare finns det gnälligare människor i världen? Om ni inte vill köpa in-game saker. gör det inte. Ni är inte tvungna att använda in-game shoppen bara för den finns.

Skrivet av Zymac:

Det är ju inte ett survival lir, så det e ju inte så konstigt, det är mer Stardew Valley än ARK skulle jag tippa.

Inte? Står i rubriken - Survival spel för fredsälskare... men vad vet jag.

Kanske impopulär åsikt, men det låter ju jättetråkigt att de inte finns några faror i ett survival lir

Helt Galet att Svea Rike inte ligger på första plats.

Oh Blood Bowl! alltid varit nyfiken på detta, men aldrig velat köpa för att se om jag eventuellt tycker det är kul.

Skrivet av Dex:

Vad har Gamepass att göra med om Monster Hunter World är ett bra spel eller inte? Det kom till Gamepass 1.5 år efter att spelet släpptes så tvivlar på att Gamepass hade något att göra med om spelet är bra eller inte

On-topic: Kul att det fortsätter gå så bra för denna serien! Har aldrig fastnat helt och hållet för varken World eller Rise, men har i alla fall spelat klart storyn i dom och haft kul, men sen efter det blir dom lite lång tråkiga tycker jag för mig som endast spelar solo

Spelade mestadels solo också, men alltid kul att hoppa in med randoms. Tycker de fungerade smidigit

Spännande! hoppas alla duktiga personer i mod-community kan lägga till fler raser och underklasser som finns i D&D 5E, det vore drömmen!

Spelar ju ingen roll om man har ny hårdvara när speltillverkarna vägrar släppa gamla generationen så vi ändå dras med spel som inte ens nyttjar kraften i vanliga PS5 till fullo.

Skrivet av Kyraal:

Det är ju fortfarande Assassin's Creed, så man lär väl falla till sin död när karaktären tar en 90-graders sväng till höger och hoppar rätt ut i intet istället för att ta ett 50-centimeters kliv framåt

Haha väldigt sant!