Apple och Epic har varit i luven på varandra ett bra tag nu, och grovt förenklat har det främst handlat om att Epic inte tycker att Apple ska kunna tvinga appar att använda Apples egna betalningssystem och därmed ta en andel av varje försäljning, till exempel om man köper ett skin i Fortnite.

Epics försök att dra Apple inför rätta har inte lett till särskilt mycket, bortsett från att utvecklare nu har tillåtelse att informera appanvändare om att de kan göra köp utanför Apples betalningssystem, medan Apple fortfarande kan ta kommission på köpen.

Det gäller dock bara i USA, och i Europa kommer Epic nu att nyttja lagen Digital Markets Act – som bland annat kräver rättvisa konkurrensmöjligheter på internet – för att lansera en ny Epic Games Store-app på Ios senare i år, och med den även Fortnite.

Tim Sweeney menar dock att Apple försöker kringgå lagen genom att tvinga utvecklare som vill nyttja de nya rättigheterna att betala diverse avgifter på betalningar som Apple inte behandlar själva. Han hävdar även att Apple kan komma att blockera butiker som de inte vill ska konkurrera med App Store.