Inlägg av Lokander

Inlägg som Lokander har skrivit i forumet

Tror du har blandad ihop upplösningarna, ska nog vara tvärtom på performance/quality mode

Han pratar inte om ps5 när han säger ny hårdvara?
Eftersom ps5 är ny hårdvara jämfört med ps4.
Så det låter för mig iallafall.

Skrivet av alias:

Hur lång tid ska det ta till det går över? Det onda, smärtan. Att träffa någon ny är det endast det som kan få det att gå över? Känns nu som om jag kommer få leva med det, saknaden, för resten av mitt liv. Hemskt.

Självklart känns det så nu.
Alla är ju olika och någon här inne skrev att det aldrig går över, jag håller absolut inte med.
När JAG gjorde slut med mitt ex så mådde jag också skit för man vet inte efter ett tag om man ångrar sig, samma sak när jag blev dumpad, men då hade inte mycket till val att ändra något (vet inte om det är så för dig, men för mig gick det inte)
Du kommer tänka på det ett tag framöver och så fort du är ensam/känner dig övergiven (spelar nästan ingen roll om över vad) så kommer denna känslan bli 100gånger värre (för tillfället).
Efter ett tag så kommer du ge dig ut igen och kanske träffa någon ny, och detta måste inte vara en ny halva, kan vara vänner också, någon/något som ger dig syfte att göra saker, då kommer detta vara som en fis i rymden.

Du kommer klara dig bra, måste ge det lite tid.

Tycker det är så tråkigt när folk klagar på sånt här.
Ja, Konami gjorde bort sig för 9 år sedan och har inte gjort mycket för att förbättra detta.
Folk har velat ha remakes på dessa spel (specielt mgs1-2-3 och silent hill 1-2)
Nu får vi två av dom (kanske tre om detta rykte stämmer) och istället för att vara glada och fira nyheterna vi har velat ha i många år, så är folk endast negativa istället.

Jag är iallafall hype, ge mig mer mgs.

Skrivet av mr_Miyagi:

Ah förlåt. Blandade ihop dig med roftg (skyller på ölen, då jag går på julledighet idag så firar lite ) som sagt jag jämförde största fightingspelet på respektive konsol, vilket jag tycker känns rimligt. En del multiplat kan mycke väl ha varit bättre på ps, får erkänna att jag har lite dålig koll på dessa. Det var ju generellt längre laddningstider men samtidigt lite lättare att utveckla spel på ps. som du skrev.

No worries!
Förstår hur du tänker!

Bästa exemplet är om du kollar upp re2 ps1 vs n64, så ser man direkt att upplösningen är bättre på n64 men detaljer är bättre på ps1.

Sen om du är intresserad av att testa lite gamla ps1 spel så rekommenderar jag starkt att testa emulatorn Duckstation och sätta igång Geometry Correction, gör typ dom flesta spel till en bra remaster, är helt sjukt.
Det tar bort "polygon wobble" ifall du minns det? Det räknas såklart inte när det kommer till ps1 vs n64 snacket.
Tänkte bara om du var intresserad.

Ett litet exempel.

Skrivet av mr_Miyagi:

Du har fortfarande inte svarat på frågan?
Varför är ps1 "så mycket bättre än" n64?

Eller är menar du att svaret är att det är bättre för att man typ kan göra samma sak som på n64 med extra tillbehör (som typ ingen hade) och bara i ett fåtal spel?

Du gav aldrig mig en fråga, det var någon annan du citerade.
Och jag har aldrig skrivit att ps1 är bättre än n64.

Det säger jag inte, bara att ska du jämföra ett 4 player spel mot ett 2 player spel när det FINNS spel där man kan spela 4? Du tycker inte det är konstigt?

Men utvecklare tyckte det var lättare att göra ett spel till ps1, därför så många gick över till ps1, vad kunde en 64 kartong hålla? 60mb? Mot runt 700 på cd.

Och när det kom till "multiplat" spel till dom så var (vad jag vet) ps1 versionen mycket bättre varenda gång (som sagt, om jag minns rätt)

Håller med om att när det kom till multiplayer spel så var n64 mycket bättre.

Skrivet av mr_Miyagi:

I verkligheten:

Väntar en evighet på att playstation ska ladda ett lopp i gran turismo meanwhile någon annan har hunnit köra 3 lopp i mario kart...

Spelar dåtidens openworld med ff7 på playstation och har extremt kul.. tyvärr är det hemskt långa laddningstider efter varje fight som drar en direkt ur fantasin..
Meanwhile någon annan spelar zelda oot och springer fritt och härjar genom hyrule fields helt utan laddningstider...

Spelar tekken 3 med fyra kompisar.. tyvärr kan bara 2 spela åt gången och dom andra 2 får titta på... meanwhile i grannhuset sitter 4 grannar o spelar super smash alla 4 samtidigt!!

Osv.

Svara nu gärna på min fråga... Vad gör playstation så mycket bättre än n64??????

I den riktiga verkligheten:

Kör du 3 varv på 10-12 sekunder? Jag är på riktigt imponerad!

Varför jämför du ett spel som är till för 2 spelare med ett som man kan spela 4?
Killer instinct gold vs Tekken 3 hade varit bättre, men det hjälper inte din poäng eftersom man bara kan spela max 2 i dom båda.
Mario kart vs Crash team racing, 4 i båda.
Självklart är det jobbigare på playstation, men man kan ju fortfarande göra det.

Skrivet av roftg:

Nä det gör man inte, har jag sagt det?, men det hjälper ju, särskilt om man släpper bra produkter...under deras historia har dom fått ett känt namn ,spelutvecklare,spelserier osv som dom knutit till sig,och en stor kundbas som bara växer..tex om playstation kom in färska idag, så kan inte jag se att dom skulle lyckas sälja 50 miljoner ps5 bara sådär,.. det hade snarare sett tvärtom ut, med xboxen som herre på täppan..

Ps!
Det var nog därför n64 fick så många spel från tex square...för den var bättre.....

Tror du någon hade kommit in färska idag och sälja 50miljoner?
Varför kan folk inte bara acceptera att folk väljer hellre Playstation än Xbox? Sen om just du som individ gillar Xbox är fine, men i stora skalan så är det ju solklart vilken som är vinnare.

Var du ironisk när du skrev square till n64? Kan du nämna ett spel dom gjorde till den konsolen?

Skrivet av Bojkott:

Men om man hade en pistol riktad mot huvudet och någon sa åt dig att du måste välja en så väljer man så klart den som är bäst på papperet, även om de presterar likvärdigt när det väl kommer till kritan.

Herregud, med dig ger jag nog upp.

Var nog inte 7000, efter lite forskning så låg den på runt 6500 iallafall

Som ni ser så kunde man alltså köpa en 360+wii och kanske en kontroll eller ett spel.
Eller en ps3.

Detta var vid release (2006-2007) och runt 2009-2010 så hade dom en gigantiskt price cut, det var då jag köpte min för 2990:- eller 2490:-, minns inte exakt..
Och det var med denna price cut som Sony tog igen försprånget 360 hade tagit den generationen.

Skrivet av Weeks_death:

Nej men tanken var ju att de hade försprång med att ha tänket med hur man får saker att fungera bra. Erfarenhet i branschen spelar nog roll. Det är väl först denna generationen som MS konsol visar tecken på att prestera bättre, prestandamässigt, och (kan ha fel här) det kan vara att Sony tagit steget närmare "klassisk" PC med PS5, vad gällande format på spelen.

Och det var poängen att det är svårt att påstå att PS3 inte fick gamers på sin sida. Varför köpte dina ej-gamers kompisar en Xbox till att börja med? Jag hade en hel del none-games som köpte konsol, men då var det just PS3 då det var den bästa blu-ray spelaren på marknaden. Xbox har väl alltid varit främst för spel?

Back then var det nog mest för att xbox var vädligt mycket billigare samtidigt var spel inte lika "inne" som det är idag, så ville föräldrar/nya spelare spendera 7-8tusen eller hälften så mycket?

Skrivet av roftg:

7 års försprång med att bredda sin kundbas är rätt jkla mycket..

Inte jämförbart med nokia vs apple. Nokia tappade ju bollen mer lr mindre med tex android.. hade playstation varit lika kass så hade dom också försvunnit för länge sen.

Nintendo fanns långt innan playstation, men playstation körde ändå över dom med ps1>n64

Skrivet av Bojkott:

Det är vad jag har sagt hela tiden. För mig är det solklart att det är oavgjort mellan dem, men om det måste vara en vinnare så är det Series X, även om det är med hårfin marginal.

Igen, för att det står så på papper så säger du så, men i verkliga tester så är det ingen skillnad.
Ifall du tror att xbox 100% av tiden har bättre flyt, så har du helt enkelt inte varit uppmärksam nog.

Skrivet av Varmkorv:

Hur kan PS5 vinna på spelutbudet medan Xbox vinnet bakåt kompatibel?
Det är väll xbox som har störst spel basis?
Sen lagring PS5 ca 670 G , Xbox ca 865 G?
Har båda hemma men xboxen spelas nog 80% av tiden.

För att ps5ans lagring är snabbare och billigare att uppgradera, därför.
Folk klagar inte att det är "svårt" med att uppgradera lagring på pc, så det är nog inga problem på ps5 heller.
Självklart är inbyggda minnet större på xbox samt lättare att stoppa in en sticka och slippa skruva, men är det värt att betala 2100kr för 1tb istället för 800~kr på ps5 där det samtidigt är snabbare? Nej, verkligen inte.

Skrivet av Bojkott:

Man kan tycka att PS5 är den bättre konsolen, det tycker jag också, men att påstå att den vinner prestandafighten bottnar i fanboyism eller okunnighet då den rent faktamässigt inte gör det. I grova drag är det som att påstå att Switch vinner prestandafighten över samtliga konsoler, bara för att man gillar den mest.

På papper så har xbox en bättre GPU.
Men i verkliga tester så är det helt enkelt oavgjort.
Ifall du faktiskt forskar i detta så ser du att ibland är xbox bättre och andra gånger är ps5 bättre, helt sjukt att du tar upp fanboyism och okunnighet när det ända du gjort är att ta upp "xbox borde vara bättre, för det står så på papper" men i själva verkat är det 50/50.

Sen håller jag med dig om att folk röstade på ps5 för det är den konsolen dom gillar mer.
Tekniskt sätt så hade endast 16% rätt i den kategorin.

Skrivet av Fatmajk:

Ställningen är just nu: PS5 4 - 2 XBX med 3 oavgjorda ronder.

Tycker också det är lite konstigt att XBX vinner bakåtkompatibilitet. Hade nog hellre sett det oavgjort i den ronden.

Självklart vinner xbox den ronden, pretty much no contest.
Hade man haft ps1/2/3 spel (ej streaming, stoppa in skiva) på ps5 hade jag varit en happy camper.

Skrivet av Kleptomaniac:

Rond #5 som vanns av PS för fler exklusiva titlar består också av minst två stycken Remasters/remakes på gamla spel..? Förvisso kanske spelen är så pass bra att man ska spela dom två generationer senare (vet ej då jag aldrig ägt ett PS), men i min mening aningen konstigt att ta upp dem här.

Disclaimer: Äger vare sig Xbox eller PS.

Är en extrem skillnad på remaster och remake.
Remaster är oftast en re-release med lite uppskalning.
Remake är (ibland) en re-imagining, t.ex. Resident evil 2, och ibland en vanlig Remake t.ex. N'sane trilogy.
FF7 skulle jag kalla en re-imagining.
Så jag tycker absolut remakes på DS och TLOU1R ska räknas, om det var dom du tänke på!

Skrivet av showerguy:

Fast nej? Microsoft har levererat och vunnit varje generation sedan Xbox Original. Nu har man överlägset tagit över i samband Gamepass. Riktigt bra tjänst. 25 miljoner aktiva på Game Pass, 120 miljoner aktiva på Xbox Live.

ps2 vann över xbox.
ps3 vann över 360.
ps4 vann över one.
ps5 leder mot series.
Om man går på försäljning, vilket man brukar göra.
Inte första gången jag hör folk säga det där, tycker det är lika underligt varje gång.

Vad man än väljer så är det fine, men du borde ju veta vilket som vunnit innan.

Handkontroll är verkligen no contest, fråga dom flesta, ps5 har en skönare kontroll.
Borde dom ha gjort ett bättre system för batterier? Absolut.
Gör det kontrollen mindre skön? Hell. No.

@Pihlbaoge Ber om ursäkt ifall mitt svar verkar som ett påhopp mot dig, absolut inte menat så, försökte bara svara så bra jag kunde.

Skrivet av Pihlbaoge:

Den filosofiska frågan blir ju om det blir en självuppfyllande grej.

Det gäller ju inte bara spelvärlden utan alla kulturella grupper och uttryck. "Alla som är med i den här gruppen tycker det vi gör är okej." Betyder det att det som händer är okej eller att folk som inte tycker det är okej inte får/vill vara med?

Självklart kan du ha rätt, men då kan man ju säga så om nästan allting? Nästan alla människor kan irritera sig på vad som helst, detta tänket har jag haft i flera år när det kommer till filmer och spel; om det inte tilltalar mig, så tittar/spelar jag inte, och kommer aldrig förstå varför inte andra männskor gör samma sak.

Skrivet av Pihlbaoge:

Sen får var och en själva avgöra vad de tycker är rätt, fel, en bra utveckling och fel utveckling.

Håller helt med.

Skrivet av Pihlbaoge:

Spelvärlden har sedan jag började spela gått från att vara något bara nördiga killar som spenderade sina dagar med att spela och runka gjorde till en kulturyttring som tagit sig in i finrummet. Vissa tycker det berikar att fler deltar och att det inte längre har samma nördstämpel, andra tycker det är en utveckling åt fel håll.

Vissa tycker att The Last of Us (framför allt del två) är en jävla woke-pk sörja, men samtidigt är det den mest framgångsrika spel till tv adaptionen som gjorts.

Om nu någon tycker det är fel utveckling (av någon anledning) så får dom helt enkelt göra det.
Samma sak gäller med kring det några andra pratade om att det inte får/får vara en varningsruta innan man startar en film/spel/bok om att det är dittan och datten innehåll, det ser jag inte som ett problem.
Men att sedan cencurera eller ändra på historen kommer jag aldrig stå bakom.

TLOU2 minns jag var mycket drama kring när det kom, är ett av mina bästa spelupplevelser på många år, har jag roligt så är det så enkelt, jag har roligt, men att stoppa ett medium för att du inte LÄNGRE håller med om innehållet är (enligt mig) inte okej.

Låt folk spela det dom vill, jag kommer inte ändra på dig, så jag får be dig att låta mig spela det jag vill. (Detta är INTE menat till dig, bara generellt sagt)

Skrivet av Molotov:

Det roliga i detta är att det är män som tror sig veta att kvinnor inte gillar detta.
Som jag skrev tidigare jag tror inte dom flesta bryr sig.
Jag tycker det är märkligt att idag är det så många som tar illa åt sig åt andras vägnar.

"Åh nej detta skämt var grovt bäst jag klankar ner på det om nån skulle ta illa vid sig", då får jag känna mig duktig.

IRL = nån skratta, nån rynka på ögonbrynen fleata brydde sig inte.

Riktigt bra sagt.

Min flickvän råkar vara en tjej, samt några av mina närmaste vänner, dom flesta spelar rätt mycket, tror jag aldrig hört dom klaga över att kvinnor är "sexualiserade" i tvspel, det är oftast män (eller folk som inte spelar och ser ett klipp/bild på något från ett spel) som skriver "tänk på kvinnorna!"

Orkar egentligen inte argumentera med folk om sånt här för dom ser enkelriktat, men ditt inlägg var såpass onpoint att jag kände mig nästan tvungen att skriva.