Om jag ska försöka summera det här så kan man väl säga att - det är en docka. Firecuda Gaming Dock gör precis det den ska göra. Man kopplar in sina tillbehör i den, istället för laptopen. Flyttar man runt sin laptop mycket behöver man inte koppla ur alla tillbehör och koppla in dem igen när man vill använda alltihopa, utan allt du behöver är en Thunderbolt 3-kabel- och port. Allt fungerar klockrent och man behöver inte installera någon mjukvara för att komma igång.

Det finns dock två saker som gör det svårt för mig att rekommendera produkten. Det första är att den inte på något sätt laddar din laptop, vilket känns dumt. Då hela poängen är att det här ska vara "The heart of your battle station" är det riktigt synd att man inte lyckas ta sig ända in i mål. Tänk hur mycket smidigare allt hade varit om du bara behövde koppla in Thunderbolt 3-kabeln när du vill använda dockan, och dra ur den när du är klar. Alternativt att det sitter en laddningskabel i dockan som ska in i laptopen. Det gör ju att du förvisso måste koppla in två kablar istället för en, men då slipper man gorma med att plocka fram strömadaptern, stoppa in den i eluttaget och sedan andra änden i laptopen.

Det andra är priset – nästan 4 500 kronor. Oavsett om du skulle vara i behov av en sådan här lösning, eller bara är fundersam, så är det en ofantlig mängd pengar. För den summan kan du få en bra skärm, eller en spelkonsol.

Hur som haver så gör Firecuda Gaming Dock ändå det den ska göra. Den är enkel att använda och helt plug and play. Lagringen som följer med är trevlig att ha, och expansionsmöjligheter finns. Är du i behov av en sådan här produkt kommer du inte bli besviken, men den kommer att kosta.

Lägsta pris vid publicering är 4 497 kr