Inlägg av Lokander

Inlägg som Lokander har skrivit i forumet

Skrivet av Bojkott:

Det har trots allt gått 2,5 år

1,5 år*

Skrivet av Anton Q:

Vet inte men det låter rimligt.
Poängen var att framförallt äldre spel är programmerad för en viss framerate som man inte 'bara kan höja'..

Absolut!
Därav vill vi ha NTSC versionen så vi kan lira dom "as intended"
Kör på plus extra tills dom fixat detta, redig dealbreaker för mig

Skrivet av John7612:

Jasså? Ägde du det innan? Jag köpte disc versionen på release. Men nu ber ps5 mig sätta i skivan trots jag la till det från PS Premium.

Nej, inte haft eller spelat det på min maskin.
Kanske testa radera "disk" versionen? Om det inte funkar så lär dom fixa det tillslut, låter som någon sneaky glitch

Skrivet av Anton Q:

Med det sagt så kommer 99% av alla spelen vara låsta till max 30 fps likförbannat.. Även om tjänsten uppdaterar sina bilder i 50 eller 60 fps...

Bilderna kommer från spel som inte gjorde det... Och kommer därför inte heller göra det bara för den här tjänsten är kapabel till att göra det.

Alltså:
Dom kommer inte lira smoothare, eller så, än vad dom gjorde då... Iaf i 9 fall av 10.

Rullar inte gamla PAL spel i 25 om målet var 30 i NTSC?

Skrivet av John7612:

Spiderman spelen är tyvärr bara ps4 versionen. Hade hoppats på PS5 versionen med så jag slipper lägga i skivan

Miles Morales är PS5 versionen, iallafall för mig

Född 88a.
Minns att jag brukade bli bjuden om dom hade tillräckligt som vissa har pratat om i tråden, men tackade faktiskt oftast nej ändå om jag var vrålhungrig, tyckte det var lite pinsamt att sitta med föräldrarna och äta mat, så var hellre utan.
Ibland kom någon av föräldrarna in ändå och "kom nu, vi har lagt fram en tallrik till dig" då fick man gå ut och äta ändå!

Game pass 10kr igen!

Kanske stoppa in skivan upp och ner?
Där har du iallafall en video på hur man får ut den manuellt.

Detta räknas kanske inte som en riktig nyhet, men jag känner mig nästan tvingad att lägga ut det ändå.

David Hayter

Faktiskt inte helt säker på hur det funkar, minns att när jag satt på ps4 och internet var nere så kunde det vara ett 🔒, men inte hänt på ps5 än så länge, kanske bara den primära som kan spela då? no clue.

Skrivet av Flower Knight:

Jag köpte en ps5 i december och min bror loggade in där med sitt konto (han äger bara en ps4) och jag har spelat hans spel (på min profil) sedan dess. Har inte hänt något.

Fattar inte riktigt hur det funkar dock för jag gissar att min ps5 både är min primary och hans primary just nu?

Misstänker att när han väl köper en och registrerar den som sin primary så kan jag inte spela hans spel längre? (Vilket redan har nämnts).

Kan även bekräfta att det går att spela samma spel samtidigt på två konsoler och olika konton. Han köpte Gran Turismo 7 och spelar PS4-versionen samtidigt som jag spelar PS5-versionen.

Är hans konto primary på din ps5, så får du tillgång till hans spel, är ditt konto primary på din brors konsol så får han tillgång till dina.

Skrivet av Lathron:

åh okej, då blev jag lite lugnare ^^ Och det gör inget att både jag och han har aktiva plus konton?

l

Spelar ingen roll.

Skrivet av Lathron:

Tack för info om inställningen!

det som gjorde mig orolig att göra detta var trådar likt denna:

https://www.reddit.com/r/PS4/comments/j7ytf7/could_sony_ban_m...

Som dom skriver så kanske det går emot TOS, men eftersom det är med en familjemedlem så borde ju inte vara någon fara, dom kanske går in om du delar med någon från andra sidan planeten? idk.

Jag har delat mitt bibliotek med min bror från 2014-2020 med två ps4or, nu med min flickvän istället på min ps5 och hennes ps4, så tror du kan vara rättså lugn.

Skrivet av Lathron:

har googlat en del och det är verkligen folk som skriver både och..Men om det skulle vara förbjudet, innebär det då att om jag exempelvis köper ett spel digitalt på ett konto, och skapar ett nytt för mitt barn exempelvis, så måste vi köpa spelet på nytt till den profilen med? det känns ju drygt!

Då gör du exakt samma sak som jag skrev, fast på den andra konsolen och med ditt konto, så DITT konto är det "aktiva" (eller primära) på ditt barns, då får ungen tillgång till spelen du köper (loggar in på ditt konto, laddar ner ett spel, sedan loggar in på sitt igen)

Funkar felfritt, gjort detta med min ps5a sedan jag köpte den.
Du måste dock kunna logga in på hans konto genom din ps5.

-Logga in på din brors konto på konsolen
-Settings
-Users and Accounts
-Other
-Console sharing and offline play
-Sen borde det stå enable där (eftersom min är aktiv så står det Don't disable eller Disable)
Det som händer är att din brors konto är det "aktiva" på konsolen, på så sätt kan alla andra konton på maskinen spela hans spel.
När allt är klart så väljer du vilket spel du vill ladda ner från din brors konto, medans det laddar ner (eller när det är klart) loggar du in på ditt, så ska det funka.

Skrivet av Zontos:

Just precis en grafikändring men inte några större förändringar i spelet. Jag har aldrig spelat GTA Online men det finns ju tydligen barer att gå till där som i GTA4 med mera, eller varför inte några nya hiest, om de hade låtit dom finnas i vanliga spelet i PS5 så hade jag tyckt det varit coolt. Annars är det väl nice med en annan grafik, men skulle hellre vilja ha nytt spel.

Håller med dig, men vi får helt enkelt hålla tummarna på att dom kanske släpper något extra till denna uppgradering, eller varför inte någon info om gta6!

Skrivet av Zontos:

Men är det ingen som tycker det är märkligt att PS5 var marknadsfört sig med att alla spel till PS4 fungerar till PS5? Det är för mig rätt konstigt att GTA5 ska bli en ny version och utan några egentliga uppdateringar.

Ps4 versionen funkar väl på ps5?
60 fps, ray tracing och 4k, där man har kan ändra mellan 3 olika grafiklägen ser jag som en uppgradering.

Man kan nu ladda ner online delen på ps5, som sagt gratis, men går inte att spela förens den 15e!

För er som inte vill köpa det och har en ps5, online delen kommer vara gratis i några månader, vilket (för mig iallfall) är värt att testa iallafall

Nu kan jag ladda ner ps5 versionen om jag går in på telefonen (ps app) och trycker på cyberpunk i senast spelade > ladda ner ps5 version

Skrivet av MulletDeluxe:

Jaha, skall man nu köra det här på xsx eller ps5? Dags att spamma refresh hos Digital Foundry.

Skrivet av r4v3nl0rd:

Ska bli intressant att se DFs analys!

Nästan precis efter streamen la dom upp Direct Weekly, och chansen finns att imorgon är det Horizon ps4 videon, vill inte vänta...