Inlägg av jbx

Inlägg som jbx har skrivit i forumet

Skrivet av Jozo:

Aha, om du menar maskotmässigt så skulle jag nog snarare säga att Sackboy är Sonys Mario.

Ps5 har nog Astrobot som maskot skulle jag gissa.

Skrivet av one63:

Byt till ssx tricky så är vi hemma 😊

Just de, ruskigt bra på sin tid!

Tony Hawk Pro Skater 3
GTA San Andreas
SSX 3

Skrivet av Troll1:

Eftersom det var ett sånt tjat om hur tyst den skulle vara så blev jag lite besviken. Min hörs då i alla fall lite grann utan belastning. Å andra sidan låter den inte mer under belastning. Den låter nog ungefär som min PC (som jag förvisso kostat på för att hålla tyst).

Handkontrollen känns riktigt nice. Det blir spännande att se hur den kommer nyttjas i kommande spel.

Jämför man med ps4 så är ps5 jäkligt tyst men helt knäpptyst är den inte, Xbox Series X däremot, den är knäpptyst, inte en chans att du hör att den är igång och mosar ett 4k spel i 60fps.

Skrivet av A1200G:

Även om tillgången var god så väntar jag på nästa revision pga barnsjukdomar (överhettade minnesmoduler i kombination med osäkra fläktar).

Force Feedback tekniken känns år 2003 i mina ögon. Har kört med Sidewinder 2 sen dess och gör det forfarande. Men förstår er som blir begeistrade, det var jag också. 🙂

Det verkar vara extremt få maskiner som lider av barnsjukdomar och de flesta har redan patchats bort. Som att inte skaffa barn för de kan få spetälska.
Sen kanske du ska prova en ny handkontroll om du har haft din i 18år?

Skrivet av Lindhenberg:

Skulle vara nöjd med att få spela GTA4 på PS4 eller PS5.

Men såklart ligger alla resurser på GTA 6 nu.

Får hoppas de, så inte alla resurser ligger på nya flygande bilar till onlinedelen av femman.

Själv hade jag önskat en remake av San Andreas, de GTA jag haft roligast med, GTA 5 var skoj en genomspelning, onlinedelen lämnar jag åt moppefjunen och tyska tolvåringar.

Poesi!

Gran Turismo 7 och nästa Forza!

Skrivet av PeTTs0n:

Jodå, det kan det rent juridiskt göra. Du ingår ett avtal när du köper/säljer något begagnat, där KöpL och AvtL reglerar.

Gäsp!! Gå och säg det till gossarna på Sergels torg vettja.

Skrivet av Hellspites:

Räknas pre-orders från greedy spel företag som att köpa ifrån scalpers?

Nu när GameStop har konkat så är det mindre risk iaf

Skrivet av denkaforss:

Jag har nu haft min konsol sen tidigt december och är grymt nöjd med den.
Gick från första versionen av PS4 till denna och vilket lyft alltså!

Laddningstiderna är ju otroligt mycket bättre även om de kanske inte är riktigt så blixtsnabba som folk väntat sig.
Har inte vågat använda rest mode ännu eftersom jag hört om folk vars konsoler "brickats" av det men tack vare att konsolen och spelen startar så snabbt har behovet inte känts lika starkt. Hoppas ändå de patchar problemet snart.

Grafiken är riktigt bra. Jag är alltid sån att gameplay, story och ljud går före men om grafiken också är bra är det ett stort plus.

Handkontrollen tycker jag är bättre än DualShock 4.
Skönare grepp om joysticks och triggers samt mer tyngd.
Känns mer kvalitet.
Tråkigt att inte så många spel utnyttjar den fullt ut ännu men det kanske vi ser mer av sen för i Astro's Playroom är det otroligt häftigt.

Konsolen är så gott som knäpptyst vilket är ett STORT plus.

Mycket bättre nätverkskort än PS4.
Nedladdningar går betydligt fortare nu vilket är skönt.

Gränssnittet tyckte jag var lite rörigt till en början men nu tycker jag man navigerar lika snabbt som man gjorde på PS4. Skönt att store inte längre är en app man behöver starta utan det ligger inbyggt i gränssnittet.

Enda minuset är väl egentligen att den är stor och klumpig. Men samtidigt står den på golvet mellan min tv-bänk och min soundbars subwoofer så den stör mig verkligen inte.

Bra sammanfattning.
Jag tror problemen med Standby-läget redan är patchat, har använt standby varje dag sen releasen och inte haft ett enda problem. De jag önskar de patchar bort är att skivan börjar snurra någon gång i timmen trots att du inte ens spelar från den.

Ljudnivån är fantastisk i övrigt om man jämför med ps4, de enda jag kan komma på som är tystare är Xbox Series X, inget coil whine och fläkten är absolut tyst, hela tiden.

Köpte 3080 av scalpers, betalade typ 1000kr mer än butikspriset.
Dessutom så hade personen köpt kortet till de lägre priset som var vid release, eftersom jag missade det så hade jag fått vänta månader och betala samma pris till butik som jag nu köpte kortet för på Blocket. Win win alltså.

Arctis 7X Wireless Skulle jag rekommendera, kika här:

https://steelseries.com/gaming-headsets/arctis-7x?country=SE&...

Ska spelas! Var ju snyggt redan från början.

Liknande ”PC vs Konsol”kommentarer 2007 som nu

Du skulle ha frågat 2001

Skrivet av Mirage:

WW2 är inte fiktivt.

Nej, men spel är!

Skrivet av Karmak:

Hur är det intressant att de säljs med förlust?
Konsoler har gjort så länge och är vanlig praxis
De tjänar igen det på spelen och tjänster

Och tillbehören, handkontroller säljs med vinst.

Skrivet av Dudinkalv:

Kan man få tag på en jäkla PS5 nu eller?

Finns gott om dem på tradera 😂!

Skrivet av gorbatjov:

Jag förstår att många är upprörda eftersom de inte fått tag på nån konsol men hur tycker ni de skulle gjort istället egentligen? Tillverkat och bunkrat upp med 30 miljoner konsoler och låtit de ligga på lagret tills tiden är kommen?

Trycket efter de nya konsolerna verkar ju vara mycket högre än tidigare generationer samtidigt som en global pandemi råder. Förra generationen var det 6 månaders väntetid på om du inte hade bokat.

Vi kan väl ta lärdom av detta och vid nästa generation helt enkelt boka på fler än ett ställe och inte veckan innan på Webhallen:-P. Jag bokade 3 stycken i relativt god tid och fick samtliga, utan minsta ansträngning. Börjar bli lite småtrött på allt klagande över konsolerna men även att många klagar över bristen på spel. Finns ju hur mycket som helst för bövelen. Bortskämda är vi!

Håller med till fullo!!
Jag bokade både Xbox Series X och Ps5 precis när de hade visats upp, var bara gå till posten och hämta ut de både på releasedagen.
Kan inte begripa hur man kan gnälla på en dålig lansering när man egentligen borde gnälla på sin egen dumhet/naivitet istället. Var ju samma med ps4, så vad ska ni skylla på?!

Skrivet av Lilagröt:

Är man korkad bara för att man inte har dåligt med pengar?.

Nja, det beror på, du kanske vunnit på triss eller ärvt några slantar, några högskolepoäng och 40h-arbetsveckor kan däremot diskuteras. Smaksak (: