Inlägg av tirim4

Inlägg som tirim4 har skrivit i forumet

Behöver mer Garmarna

Skrivet av Jinxswe:

Nytt Showdown Effect!!!

Otroligt underskattat spel!

Hoppas de har modellerat in Bosse på läktaren i Scaniarinken https://youtu.be/1CMoUWHSjFY

Det är deras Videoredigerare huvudkaraktären är modellerad efter:

Ser betydligt mer intresant ut än det första men jag hoppas nästa del kan utspela sig utanför Mordor? Vill egentligen bara ha ett bra fett LOTR-spel men det här är väl det som kommer närmast.

Ni tar upp Community menmissade ju Harmonquest. skaparen av Community rollspelare med ett gäng polare och det hela är delvis rätt fint animerat. Larvigt men kul. http://m.youtube.com/watch?v=-cuqqHGpRDE

Skrivet av uberpwnage2.0:
Skrivet av Ravenknight:
Skrivet av uberpwnage2.0:
Skrivet av tirim4:

Strålande recension! Frågan är hur länge den här rougelike/lite/tjotaheiti-hypen kommer överleva? Den gör livet surt för oss med kort stubin.

Skrivet av Pettor:
Skrivet av tirim4:

Vem låter den här rättshaveristen skriva recensioner?

Du får nog utveckla dig lite mer än så. Såg du betyget och var missnöjd eller finns det någon faktiskt anledning att göra ett så arrogant inlägg?

Finner det förbannat roligt att personen skriver något taskigt, någon påpekar det här, han redigerar sitt inlägg men vi ser i citatet vad han egentligen skrev.

Ha-ha!

Stor humor.

Hellre kunna garva och ha kul åt mycket än att ha problem med det "Ett gott skratt förlänger livet".

Enter the Gungeon

Strålande recension! Frågan är hur länge den här rougelike/lite/tjotaheiti-hypen kommer överleva? Den gör livet surt för oss med kort stubin.

Sorry, inga scaniabussar = inget köp från min sida.

Skrivet av Nocturnal77:
Skrivet av Dumlen:

Hade inte Cities skylines varit vettigare? Typ importera heightmaps från området och designa infrastrukturen därefter?

Göteborg använder Cities: Skylines för att visualisera den riktiga 3D-stadsmodellen.

Vet du om det finns bilder/video på hur det ser ut? Det låter ju jätteintressant om det funkar.

Härligt att se att de verkar ha uppdaterat gameplayet från 3:an en hel del även om grafiken fortfarande är lite trist. Bergochdalbanenyggaren (kul ord) ser ju ut som ett stort steg framåt och det är altid ett genidrag med officiel modsupport. Hypen har gått från 1/5 till en stark 3/5.

Ettan är fortfarande otroligt vackert på sina håll, tyvärr lider det av en seg första halva och udda stridssystem. Själv hade jag inget emot striderna och spelet blir erkligen bättre i kapitel 3-4. Kapitel ett är rätt kasst och jag tror många lägger av redan där.

När ska majoriteten av open world-spelen gå ifrån Ubisofts Assassins Creed/Far Cry 3-formula. Hitta utsiktspunkt, visa mer av kartan samt points of interest, gör något uppdrag/rensa en bas/ta över området. Det känns som att storyn har fått stå tillbaka i övergången till open world och personligen tar jag hellre ett mer begränsat spel med bra atmosfär och story än en öppen värld som ändå är oengagerad och linjär.

Därmed intet sagt att det inte finns spel som gör open world bra, som The Witcher 3 och till viss del GTA och Bethesdaspelen. Gemensamt för de två sitnämnda är dock att de var open world innan det blev mainstream.

Skrivet av Buio:
Skrivet av tirim4:

Gillar tanken på Elite men kommer aldrig skaffa en joystick bara för det. Hur fungerar spelet med tangentbord+mus eller xbox-kontroll? Är det värt ett köp även utan joystick?

Fungerar utmärkt med mus+tb om man tränar ett tag. Det gäller att lära sig känsligheten när man ska svänga runt i strid. Mycket enkelt att landa med mus+tb och andra finlir-saker.

Man behöver inte ha en dyr sticka heller. En av de bästa på att flyga, Isinona, kör med en relativt billig Thrustmaster T-Flight Hotas X.
https://www.youtube.com/user/Isinona/videos

Tack för svar! Isinonas videor är en starkt bidragande orsak till mitt sug efter spelet.

Gillar tanken på Elite men kommer aldrig skaffa en joystick bara för det. Hur fungerar spelet med tangentbord+mus eller xbox-kontroll? Är det värt ett köp även utan joystick?

Har bara spelat 1503 och 1404 en hel del, är stort fan av stadsbyggare men fastnar aldrig riktigt för just anno. Jag tror det har med resource management att göra och att det lätt blir enformigt men det här blir nog nästa spel i anno-serien för mig. Ser riktigt coolt ut och gillar grejen med att kolonisera i rymden. Annospelen har altid haft bra atmosfär.

Skrivet av MilkBoy:
Skrivet av cute_ninja:

så i slutändan så blir det som att springa runt i en wow startzon i lvl 100 ? xD

Gissar på att världen skalar med ens lvl

Felgissat, ingen skalning på fienders level. Går du ut en bit i skogen i början av spelet så kan det lätt bli ens död.

Skrivet av Blom:

Jag har inte spelat något The Witcher än. Men jag tänkte börja med 1an nu. Valen jag gör i första spelet, kommer det att påverka hur historien blir i The WItcher 2 ? Och om så är fallet, kommer valen jag gör i första spelet även har inverkan på The Witcher 3 ?

Val du gör i ettan har viss påverkan på 2an men du behåller t.ex. armor och svärt mellan spelen. Vet inte om det du gör i ettan påverkar något i trean direkt.

Skrivet av meanmrgreen:

Joo men som jag förstått av reviews / previews osv osv så ska man kunna lalla runt från ena sidan av världen till andra utan laddningstider?

Enligt killen där så är spelet uppdelat i zoner ala dragon age inquisition?

Skrivet av Fredrik Eriksson:
Skrivet av meanmrgreen:

Han snackar om att spelet är uppdelat i zones och man inte kan springa från ena sidan av världen till andra?

Det måste väl vara felinfo? för allting jag hört om världen är att det ska ta en timma att rida från sida till sida osv osv.

Skrivet av Pjotor:

Det här ser så grymt lovande ut! JesseCox laddade upp en intressant (och rätt kortfattad) preview på sin kanal igår, ifall någon vill se video.

https://www.youtube.com/embed/OBWcRGWOTUQ

Jag kan lätt se mig spendera hundratals timmar i den här världen.

En timme tar det absolut inte. Med det sagt: nu ska jag rida/segla från ena hörnet till den andra bara för att räkna tiden. Återkommer!

Och det är indelat i zoner, hur många kan jag inte säga, men av texten framgår att den första är stor men inte enorm, medan den andra är bautastor (No Man's Land), med träsk, sjöar, skogar och storstäder. Och det tar inte slut där.

Spelet fungerar så att det finns en introduktionszon som fungerar som tutorial. Sen släpps du lös i den stora fria världen men kan närsom helst återvända till tutorialzonen, dock med en laddningsskärm. Samma sak gäller Witcherborgen Kaer Morhen som ligger så pass långt ifrån den del av världen där resten av spelet utspelar sig att de har en laddningsskärm där med. Skelligeöarna är också separerade från den stora världen med en laddningsskärm då de skulle ta så lång tid att segla in game till.

TL;DR: Spelet består av två stora öppna zoner som vardera är enorma och har laddningsskärm emllan sig på grund av det faktiska avståndet mellan dem. Sedan finns det ett antal mindre zoner för mer specifika ändamål somk också har laddningsskärmar. Dungeons och byggnader kan man dock vandra in och ut ur helt fritt. Allt detta har CDPR varit väldigt öppna med från början men journalister och fans har ofta översålt den öppna världen.