Horizon Forbidden West är troligen ett av de mest eftertraktade spelen just nu, och inte blir väntan till 18 februari lättare av den senaste Playstation-bloggen. Den fokuserar bland annat på hur striderna har utvecklats. Detta görs bland annat genom att lägga till en rad nya mänskliga fiender och robotfiender av olika slag, för att på så sätt uppmuntra spelare att använda hela sin arsenal för att överlista dem.

Fienderna har dessutom blivit smartare, och deras AI letar aktivt efter genvägar för att kunna ta sig till Aloy så effektivt och snabbt som möjligt. Med andra ord blir nog rörlighet ännu viktigare än i föregångaren, och då är det ju bra att vi kan susa iväg med den nya glidflygaren.

En aspekt som förändrats i Horizon Forbidden West jämfört med föregångaren är att vi har betydligt mer frihet i vattnet. Guerrilla har tidigare visat oss klipp från de fantastiska undervattensmiljöerna, men eftersom många fiender också kan simma, lär det inte bara bli lugna simturer. Är fienden amfibisk kan den dessutom hoppa ner i och upp ur vattnet, så tro inte att du är säker bara för att du hoppar i plurret.

Blogginlägget innehåller en hel del GIF-klipp som är värda att se, så se till att ta en titt på det. Den 18 februari bär det som sagt av till den förbjudna västern på Playstation 4 och 5.