Efter att ha bekantat oss med #Aerosmith och #Metallica (samt #The Beatles, om vi sträcker oss till konkurrentserien) är det dags att skaka hand med #Van Halen, rockbandet som hade sin storhetstid på 80-talet. Spelet kommer laddat med 45 låtar, men se upp; endast 25 av dem är låtar av själva Van Halen. Resten är en salig blanding kända och okända låtar. Vi hittar till exempel The Offspring med "Pretty Fly (for a White Guy)", Blink-182 med "First Date" och Third Eye Blind med låten "Semi-Charmed Life". Vad de har med Van Halen att göra vet jag inte.

Vad behagar Van Halen-låtar finner vi klassiska "Jump" och... jaa... hrm... låt oss säga att om du inte lyssnat mycket på Van Halen kanske "Jump" är en av få låtar av gruppen du känner igen. Är du lite mer bekant med bandet känner du igen "Dance the Night Away", "Ain’t Talkin’ ’bout Love" och "Hot for Teacher" som några av deras mer populära låtar. Dock hittar vi inga låtar från efter 1984 vilket är synd, speciellt då bandmedlemmarna i spelet är dagens något åldrade gubbar. Det är först i några av de sista låtarna i kampanjen vi får uppleva den äkta 80-talskänslan men spandex och fluffiga frisyrer.

En kampanj av besvikelser

Appropå kampanjen så är den en besvikelse. Vi kunde ha fått följa bandet genom deras karriär men istället får vi bara välja låtar ur en lista bestående av Van Halens och ”gästartisternas” alster, och de blandats hej vilt. En annan sak som gör mig lite besviken med karriärläget är att om man spelar med tre kompisar så måste en sjunga. Vi hade tänkt köra med tre gitarrer och ett trumset men det gick inte och ingen av oss var värst sugen på att ansvara för sången. Lite synd.

Efter att ha spelat en stund börjar jag fundera på varför Guitar Hero: Van Halen istället inte släppts som nedladdningsbart material; att ge ut det som en fullpristitel förvånar mig, inte minst för att vissa funktioner från #Guitar Hero 5 saknas. Är du ett hardcorefan av Van Halen kanske du kan ha lite kul med det här spelet. Andra personer bör undvika det.

Klicka för mer information

Van Halen-låtar
“Ain't Talkin Bout Love”
“And The Cradle Will Rock”
“Atomic Punk”
“Beautiful Girls”
“Cathedral” (solo)
“Dance The Night Away”
“Eruption” (solo)
“Everybody Wants Some”
“Feel Your Love Tonight”
“Hang ‘Em High”
“Hear About It Later”
“Hot For Teacher”
“Ice Cream Man”
“I'm The One”
“Jamie's Cryin”
“Jump”
“Little Guitars”
“Loss Of Control”
“Mean Street”
“Panama”
“Pretty Woman”
“Romeo Delight”
“Running With The Devil”
“So This Is Love”
“Somebody Get Me A Doctor”
“Spanish Fly” (solo)
“Unchained”
“You Really Got Me”

Gästartister
Alter Bridge - “Come To Life”
Billy Idol - “White Wedding”
blink-182 - “First Date”
Deep Purple - “Space Truckin”
Foo Fighters - “Best Of You”
Foreigner - “Double Vision”
Fountains of Wayne - “Stacy's Mom”
Jimmy Eat World - “Pain”
Judas Priest - “Painkiller”
Killswitch Engage - “The End Of Heartache”
Lenny Kravitz - “Rock And Roll Is Dead”
Queen - “I Want It All”
Queens of the Stone Age - “Sick, Sick, Sick”
Tenacious D - “Master Exploder”
The Clash - “Safe European Home”
The Offspring - “Pretty Fly For A White Guy”
Third Eye Blind - “Semi-Charmed Life”
Weezer - “Dope Nose”
Yellowcard - “The Takedown”

[video=4207]