Inlägg av Winzi

Inlägg som Winzi har skrivit i forumet

Skrivet av Påskmust:

Jag vet inte, jag kanske är naiv men det här är en kamp han har drivit i många år nu och något han uppenbarligen brinner för och jag har fått känslan att han gör det lika mycket för andra utvecklare som för sig själv. När dom la in en alternativ betalningsmetod i Fortnite på iOS så var priserna 20% lägre om man valde att använda den, så jag tror inte att det drog in så mycket mer pengar.

Nu ska vi inte vara naiva och tro att dem drog ner priserna för godhetens skull när man använde alternativa betalningsmetoder. Dem gjorde det direkt efter att dem förberett sina advokater inför stämingen som de var beredda på efter dem bröt mot det kontrakt/avtal de hade för att använda apples butik.

Det framgick även under dessa rättegångar att Epic försökte vid flertalet gånger både med Google och Apple att få ett avtal som då hade en mer fördelaktig % som de fick behålla.

De har även försökt påtvinga deras exklusivitets avtal med Indieutvecklare genom att säga att om dem inte tar avtalet så får dem inte sälja det via deras butik.

Jag håller med om att konkurrens är nödvändigt och bra, men Epic har inte gjort något som är fördelaktigt för konkurrensen mer än vad existerande GoG redan hade gjort. Vad dem har gjort dock är dragit bort spel från utvecklare dem köpt från andra butiker samt påtvingat folk att skapa Epic konton för att fortsätta använda spel folk redan köpt och spelat i flera år.

Tim Sweeny ligger inte mycket lägre ner i listan över ogillade spelpampar än Kotik och EA's nuvarade och före detta chefer.

Skrivet av Gaara:

Skit i valve, finns väl andra sätt än Steam att släppa PC spel ....

Det handlar dock inte om Steam utan IP't som Valve äger.

Som tidigare kommentar påpekat.. varför fortsätter folk att försöka göra saker med andra IP'n, oavsett om de flesta företag är mindre aggressiva på att ta ner dem än vad Nintendo är så är det fortfarande ett intrång på respektive IP och företagen kan bli tvingade till åtgärder för att inte förlora sitt egna IP.

Jag tycker det är helt obegripligt att det ens finns folk som tycker att CP systemet är bra eller tycker om det.

Hela systemet är så anti spelare att det är svårt att se att det inte är annat än att öka den generella tiden folk är i spelet istället för innehåll som folk kan spendera tiden med.
Spelet har färre banor och spellägen än något Motorsport tidigare sedan innan FM4.

Sedan måste dem ha ett faktiskt fungerande straffsystem för väjningar och avsiktliga krasher. Det nuvarande Safety Rating systemet och Skill nivå matchmaking är ett skämt.

Skrivet av Kavakava83:

Jag har inget behov av adaptiv svårighetsgrad men om det är säg 50% som inte slutför ett spel pga att det är för svårt då är ju detta faktiskt en ganska bra grej för folk som kanske inte har tiden för att komma över dessa trösklar som vissa spel har.

Ja om det är så att det är en valmöjlighet så. Men om det är en valmöjlighet så borde det samtidigt vara möjligt att manuellt ändra svårighetsgraden i spelet redan kan man väl tycka.

För om det inte är en valmöjlighet och något bara är så är det något som definitivt kommer att påverka alla spelare oavsett om de tycler det är bra eller dåligt.

Jag tycker bara att det verkar vara ett onödigt system om det redan går att göra det manuellt i en meny och ett riktigt dåligt system om det alltid skulle vara aktivt.

80 miljoner användare (konton) och efter 5 år så går man fortfarande inte plus, det är inte riktigt ett tecken på att man kommer ikapp. Vad är det som dem utvecklat under dessa år som kostar dem så mycket och tar så lång tid?

Det är helt ofattbart med facit i hand att butiken/plattformen är så kal när lösningarna för i princip alla Steams basfunktioner finns lättillgängliga sedan ~10år tillbaka.

Kommer aldrig förstå hur folk kan tycka PS > Xbox när det kommer till kontroller.
Absolut att Haptic och så är fantastiskt och att den är bättre än tidigare PS kontroller, men för egen skull så är den fortfarande en ergonomisk mardröm med vänster analog. Sätter jag en N64, GC eller Xbox kontroll i handen så sitter vänstra tummen perfekt på spaken i ett avslappnat läge medans på PS2 -> PS4 kontroller känns som om jag skulle ha artros inom en halvtimme.

Skrivet av quadratis:

afreecaTV tillåter vad jag vet inte att man streamar till en internationell publik, av just samma anledning till att twitch nu lägger ner. det är vad jag hört iaf, kan ha fel.

har till och från tittat på flera sydkoreanska twitch streamers i flera år nu, charming jo, jinnytty, exbc, hachubby osv.

folk som inte alls har med e-sport eller så att göra, men som främst streamar för en västerländsk publik. sjukt tråkigt detta.

Såg lite på om Afreeca på reddit nät detta med Twitch diskuterades. En Vtuber kommerterade att inte bara är afreeca mer begränsat sett till tittare, det är krångligare att bli "partner" som med Twitch/Youtube så du kan tjäna något på det också.

Skrivet av rosski:

Inget jag har märkt av på min PS5a iaf. har nog haft den i rest mode iaf i 2 veckor så en trip till stugan borde den klara.

Hm.. verkar vara lite annorlunda än vad xbox har med quick resume. Med boxen om man inte stänger ner spelet så kan man fortsätta där man var.. men den fortfarande ner konsole helt i avstängt läge vilket inte PS5 behöver göra med rest mode. Man man kan fortfarande starta båda konsolerna remote i sina resoektive lägen då.

Bra att veta + den andra infon jag fick om att det faktiskt var mer än bara inom det egna wifi'et det funkade med portal.

Skrivet av itsnotme:

PS5 bör endast vara i sovläge (rest mode). Konsolen behöver alltså inte stå fullt igång och surra i hemmet (när du startar din portal så kommer konsolen att starta i hemmet).
Och du kan spela över internet, du är inte begränsad till ditt hem, tex med mobilen som hotspot eller över fiber. Minst 5Mbps, rekommenderat 15Mbps

Ah ok. Har inte kollat in mycket mer om den sedan några månader efter revealen så det var lite luddigt hur det riktigt skulle fungera. Hade faktiskt nog vara hört över wifi än.

Men då finns det ju faktiskt ett mycket större användningsområde för den än vad man trodde.

Skrivet av Kavakava83:

Har sett på lite recensioner som visar att maskinen otroligt nog fungerar bra. Jag är väldigt mkt anti spelstreaming men denna maskinen skulle jag nog kunna köpa till sommarstugan istället för att konka med mig rymdskeppet. Priset på 3k tycker jag däremot borde varit 2k

Fast är inte PS Portal endast streaming över wifi så du behöver väl ändå ha med rymdskeppet?

Även om det är möjligt att köra från din PS5:a på hemmanätet från t.ex sommarstugan så måste väl ändå PS5:a vara igång hemma om det inte går att starta remote d.v.s.
Annats är väl PS5:an som en Xbox i det att efter tillräckligt lång tid idle så stänger den av sig själv?

Skrivet av magma:

Jag menar bara att ett AAA-fullprisspel borde ha mer innehåll än ett mobilspel. Om något år, när första expansionen troligen kommer ut, är när d4 har det innehåll som det borde haft på release. D4 är betydligt snyggare, har en fantastisk atmosfär och soundtracket är magiskt men vad hjälper det när det saknas essentiella funktioner?

Ja, de nämnde något om just detta under årets blizzcon att solo-spelarna inte ska bli straffade för att de inte spelar i grupp, vilket jag tycker lät bra. Jag spelar mycket solo och uppskattar detta.

Ah ja, spelet saknar fortfarande mycket i end game väg för att hålla fast spelare under säsongerna. S2 som är nu har förbättrat mycket men det är bara mycket för at grunden var så extremt fattigt.

Jag håller med att det troligen tar till expansionen innan allt är i den nivån det borde varit vid släpp.

Jag droppade helt spelet efter kampanjen och rörde inte spelet tills någon vecka in på S2.. och även nu har jag inte lirat mer än ett par timmar.. suget finns liksom inte riktigt trots förbättringarna.

Skrivet av magma:

Riktigt bra frågor!

Jag förstår dock inte varför de tagit bort bland det bästa med Diablo 2 och 3?!

Se på nya super mario, samma gamla spel i grunden som det alltid varit sedan 80-talet men med ett helt ny stil som gör det kul igen.
De skulle behållit loot-systemet från D2 fast lagt till massor av nya legendariska som känns unika, göra gula items mindre värdelösa och ha set-items tillsammans med rune-words.

Tragiskt nog har Diablo immortal mer och bättre innehåll än D4 med bland annat raids, klaner och massor av olika events, även bättre-lootsystem. Säger väl en del om vad Blizzard/Activision prioriterar. Sen att end-game är fullt med "whales" är inget som de flesta kommer uppleva om man kör casual.

Snart kommer också path of exile 2 och Titan quest 2 i framtiden så Blizzard behöver hitta på något bra tills dess för att behålla spelarna. Även Last epoch som verkar bli riktigt lovande enligt vad jag sett. Bra med konkurrens!

Raids och klaner är inte lösningen. Diablo är inte spel där det ska påtvingas multiplayer i min mening. Det enda det skapar är att antingen är det ett krav för att det skulle ge något som du som singel player inte kan få eller så blir det meningslöst.
D4 är inte ett MMO även om det är en semi mmo värld.. stor begränsning på hur många som kan vara i samma zon t.e.x och borde inte heller behandlas som ett.

Det finns ett specifikt läge i D3 nu senast när du skapar en karaktär där du är 100% solo, kan inte spela med andra eller byta till dig saker, allt för att leaderbords för singel spelare ska bli så jämt som möjligt och detta är på väg till D4 också, att då skapa innehåll som då är låst för vissa spelare är inte något som dem kan tjäna något på i längden.

Skrivet av Danster:

Den som ger det här lägre än 5 tycker inte om spel. Ska se om jag inte mäktar med en recension nu när jag varvat det (har något enstaka lila mynt och Mandi-hopp över flaggstången kvar)

Håller som sagt inte med, jag tycker att det är ett väldigt bra spel men saknar lite mer i boss väg med luftskeppen och B.Jr. Sedan tycker jag att Search Party banorna är bland det sämsta som dem någonsin producerat i ban väg.

Att en del banor är lite enkla är inte något jag skulle ge minus gör även om jag inte skulle ha något emot lite mer svårare, men efter 25+ år av Mario spel så är det inte konstigt om man finner det mesta lite enklare.

4,5/5 ja, men det är dem där 2 irritationsmomenten och saknaden som drar ner betyget för mig.

Har klarat 100% av spelet, alla 6 medaljer och måste säga att jag njöt nästintill hela tiden jag spelade.
Det är så många förbättringar av 2D Mario att det är jämförbart med SMB3->SMW.

Men med det sagt så ger jag det 4/5, skulle vilja ge det 4,5/5 men i och med att det inte finns som alternativ så blir det 4 för det är närmare än vad 5 är för mig.

Det som drar ned betyget gör mig är:
Search Partys (rent skräp för singel player), Ingen proper boss för Airships och bara hälften av Bowser Jr fighterna var "bra".
Break rooms är inte mycket att ha heller men 100 gånger bättre ön Search Party.

Annars finns det inte något att klaga på mer än att banorna överlag kanske är lite för enkla, även de flesta 4-5 Stjärniga kunde varit snäppet svårare.

Den absolut sista banan är helt klart den bästa när det kommer till utmaningar och Bowers grejer var riktigt bra.

Har inte rört CS sedan början av 1.6.. enda man kunde var vilken bana det var.

Skrivet av Balunan:

Har du någon bra källa på att skivorna pressades 1 år innan release? Det låter högst märkligt. Man brukar pressa efter att man gått guld. Spelet gick guld i slutet av november 2021.

Då borde det ju även inte ha blivit de rubriker om det hela som det blev, tänker jag? Samt att Digital Foundry också blev förvånade över att skivan var så innehållsfattigt som det är. John Linneman till och med tweetade om det och nämnde det i videon 😊

Fast å andra sidan, om man aldrig tänkt ha med spelet på skivan så… men hade ändå varit kul med en källa!

MP släpptes ju redan i Juli och jag har för mig att jag läste om det i och med uppskjutandet från 2020 till höst 2021. Kan ha fel i det, men i och med att en del av spelet redan var släppt i juli är det fortfarande inte speciellt förvånande att skivan inte innehåller allt när inte allt släpptes samtidigt. Även co-op uppdateringen och Forge var ju inte ens klara i November.

Skrivet av Balunan:

Några exempel har ju nämnts nu, men Halo Infinites skiva innehåller heller inte spelet.

Vilket är föga förvånande med tanke på att skivor printades typ 1 år innan spelet släpptes och inte ens hela spelet släpptes samtidigt.

Skrivet av Maysay:

Eller väl bra eftersom ingen vill betala mer än 59.99 för ett AAA-spel.

Jo för spel kommer ju bli billigare bara för AI, det enda som händer är mer pengar i fickan för chefer och aktieägare.

Skrivet av Fluffo:

Kommer AI att leda till mindre arbete för folk eller mer pengar för de rika?

Retorisk fråga då alla vet svaret. Vi borde reagera mer och inte bara sitta hemma och vara sura.

Det kommer sluta i färre arbete och mer pengar för de rika.

Och då menar jag färre anställningar till fördel för lägre utgifter till aktieägare och chefer. Ingenting kommer bli billigare, det kommer endast generera mer avkastning.

Skrivet av Kyraal:

Var tvungen att dubbelkolla X/S releasedatum för det känns verkligen inte som att det bara var tre år sedan release. Hade någon sagt att vi redan var fem+ år inne i den här generationen hade jag trott på dem.

2020 var ett lååångt år så inte konstigt.