"Det berättar saker du absolut inte vill veta om dig själv. Jag är beredd att kalla det viktigt. Ett omdöme jag nog aldrig gett ett spel." – Tomas Andersson

#The Walking Deads viktigaste uppgift är inte att underhålla, utan att gräva djupt i dig som spelar det. Till exempel i din medmänsklighet: hur mycket är den du älskar värd i förhållande till ett vapen som kanske kan rädda ditt liv? Och i uppoffring: riskerar du dig själv för att rädda en obotlig klantskalle, eller står ditt samvete ut med att offra denna mindre begåvade människa? Du har fem sekunder på dig att svara, och alla mänskliga kontakter du har kvar dömer ditt beslut.

The Walking Dead ställer fruktansvärda frågor, och det berättar saker du absolut inte vill veta om dig själv. Jag är beredd att kalla det viktigt. Ett omdöme jag nog aldrig gett ett spel.

Recension – The Walking Dead: A Telltale Games Series

[video=12319]

Agent 47 har alltid använt döden som problemlösare. Han har registrerat situationen, hittat mönster i den och bänt det förutsägbara så långt det går. En hinderbana med många fler vägar runt hindren än den mest uppenbara. Så också i comebacken #Hitman: Absolution, som trots den taffliga berättelsen om en ung dam i nöd och det svårt kritiserade checkpoint-systemet bjuder massor av möjligheter att låta mördarkreativiteten komma till tals. Inte minst i Contracts-läget där du mördar vem du vill under valfria förutsättningar, och sedan uppmanar bekantskapskretsen att försöka upprepa bedriften. I min värld gör det att Absolution lever upp till de höga förväntningar man ska ha på ett Hitman-spel.

Recension – Hitman: Absolution

[video=12784]

En perfekt undertitel på ett spel som kan sin historia. Samma underhållningsvärde, spelmekanik och monstruösa svårighetsgrad som i storebror #Trials HD. Men med ett oerhört viktigt steg framåt – lokalt multiplayer. Sällan har ett så enkelt spelläge (ja, faktiskt) fött så många svavelstinkande svordomar. Att baila sig från sistaplats till guldmedalj föder fram en dryg gris som slafsar i sig i andras missnöje och oavbrutet rapar drygheter. Tills någon annan stjäl förstaplats och svinmanér i nästa lopp. #Trials Evolution sliter fram tävlingsinstinktens starkaste sidor. Och fulaste. Och man kan inte låta bli att älska att hata den.

Recension – Trials Evolution

[video=10777]