Efter över åtta år i early access släpptes Factorios 1.0-version till slut under 2020. Grundspelet bjuder på innehåll så det räcker och blir över, men utvecklaren Wube Software jobbar även på en expansion. De har i princip inte avslöjat något om den, men i den senaste upplagan av deras "Friday Facts" avslöjar de att målet är att det ska kännas som att expansionen lägger till lika mycket innehåll som grundspelet har.

Det kommer även att resultera i ett pris på 30$, men de försäkrar att de tänker inkludera tillräckligt med innehåll för att göra expansionen väl värd sitt pris. Något släppdatum får vi dessvärre inte, men de säger att det fastslagna priset – och därmed även hur stor expansionen ska vara – hjälper dem att inte sätta siktet för högt och inte lägger ytterligare nio år på utvecklingen.

Inlägget beskriver även den 7-stegsplan de följer för att utveckla expansionen – från att bestämma dess teman till betatestning och till slut släpp. Det är intressant läsning om hur det går till bakom kulisserna, så se till att ta en titt om ni är intresserade av sånt.