Här kommer en påminnelse om att det man gör på nätet faktiskt kan få konsekvenser ibland.

En 28 år gammal #Heroes of the Storm-spelare, som befann sig i spelets silver-nivå i rankat spel, hängav sig åt den inte särskilt goda moba-traditionen att förolämpa sina medspelare. Detta med rasistiska glåpord och det något förvirrade hotet att bomba tvillingtornen i New York.

#Blizzard gav spelaren en "silence" så att det inte längre var möjligt för honom att kommunicera med andra. Något som fick honom att se rött och skriva följande meddelande till företaget på Facebook:

"Careful Blizzard … I live in California and your headquarters is here in California … You keep silencing me in Heroes of the Storm and I may or may not pay you a visit with an AK 47 amongst some other ‘fun’ tools.”

Detta ledde till en anmälan till FBI som utredde saken och hittade flera sociala medier-konton som tillhörde mannen. Däribland ett med namnet tedbundyismygod1 – en referens till en av Amerikas mest ökända seriemördare.

28-åringen är häktad utan möjlighet till borgen på grund av stora mentala problem. Förra året berättade han för polisen att han tänkte döda någon i en lokal park. Han riskerar nu fem års fängelse och skadeståndskrav på 250 000 dollar.

Via pcgamesn.