Chris Metzen är numer övergripande producent för Warcraft-universumet. Det avslöjar Blizzard via X (tidigare Twitter). Sedan comebacken för mindre än ett år sedan har Metzen fokuserat på Warcraft och även om nya rollen är viktigare så kommer han fortsätta att göra detsamma, och "skapa nästa generations äventyr", föga förvånande med fokus på World of Warcraft.

Det finns veteraner, och det finns veteraner. Chris Metzen arbetade på Warcraft: Orcs and Humans redan 1994, men slutade på Blizzard 2016. Efter nedläggningen av Titan drabbades Metzen av prestationsånget och panikattacker, och såg inget annat val än att sluta.

I december i fjol återvände han i en rådgivande roll. En roll som nu bytts till tyngre. Han skriver:

Fantastiskt att arbeta med Warcraft igen. Som att komma hem. De berättelser vi utvecklar just nu – hur världen vecklar ut sig de kommande åren... Ja, jag ser verkligen fram emot att ni ska få se vart vi är på väg.

En del av rapporteringen kring stora, anrika företag handlar ofta om att gamla namn tackar för sig, så det känns förstås fint att skriva om en comeback-historia som hittills går som orc-tåget. Metzen har varit en riktig mångsysslare på Blizzard, och bland annat flitigt lånat ut sin röst.