Under gårdagen kungjordes att USA för stunden godkänner Microsofts uppköp av Activision Blizzard, och därmed står det klart att det bara är Storbritannien som satt sig på tvären hittills. Men även på den fronten tycks situationen röra sig mot en lösning som gagnar jätteaffären.

Den juridiska processen mellan Microsoft/Activision och konkurrensmyndigheten CMA ska nu ha pausats, och enligt en talesperson från CMA görs det så att de båda parterna kan nå en överenskommelse.

Vi står redo att överväga alla överslag från Microsoft om att omstrukturera transaktionen på ett sätt som tar hänsyn till problemen som beskrivs i vår slutliga rapport.

Microsoft-chefen Brad Smith säger i sin tur att de nu riktar sin fullständiga uppmärksamhet på Storbritannien och att de överväger hur transaktionen kan modifieras där för att göra den acceptabel för CMA, även om Microsoft inte håller med om deras invändningar.

CMA hade främst problem med hur affären skulle påverka marknaden för molnspelande – en marknad som inte utgör en betydande del av Microsofts verksamhet och där de säkerligen är redo att göra en hel del eftergifter för att få igenom affären.

Tack, Gamesindustry.