Ologisk svenskhet

Ibland finns det svenskhet i spel som likt Lovecraftmonster trotsar all form av logik och förståelse. Här är våra favoriter:

Rednex-sångerskan och Mana-serien

#Legend of Mana skulle bli #Secret of Mana-seriens stora comeback. Det var ett rollspelssläpp av fantastiska magnituder. Och det skulle förstås ha ett episkt huvudtema. Så därför kontaktade #Square givetvis Rednex-sångerskan Annika Ljungberg och spelade in följande vansinneslåt:

Ja, den är på svenska. Ja, hon sjunger ”Jag hörde en nostalgisk sång någonstans långt borta” och nej, vi förstår inte heller.

Halvt Liv 2 och behovet av att tanka

När Gordon Freeman tankar så tankar han svenskt. Tydligen. Vi vet inte varför en Ljungmans-pump från 60-talet går att finna i den värld som är fonden för #Half-life 2, vi vet bara att vi gillar det.

Donkey Kong County och ABBA

Björn och Benny är två trevliga björnar som sköter hissar i #Donkey Kong Country 3. De är tvillingar också. Och har på sig en aning underliga kläder. De utgör den finaste ABBA-hyllning vi har sett.

Skjorta

I #The Elder Scrolls IV: Oblivion finns en kvinna som heter Skjorta. Haha, roligt sammanträffande, tänker ni. Men hmm, hon bor i Bruma – den nordligast belägna orten i landet. Och hmm, hon dricker mycket alkohol. Och HMM, hon arbetar som klädesförsäljare! Någon på #Bethesda gillar/ogillar oss.

Gimmick!

Gimmick! är ett väldigt bra NES-spel som antagligen skulle vara en klassiker i hela världen idag, om det inte vore för en sak: det släpptes – om man bortser från Japan – endast i Skandinavien! Ja, ni har förstått rätt: japanska #Sunsoft översatte hela spelet till engelska, och sedan släppte de det endast här. Skit i den amerikanska, engelska och tyska marknaden, liksom – det är Sverige som gäller! Vi kan inte annat än applådera detta beslut – och se det som den perfekta avslutningen av vår kavalkad av Sverigehyllningar.

Det återstår egentligen bara en sak: Ställ er upp framför datorn och sjung Nationalsången så högt ni kan, medan ni betänker all denna underbara spelsvenskhet och låter tårarna rinna ner för era kinder.

Det är okej en dag som denna.