#Heavy Rain är kanske inte så haktappande snyggt som när vi först såg för första gången på [n=13322 E3 2006] men den tryckande stämningen är garanterat bibehållen. Då visste vi heller inte vad #Quantic Dreams hade för planer för den gråtande kvinnan, idag vet vi lite mer om den renblöta mordthriller de vill servera oss

Grundaren till den franska utvecklaren och tillika spelets regissör David Cage (designer låter sååå 90-tal?) beskriver själv spelet som en mörk film noir-thriller för vuxna. Det är ingen direkt uppföljare till #Fahrenheit men storyn kommer att vara lika interaktiv, om inte mer, som i deras hyllade titel från 2005. Spelet fokuserar på fyra huvudkaraktärer men skulle någon av dem dö är inte spelet över, du fortsätter helt enkelt bara med nästa.

I mars förklarade Cage att spelet cirkulerar kring en pappas kärlek till sitt barn och tillsammans med texten "hur långt är du beredd att gå för att rädda någon du älskar?", som varit en del av marknadsföringssnacket, kan vi gissa att några av de moraliska valen kommer att ställa ett livs värde mot ett annat.

[video=3223]

<img src="http://www.fz.se/bilder/_img.php?i=95124&w=450&h=132&s=0&f=0&a=k2NGM3MjU5MT"></img>
Det här är en del av vår bevakning av spelmässan E3 2009. Klicka för att läsa nyheter, bloggar och se på bilder och film från spelen på mässan.