CES slår snart upp portarna men redan nu har ett par företag kunnat avslöja vad de tar med sig. Lenovo är en av de tidigare nämnda och visar upp en prototyp av sitt nya VR-headset.

Även om prototypen i sig inte fungerar lovar Lenevo att den ska vara billigare, väga mindre (runt 350g) och ha högre upplösning än både HTC Vive och Oculus Rift med två 1440px OLED-skärmar. Huruvida det betyder att den faktiskt kommer prestera bättre än ännu oklart eftersom den, ptja, inte fungerar.

Det fortfarande namnlösa VR-headsetet kommer även utnyttja Microsoft Holographic-plattformen där du kommer kunna köra Windows-appar i en bio-vy. Kameran på framsidan öppnar upp alternativet för mixed-reality, liknande Microsoft Hololens.

Om man kommer kunna spela spel på Lenovos headset är fortfarande oklart. Produkten är planerad att släppas redan i år och kommer med en prislapp på runt 3000–4000 kronor.

PS: Glöm inte att hålla koll på flödet då både FZ och SweClockers kommer finnas på plats i Las Vegas när CES drar igång den 5:e januari.

Bildkälla: Windows central och Engadet