Call of Duty: Modern Warfare 3 släpps först på fredag, och tanken var väl att betygen skulle börja dyka upp efter det. Men eftersom kampanjen varit tillgänglig sen förra veckan har en del siter redan satt betyg. Och dessa betyg är inte höga.

Hos Opencritic är snittet 53 av 100 efter nio betygsatta recensioner. Det är det lägsta snittet för ett fullstort CoD-spel någonsin, ett 20-tal steg lägre än "normalt" (de brukar få 70-80 i snitt). Kampanjens längd – 3-4 timmar enligt vissa – har kritiserats, liksom att vissa delar liknar ett battle royale mot bottar.

Men två saker är viktiga att notera här. För det första att snittet bygger på väldigt få recensioner, och för det andra att recensionerna bara gäller gäller singleplayer-kampanjen (multiplayer släpps först på fredag). Så betygssnittet kan mycket väl komma att höjas när fler recensioner ramlar in. Men vi kan konstatera att den här "early access"-releasen av kampanjen varit bedrövlig som marknadsföring.

FZ-medlemmen @Joe Swallows har medlemsrecenserat kampanjen, och stannar på låga 2 av 5 i betyg. Motiveras med kort kampanj, blek AI och att det inte känns som en färdig kampanj.

FZ recenserar (hela) CoD: Modern Warfare 3 tidigt nästa vecka.