Avatar, James Camerons smurffärgade sci-fi-moralkaka från 2009, ska som du nog sett väckas till liv igen. Storfilmen ska få flera uppföljare, och den första får sällskap av storspelet Avatar: Frontiers of Pandora (som kodas av The Division-studion Massive).

Men det blir fler spel än så. Du kan också se fram mot Avatar: Reckoning, vilket något otippat (eller inte) är ett MMORPG med actioninslag - till mobiler. Du kommer kunna köra det på både Android och Ios, och det ska vara spelbart både ensam och i multiplayer, med spelformer för co-op och PvP. Vi lovas innovativa touchscreen-anpassade kontroller och banbrytande grafik, bakad i Unreal Engine 4-ugnen. Spelet utvecklas av kinesiska Archosaur Games och väntas få premiär i år. Kort info på hemsidan.

Massives Avatar-spel är å sin sida singelpayer (inget flerspelarläge har nämnts än, men kan förstås tillkomma). Det ska släppas någon gång i år. Avatar 2, som nästa film kallas, ska ha premiär i slutet av december. Inte omöjligt att det vankas spelpremiär(er) ungefär då också, på känt storfilmsmanér.