Vi skrev om Legacy redan 2021 och 26 oktober släpps spelet skarpt. Skaparen bakom affärssimulatorn med blockkedjor och NFT:er är ingen mindre än Peter Molyenux, som närmast blivit ökänd för sina stora löften (som kanske inte alltid håller hela vägen). Utgivaren Gala beskriver spelet med ord som definitivt låter som om de kommer från Molyneux himself.

Legacy är "mer än bara en spelrelease" och "början på en extraordinär resa där kreativitet, strategi och affärsinnovation möts". Peter Molyenux...? Det är du!

Skämt åsido, Molyneux ligger bakom en rad mer eller mindre tongivande titlar i spelhistorien: Populous, Syndicate, Theme Park, Black & White och Fable. Titlar som inte släpptes direkt igår. Även omsusade Curiosity: What's Inside the Cube? och Godus har en del år på nacken.

Molyneux har beskrivit Legacy som spelet där en "kreativ entreprenörs dröm blir sann". Spelaren äger en NFT, som är en landmassa och du ska kunna starta din egen blockchain-verksamhet. Legacy hade redan i december 2021 sålt landmassor för tiotals miljoner dollar (via Eurogamer). Köpen har gjorts med spelets kryptovaluta, Legacycoin.