Inlägg av dolofsson

Inlägg som dolofsson har skrivit i forumet

12

Disco Elysium - när man tar beslut att visa sina kunskaper i boule... Garvade högt!

Första jag tänkte på:
Ding i WoW.
Legendary drop I D3.

Några titlar jag kommer ihåg som har varit uppslukande...!

Police quest 1
Dune 2
Tie Fighter
Deus Ex(originalet)
GTA Vice City
Wow
RDR1
Walking dead S1

Patch funkade för mig igår men idag har jag ofrånkomligt mikrolagg - småhack typ var 5e sekund. Ngn mer som fått det som bonus?!

Sonen spelar Fortnite på Switch utan subscription så det funkar! Det är ju förresten gratis som spel så ärbara att testa. Går inte spela offline vad jag vet.

Squad! Eller var det Disco Elysium..?

Skrivet av Jaxalot:

Ingen aning. Jag själv kör med 7.1 headset så jag har min inställd på headphones, men märker inte skillnad på stereo eller headphones.

Aktivera spatial sound i win 10 så får du upp fler alternativ inne i spelet...! (Jag gjorde samma miss.)

Någon som vet något mer om release på Steam? Eller kan man då räkna med 5e dec? Får väl bli Epic store eller Rockstar annars...

Remake på Star Citizen hade varit riktigt ball!

Nu får man ju inte välja två men - trots sin ringa ålder - så hade jag gärna lirat ett perfekt Operation Flashpoint igen..!

Skrivet av Cedmoy:

Jag tror inte på att Star Citizen är ett spel.

Snarare ett pyramidspel..?!

Skrivet av phi:
Skrivet av dolofsson:

Ser verkligen inte det minsta intressant ut... Rimmar illa med Bullfrog.

Detta "rimmar" betydligt bättre med Bullfrog än vad senaste Syndicate-spelet gjorde.

Största anledningen? Mike Diskett (skaparen av Syndicate Wars).

Jag spelade iofs aldrig wars ordentligt så min referens till serien (och Bullfrog) är nog första Syndicate..!

Se lanseringstrailern för Syndicate-hyllningen Satellite Reign

Ser verkligen inte det minsta intressant ut... Rimmar illa med Bullfrog.

Skrivet av Naraccas:

Mest intressant i debatten "sex och våld i dataspel" är att jämföra böcker med spel.

Det finns ingen åldersgräns på böcker och man skulle säkerligen antagas vara galen om man förespråkade att författare inte skulle få släppa visst material. Som 7-åring är det inga problem att köpa eller låna Mein Kampf, 50 Shades of Grey, Stephen Kings böcker eller olika kriminalare. För böcker är det okej med extrema politiska budskap, vältetaljerat och mycket alternativt sex, skräckmoment som kan ge de tuffaste vuxna mardrömmar samt våldsinslag i stor detalj med blod, döda kroppar i syra, välbeskrivna våldtäkter och mord. En bok som går över gränsen beskrivs som dålig, för att användningen av våld eller sex inte tjänar sitt syfte, men att förbjuda den finns inte på tapeten.

I film har detta turligt nog luckrats upp de senaste åren då moralpanikens riddare hittat något betydligt värre - Dataspelen.

Saker som ger ett dataspel 18-årsgräns är bland annat: Blod (i någon form), skräckmoment, sex eller ens referenser till sex, hög våldsanvändning och extrema politiska budskap. Se bara ramaskriet över Postal.

Böcker är fin kultur, spel är bara onödig underhållning. Ingen hade ifrågasatt GTA V i bokform, inte ens med väldetaljerade beskrivningar om hur mannen går på strippklubb, plockar upp horor och har sex eller hur blod och hjärnsubstans ligger över asfalten.

Hur många 13-åringar läser Mein Kampf? (Har du läst den själv?) Hur många 13-åringar spelar GTA V?

Jag håller med om att det finns mycket innehåll som inte lämpas för minderåriga i böcker - men å andra sidan är det inget problem då antalet minderåriga som läser just dessa böcker är försvinnande litet. Om intresset ändå finns kräver det ganska mycket av en (ung) läsare för att ens fullt ut förstå det de läser.

GTA däremot, det når en stor mängd kids som inte borde(får) spela spelet, både direkt och via kompisar/syskon, för det andra är det extremt lätttillgängligt våld(du kan starta spelet och 1 min senare har du ihjäl närmaste person du hittar), för det tredje är det du som styr huvudpersonen.

Jag gillar själv GTA-spelen väldigt mycket. (Även om det helt klart har sina brister.) Men jag är vuxen.
För alla barn och yngre ungdomar som spelar spelet är det enligt min uppfattning förödande - för hos dem är skillnaden mellan rätt och fel under utveckling. GTA är smuts som grumlar deras samhällsbild - såvida man är av uppfattningen att speglingen av samhället och kvinnosynen i detta spel är eftersträvansvärd. Jag gör det då inte.

Dark Souls är/var ett fantastiskt spel, gillar man genren så bör man verkligen ge det en chans.

Det hade ju varit episkt med ny grafikmotor, men ett nytt spel får väl duga.

Bara det inte blir för lätt...

Flygmodellen ser så sjukt dålig ut... Som en bil som svänger - särskilt tydligt direkt efter starten från hangarfartyget... Men spelet har väl kanske inte mer ambition än att vara en medioker arkadshooter.

PC-version och bra MP-stöd(+coop?), då är det GOTY.

Dark Souls är ett fantastiskt spel. Visst är det svårt, men inte på långa vägar för svårt. Tänk om de kunde göra en uppföljare med PC som grundplattform...! Mitt förstånd talar dock sitt tydliga språk - det kommer aldrig att hända.

Oavsett, uttalandet från Hidetaka är enbart ett PR-trick imo.

Hur gör egentligen enformigheten när den gör sig påmind?

Ser gött ut. Lite snyggare än senast man såg Tomb Raider...! Oft: Undrar just om det är en slump att filmen är 13:37 lång.

12