#Little Big Planet kommer inte släppas på torsdag nästa vecka. #Sonys svenska generalagent #Nordisk film bekräftar förseningen för FZ, men de vill varken kommentera hur länge spelet försenas eller vad den beror på.

På andra håll uppges orsaken vara att textrader i en av spelets låtar är hämtatde från Koranen och att dessa kan vara stötande för vissa muslimer. Ett borttaget inlägg i Playstations forum (inlägget finns här) redogör för vilka texter det handlar om.

Även om något nytt datum ännu inte har angetts från officiellt håll så anger flera nätbutiker att det nya datumet blir i mitten av november. Ungefär tre veckors försening om uppgifterna stämmer, således. Sony sägs vara på gång med ett officiellt uttalande senare i dag.

Förseningen är i nuläget bara bekräftad för den europeiska versionen, men om uppgifterna ovan stämmer kommer det sannolikt också dras tillbaka i flera länder. Spelet [n=27641 har varit färdigt] sedan slutet av förra månaden och de första recensionerna har varit mycket positiva. Sony har talat om det Playstation 3-exklusiva spelet som en potentiell konsolsäljare, alltså en sorts Playstation-motsvarighet till exempelvis #Nintendos galjonsfigur Super Mario.

* Uppdatering: Den officiella amerikanska Playstation-sajten bekräftar i kväll att spelet dragits tillbaka på grund av att en låt innhåller textrader som kan uppfattas som stötande på grund av textrader från Koranen. De ber om ursäkt till alla som kan tänkas ta illa upp av texterna.

Framflyttningen är global; den gäller alltså inte bara i Europa. I Nordamerika släpps spelet veckan som börjar den 27 oktober, vilket är en framflyttning på ungefär en vecka. Något nytt europeiskt datum har ännu inte tillkännagetts, men det sägs vara på gång inom kort.

Utvecklaren #Media Molecule berättar via sin sajt (i nuläget kraftigt överbelastad) att de tagit fram en patch som tar bort de stötande textraderna. Sony beslutade emellertid att dra tillbaka de färdigtryckta skivorna och ersätta dem med nya, detta med hänsyn till folk utan internetuppkoppling.

Nytt releasedatum på gång alltså - vi rapporterar så fort vi får höra något.